Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Maak je rondreis Sumatra compleet en ontdek de kleurrijke Minangkabau cultuur in West Sumatra. Vanaf het Tobameer rij je twee dagen langs kleine dorpen over de Transsumatra route en sta je op de evenaar. Je verkent fietsend de glooiende omgeving van Bukittinggi met de kleurrijke huizen met buffelhoorndaken van het Minangkabau volk en eet bij mensen thuis. 
Hoogtepunten

Minangkabau cultuur

Eten bij mensen thuis

Evenaar oversteken

Bukittinggi

Wandelen Sianok Canyon (Karbouwengat)

Fietsen platteland Minangkabau volk

Extensie: Wandelen Harau vallei

Extensie: Snorkelen strand Padang

€ 418,- p.p. Prijs bij 2 personen 5-10 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Sumatra reizen: Op bezoek bij het Minangkabau volk
9,1

Beoordeling van deze reis:
9,1/10 - 7 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (7)
Reisschema
Dag 1: Tobameer - Sipirok, verschillende stops
Dag 2: Sipirok - Bukittinggi, kruis de evenaar
Dag 3: Bukittinggi, trekking door de Sianok Canyon
Dag 4: Bukittinggi, Minangkabau fiets tour, noodle lunch
Dag 5: Bukittinggi - vliegveld Padang
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accommodatie:
Wij zijn altijd op zoek naar de leukste locaties. Deze bouwsteen gaat naar een minder druk bereisd gebied, waar relatief weinig westerse toeristen komen. De accommodaties aan de transsumatra route en Bukittingi zijn eenvoudig, maar verder wel prima en de beste keuze. De kamers hebben een eigen badkamer met westers toilet en douche. Stel je in op simpeler kamers en simpeler ontbijten dan in het meer bezochte Noord-Sumatra. Tip: vraag je chauffeur onderweg bij marktjes te stoppen zodat je wat fruit kunt kopen. Lekker voor bij het ontbijt of voor onderweg. Het verblijf in de Harau vallei en aan het strand bij Padang is heel eenvoudig te noemen, maar voor avontuurlijke reizigers die dicht bij de natuur belangrijker vinden dan luxe en comfort, is dit een geweldig plekje. Verwacht in deze uithoeken geen electriciteit en wifi, maar geniet van de natuur. Je hebt hier een mandi bak om jezelf af te spoelen (koud water) en de westerse wc door te spoelen zoals in Indonesië gebruikelijk is. Het eenvoudige guesthouse aan het strand van Padang heeft gedeelde badkamers. Dit wordt ruimschoots gecompenseerd door het koraal voor de deur en de jungle in de achtertuin!

Vervoer:
Gedurende de reis heb je een eigen auto met chauffeur ter beschikking. 
 
Prijzen
Sumatra reizen: Op bezoek bij het Minangkabau volk
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 826,- p.p.€ 418,- p.p.€ 361,- p.p.€ 325,- p.p.€ 296,- p.p.€ 297,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 826,- p.p.€ 418,- p.p.€ 361,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 325,- p.p.€ 296,- p.p.€ 297,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2020. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de zomer (juli/augustus/september), rond de feestdagen (van 15 december t/m 15 januari) en het Suikerfeest berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Opmerkingen:
Deze prijzen zijn alleen geldig indien deze bouwsteen wordt gecombineerd met de bouwsteen Sumatra: Oog in oog met orang-oetans en olifanten, anders komen er nog transportkosten Medan-Tobameer bij. 
Extensies
Extensie 1: Wandelen Harau vallei en snorkelen Padang
Ga fietsen bij de Minangkabau in Bukittinggi, wandelen en bentorrijden in de Harau Vallei en snorkelen bij Padang! Een echte aanrader als je op zoek ben naar authenticiteit, avontuur, mooi natuur, gastvrije mensen en ontspanning!

Dag 4: Fietsend op bezoek bij MinangkabauFietsend op bezoek bij Minangkabau
Vandaag zie je op de fiets (mountainbike) het gebied van het Minangkabau volk, met hun huizen met daken in de vorm van buffelhoorns. Je fietst door kleine dorpen en onderweg zie je verschillende van deze bijzondere traditionele huizen. De Minangkabau zijn -bijzonder- matriarchaal georganiseerd, wat wil zeggen dat familielijn en het bezit via de vrouwelijke lijn wordt bepaald. Trouwt men, dan gaat het koppeltje bij de ouders van de vrouw wonen. Je fietst langs mooie rijstvelden. Op verschillende plaatsen kun je zien hoe mensen in hun thuisfabriekjes etenswaren, zoals kroepoek, maken. Misschien is het net speelkwartier bij een schooltje, dan kun je hier even kijken bijvoorbeeld. Er komen weinig toeristen in deze kleine dorpjes, dus je bent hoe dan ook een bezienswaardigheid! Een leuke, gevarieerde ochtend, waarbij van alles te zien is onderweg. Tussen de middag eet je een eenvoudige noodle lunch, zodat je vlot door kunt rijden naar de Harau Vallei. In de Harau vallei slaap je in een lokaal guesthouse: eenvoudige bamboo hutjes met prachtig uitzicht over de rijstvelden. Het is heel eenvoudig, maar je wordt hier zo vriendelijk ontvangen dat je je meteen thuisvoelt. Vanuit je hangmat kijk je naar de rijstvelden of de prachtige rotswand waar de Harau Vallei beroemd om is. Als je zin hebt om te kijken naar of om te helpen bij het koken, dan ben je van harte welkom.

Dag 5: Wandelen, bentortocht en Minangkabau diner in de Harau ValleiWandelen, bentortocht en Minangkabau diner in de Harau Vallei
Een avontuurlijke dag in de Harau Vallei. Een weinig bezocht, maar prachtig natuurgebied. De meeste mensen  die hier komen, komen voor de outdoor ervaring en gaan wandelen of klimmen.  De gids neemt je mee om de Harau Vallei te verkennen. Een prachtig groen gebied. Her en der wat kleine dorpjes en  mensen die hier hun land bewerken. Verder is het hier rustig. Je maakt een wandeling van ca 3 uur (afhankelijk van je eigen tempo, hoe vaak je stopt en de omstandigheden). Eerst loop je over rijstdijkjes door de sawas. Er staat hier vaak weinig wind, waardoor het warmer is dan je denkt, dus neem voldoende water mee (vb 2 liter pp) en wat snacks (vb koekjes). Vervolgens loop je door het dorp, waar je in een warung kunt zitten. (Beperkte versnaperingen te koop, neem zelf voldoende drinkwater mee, er worden slechts bekertjes water en geen flessen verkocht.) Er komt hier bijna nooit iemand, dus mensen nemen graag de tijd voor een babbeltje. Ben je fit, dan kun je daarna over een paadje omhoog lopen naar een waterval, waar je in de poel onder de waterval kunt afkoelen, heerlijk! (Ben je minder fit, bespreek dan met de gids een wat minder zware wandeling.) Hierna loop je naar beneden, waar een 'weg' is, waar de bentor al op je staat te wachten. Dat komt goed uit, want inmiddels ben je door de warmte ook wel moe geworden en de zon staat nu hoog aan de hemel. Je stapt in het zijspan van de brommer (2 personen per zijspan) en de gids stapt achter op de brommer. Zo hobbel je over modderpaden terug naar de bewoonde wereld. Op weg terug naar je accommodatie kun je stoppen voor een eenvoudige noodle soep in een lokale warung, dat gaat er erg goed in! Heerlijk om in je bamboo hutje een paar flinke bakken water uit de mandibak over je heen te gooien als douche. Daarna lekker in de hangmat met een boek bijkomen van deze wandeling! 's Avonds ga je bij een lokale Minangkabau familie eten. Er wordt zeer smakelijk voor je gekookt. Over het algemeen zal de familie zelf niet mee eten, daar zijn ze vaak te verlegen voor, al at opa gezellig met ons mee. Maar de vrouw des huizes zal toekijken of de gasten voldoende zijn voorzien en nooit mee eten, dat zijn de culturele tradities en regels van gastvrijheid in Indonesië.
Tip: Ben je nou niet zo'n sportieve wandelaar, maar hou je juist erg van koken, geef dit dan bij de gids aan. Hij kan ook zorgen voor een kortere wandeling en regelen dat je 's middags de familie helpt met koken. 

Dag 6: Naar het strand bij PadangNaar het strand bij Padang
Lekker rustig aan vandaag naar het zuiden van Padang. Slaap lekker uit, het is een paar uur rijden naar Padang en wellicht is er nog wat te zien onderweg. Na vandaag neem je afscheid van je trouwe Sumatra chauffeur.
 
Maar eerst rijdt je naar het strand zuiden van Padang, zo 4 a 5 uur rijden, onderweg kun je stoppen om iets te bekijken. De komende nachten slaap je in een eenvoudige, maar zeer gastvrij lokaal Eco-guesthouse, aan het strand. Het ligt zo afgelegen dat je er met een boot naar toe moet worden gebracht (er is een weg, maar die is behoorlijk slecht.) Er is maar een zeer beperkt aantal kamers, waarvan de meesten een gedeelde badkamer hebben, maar wel met een westers toilet. Dit is dus geen hotel, maar een goede budget optie en geschikt voor mensen die houden van een ongedwongen 'backpacksfeer' en voor mensen die verblijf dicht bij de natuur belangrijker vindt dan luxe.
 
Alternatief kun je kiezen voor een upgrade 'Adelaarsnest'.
Je verblijft dan in een bungalow van een particuliere villa, zowel villa als bungalow zijn als een adelaarsnest schitterend gelegen op een berg met uitzicht over zee. Naar zee afdalen is 20 minuten lopen maar op het strand zo dicht in de stad is helaas veel plastic te vinden. Slimmer is het om te genieten van het zwembad, de rustige tuin met het adembenemende uitzicht! Dit in combinatie met een snorkeltrip naar eilandjes morgen (half uur rijden) is een ideaal einde van je Sumatra reis.

Dag 7: Snorkelen aan het strand bij PadangSnorkelen aan het strand bij Padang
Een heerlijk vakantie dagje aan het einde van deze gevarieerde Sumatra reis! Vanuit de Ecolodge loop je zo het water in om te snorkelen en zwemmen. Je kunt in de jungle rondom de lodge een wandeling maken. Wil je verder weg naar een waterval wandelen, dan kun je ter plekke een gids inhuren om je te begeleiden. We laten je vrij in wat je doet. Je kunt dit gemakkelijk ter plekke beslissen en regelen. Misschien heb je na je hele 'Sumatra roadtrip' vooral zin om lekker te luieren. Dat kan hier zeker. Neem lekker de tijd om te snorkelen, zonnen, zwemmen en een strandwandeling te maken.
 
PS: Slaap je in het Adelaarsnest, dan word je met de auto van het Adelaarsnest naar het strand ten zuiden van Padang gebracht voor een boottrip naar tropische eilandjes voor de kust. Hier kun je snorkelen. Je krijgt een picknicklunch mee om op een van de eilandjes te lunchen. Je wordt ook weer opgehaald en naar het Adelaarsnest gebracht (ca half uur rijden). 
 
Tip: waterproof zonnebrandcreme, tshirt en een short tot aan je knieen om in te snorkelen (met snorkelen verbrand je snel), handdoek, zonnepet en zonnebril.

Dag 8: Einde van je Sumatra rondreis Einde van je Sumatra rondreis
Van de kust ten zuiden van Padang rechtstreeks naar het vliegveld, dat ten noorden van Padang ligt, is ongeveer een uur rijden. Hier neem je je vlucht naar je volgende bestemming of naar huis. Helaas, dit is het einde van je Sumatra vakantie.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Wandelen Harau vallei en snorkelen Padang:
Dag 1: Tobameer - Sipirok, verschillende stops
Dag 2: Sipirok - Bukittinggi, kruis de evenaar
Dag 3: Bukittinggi, trekking door de Sianok Canyon
Dag 4: Bukittinggi - Harau vallei, fietstocht Minangkabau
Dag 5: Harau vallei, wandelen (3 uur), bentortocht, Minangkabau diner local family
Dag 6: Harau vallei - Padang
Dag 7: Padang, snorkelen
Dag 8: Padang - vliegveld Padang, transfer

Extensie 1: Wandelen Harau vallei en snorkelen Padang
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 233,- p.p.€ 155,- p.p.€ 129,- p.p.€ 127,- p.p.€ 117,- p.p.€ 123,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 233,- p.p.€ 155,- p.p.€ 129,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 127,- p.p.€ 117,- p.p.€ 123,- p.p.
Inclusief:
 • 4 Overnachtingen met ontbijt (3 extra nachten, 1 nacht vervangt laatste nacht Bukittinggi)
 • Gids voor wandeltocht met bentor Harau vallei
 • Minangkabau maaltijd bij lokale familie in Harau vallei
 • Boottocht naar strand bij Padang (indien upgrade Adelaarsnest is dit een snorkelboottocht met lunchbox)
 • Prive auto met chauffeur
 • Transfer naar vliegveld

Opmerkingen:
Deze prijs geldt alleen aansluitend op de basisbouwsteen. 

Extensie 2: Snorkelen en jungle bij Padang
Wil je je Sumatra reis afsluiten met een dagje zon, zee en snorkelen? Dat kan! De kust bij de grote stad Padang is niet zo pittoresk, maar dat is slim opgelost met een paar heerlijke dagen snorkelen en relaxen bij deze eenvoudige ecolodge aan strand en jungle! 

Dag 4: Fietsend op bezoek bij Minangkabau volk en naar PadangFietsend op bezoek bij Minangkabau volk en naar Padang
Pak je koffers in, die gaan mee in de achterbak van de chauffeur, die op je wacht terwijl jij op het platteland fietst. Vandaag zie je op de fiets (mountainbike) het gebied van het Minangkabau volk, met hun huizen met daken in de vorm van buffelhoorns. Je fietst door kleine dorpen en onderweg zie je verschillende van deze bijzondere traditionele huizen. De Minangkabau zijn -bijzonder- matriarchaal georganiseerd, wat wil zeggen dat familielijn en het bezit via de vrouwelijke lijn wordt bepaald. Trouwt men, dan gaat het koppeltje bij de ouders van de vrouw wonen. Je fietst langs mooie rijstvelden. Op verschillende plaatsen kun je zien hoe mensen in hun thuisfabriekjes etenswaren, zoals kroepoek, maken. Misschien is het net speelkwartier bij een schooltje, dan kun je hier even kijken bijvoorbeeld. Er komen weinig toeristen in deze kleine dorpjes, dus je bent hoe dan ook een bezienswaardigheid! Een leuke, gevarieerde ochtend, waarbij van alles te zien is onderweg. Tussen de middag eet je een eenvoudige noodle lunch, zodat je vlot door kunt rijden naar het zuiden van Padang. Hier slaap je in een eenvoudige, maar zeer gastvrij Ecolodge in een houten huisje, aan het strand. Er is maar een zeer beperkt aantal kamers, waarvan de meesten een gedeelde badkamer hebben, maar wel met een westers toilet. Dit is een goede budgetoptie en geschikt voor mensen die houden van een ongedwongen 'backpacksfeer' en voor mensen die verblijf dicht bij de natuur belangrijker vinden dan luxe. Er is een klein open restaurant waar de maaltijden (inclusief) geserveerd worden. Het diner biedt vaak een vers visje uit de zee. Heerlijk relaxte plek; wij hadden veel langer willen blijven!
Vanwege de ecologische manier van werken, worden hier geen grote wasbeurten gedaan; daarom worden geen handdoeken verstrekt; neem zelf dus een (reis)handdoek mee en ev. een (oud) badlaken voor aan het strand.
 
Alternatief kun je kiezen voor een upgrade 'Adelaarsnest'.
Je verblijft dan in een bungalow van een particuliere villa, zowel villa als bungalow zijn als een adelaarsnest schitterend gelegen op een berg met uitzicht over zee. Naar zee afdalen is 20 minuten lopen maar op het strand zo dicht in de stad is helaas veel plastic te vinden. Slimmer is het om te genieten van het zwembad, de rustige tuin met het adembenemende uitzicht! Dit in combinatie met de snorkeltrip morgen (half uur rijden) is een ideaal einde van je Sumatra reis.

Dag 5: Snorkelen en jungle aan het strand bij PadangSnorkelen en jungle aan het strand bij Padang
Een heerlijk vakantie dagje aan het einde van deze gevarieerde Sumatra reis! Vanuit de Ecolodge loop je zo het water in om te snorkelen en zwemmen. Blijf je meerdere dagen, dan zou je ook ter plekke een excursie naar verder gelegen eilandjes kunnen boeken. Maar voor een dag is het direct voor de deur ook prima toeven. Je kunt in de jungle rondom de lodge een wandeling maken. Wil je verder weg naar een vissersdorp en waterval wandelen, dan kun je ter plekke een boottrip met een gids boeken. We laten je vrij in wat je doet. Je kunt dit gemakkelijk ter plekke beslissen en regelen. Misschien heb je na je hele 'Sumatra roadtrip' vooral zin om lekker te luieren. Dat kan hier zeker. Neem lekker de tijd om te snorkelen, zonnen, zwemmen en een strandwandeling te maken.
 
PS: Slaap je in het Adelaarsnest, dan word je met de auto van het Adelaarsnest naar het strand ten zuiden van Padang gebracht voor een boottrip naar tropische eilandjes voor de kust. Hier kun je snorkelen. Je krijgt een picknicklunch mee om op een van de eilandjes te lunchen. Je wordt ook weer opgehaald en naar het Adelaarsnest gebracht (ca half uur rijden). 

Dag 6: Einde van je rondreis SumatraEinde van je rondreis Sumatra
Vanuit het guesthouse aan het strand neem je eerst een lokale boot terug naar de weg. Van de kust ten zuiden van Padang rechtstreeks naar het vliegveld, dat ten noorden van Padang ligt, is ongeveer een uur rijden. Hier neem je je vlucht naar je volgende bestemming of naar huis. Helaas, dit is het einde van je Sumatra vakantie.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Snorkelen en jungle bij Padang:
Dag 1: Tobameer - Sipirok, verschillende stops
Dag 2: Sipirok - Bukittinggi, kruis de evenaar
Dag 3: Bukittinggi, trekking door de Sianok Canyon
Dag 4: Bukittinggi - Padang, Minangkabau fietstocht
Dag 5: Padang, snorkelen
Dag 6: Padang - vliegveld Padang

Extensie 2: Snorkelen en jungle bij Padang
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Lokaal guesthouse strand€ 81,- p.p.€ 69,- p.p.€ 52,- p.p.€ 59,- p.p.€ 55,- p.p.€ 60,- p.p.
Upgrade Adelaarsnest€ 661,- p.p.€ 331,- p.p.€ 244,- p.p.€ 190,- p.p.€ 162,- p.p.€ 205,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Lokaal guesthouse strand€ 81,- p.p.€ 69,- p.p.€ 52,- p.p.
Upgrade Adelaarsnest€ 661,- p.p.€ 331,- p.p.€ 244,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Lokaal guesthouse strand€ 59,- p.p.€ 55,- p.p.€ 60,- p.p.
Upgrade Adelaarsnest€ 190,- p.p.€ 162,- p.p.€ 205,- p.p.
Inclusief:
 • 2 overnachting met ontbijt (1 nacht vervangt 1 nacht in Bukittinggi)
 • Boot naar ecolodge aan strand, retour
 • Maaltijden bij de ecolodge
 • Direct transfer naar vliegveld (niet Engelssprekende chauffeur)
Indien je kiest voor upgrade Adelaarsnest:
 • 2 overnachtingen met ontbijt (1 nacht vervangt 1 nacht in Bukittinggi)
 • Inclusief snorkeltrip per boot met lunch
 • Inclusief auto blijft standby voor transfer naar en van het strand ten zuiden Padang voor snorkeltrip en airport transfer.
 • NB: Gesloten tijdens Idul Fitri en gedeeltes van de Ramadan

Exclusief:
 • Eventuele excursies kun je lokaal boeken

Extensie 3: Wandelen in de ongerepte Harau Vallei
Hou je van ongerepte natuur, wandelen en authentiek platteland: Go Local en bezoek de Harau Vallei nabij Bukittingi.  

Dag 4: Fietsend op bezoek bij het Minangkabau volk Fietsend op bezoek bij het Minangkabau volk
Vandaag zie je op de fiets (mountainbike) het gebied van het Minangkabau volk, met hun huizen met daken in de vorm van buffelhoorns. Je fietst door kleine dorpen en onderweg zie je verschillende van deze bijzondere traditionele huizen. De Minangkabau zijn -bijzonder- matriarchaal georganiseerd, wat wil zeggen dat familielijn en het bezit via de vrouwelijke lijn wordt bepaald. Trouwt men, dan gaat het koppeltje bij de ouders van de vrouw wonen. Je fietst langs mooie rijstvelden. Op verschillende plaatsen kun je zien hoe mensen in hun thuisfabriekjes etenswaren, zoals kroepoek, maken. Misschien is het net speelkwartier bij een schooltje, dan kun je hier even kijken bijvoorbeeld. Er komen weinig toeristen in deze kleine dorpjes, dus je bent hoe dan ook een bezienswaardigheid! Een leuke, gevarieerde ochtend, waarbij van alles te zien is onderweg. Tussen de middag eet je een eenvoudige noodle lunch, zodat je vlot door kunt rijden naar de Harau Vallei. In de Harau vallei slaap je in een lokaal guesthouse: eenvoudige bamboo hutjes met prachtig uitzicht over de rijstvelden. Het is heel eenvoudig, maar je wordt hier zo vriendelijk ontvangen dat je je meteen thuisvoelt. Vanuit je hangmat kijk je naar de rijstvelden of de prachtige rotswand waar de Harau Vallei beroemd om is. Als je zin hebt om te kijken naar of om te helpen bij het koken, dan ben je van harte welkom.

Dag 5: Wandelen, bentortocht en Minangkabau diner in de Harau ValleiWandelen, bentortocht en Minangkabau diner in de Harau Vallei
Een avontuurlijke dag in de Harau Vallei. Een weinig bezocht, maar prachtig natuurgebied. De meeste mensen  die hier komen, komen voor de outdoor ervaring en gaan wandelen of klimmen.  De gids neemt je mee om de Harau Vallei te verkennen. Een prachtig groen gebied. Her en der wat kleine dorpjes en  mensen die hier hun land bewerken. Verder is het hier rustig. Je maakt een wandeling van ca 3 uur (afhankelijk van je eigen tempo, hoe vaak je stopt en de omstandigheden). Eerst loop je over rijstdijkjes door de sawas. Er staat hier vaak weinig wind, waardoor het warmer is dan je denkt, dus neem voldoende water mee (vb 2 liter pp) en wat snacks (vb koekjes). Vervolgens loop je door het dorp, waar je in een warung kunt zitten. (Beperkte versnaperingen te koop, neem zelf voldoende drinkwater mee, er worden slechts bekertjes water en geen flessen verkocht.) Er komt hier bijna nooit iemand, dus mensen nemen graag de tijd voor een babbeltje. Ben je fit, dan kun je daarna over een paadje omhoog lopen naar een waterval, waar je in de poel onder de waterval kunt afkoelen, heerlijk! (Ben je minder fit, bespreek dan met de gids een wat minder zware wandeling.) Hierna loop je naar beneden, waar een 'weg' is, waar de bentor al op je staat te wachten. Dat komt goed uit, want inmiddels ben je door de warmte ook wel moe geworden en de zon staat nu hoog aan de hemel. Je stapt in het zijspan van de brommer (2 personen per zijspan) en de gids stapt achter op de brommer. Zo hobbel je over modderpaden terug naar de bewoonde wereld. Op weg terug naar je accommodatie kun je stoppen voor een eenvoudige noodle soep in een lokale warung, dat gaat er erg goed in! Heerlijk om in je bamboo hutje een paar flinke bakken water uit de mandibak over je heen te gooien als douche. Daarna lekker in de hangmat met een boek! 's Avonds ga je bij een lokale Minangkabau familie eten. Er wordt zeer smakelijk voor je gekookt. Over het algemeen zal de familie zelf niet mee eten, daar zijn ze vaak te verlegen voor, al at opa gezellig met ons mee. Maar de vrouw des huizes zal toekijken of de gasten voldoende zijn voorzien en nooit mee eten, dat zijn de culturele tradities en regels van gastvrijheid in Indonesië.
 

Dag 6: Einde van je rondreis SumatraEinde van je rondreis Sumatra
Van Harau is er een transfer rechtstreeks naar het vliegveld in Padang. Je neemt afscheid van je trouwe chauffeur én van het pure, ongerepte Sumatra.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Wandelen in de ongerepte Harau Vallei:
Dag 1: Tobameer - Sipirok, verschillende stops
Dag 2: Sipirok - Bukittinggi, kruis de evenaar
Dag 3: Bukittinggi, trekking door de Sianok Canyon
Dag 4: Bukittinggi - Harau Vallei, Minangkabau fietstocht
Dag 5: Harau Vallei, wandeling, bentortocht en diner lokale familie
Dag 6: Harau Vallei - Padang

Extensie 3: Wandelen in de ongerepte Harau Vallei
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 153,- p.p.€ 86,- p.p.€ 77,- p.p.€ 68,- p.p.€ 63,- p.p.€ 63,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 153,- p.p.€ 86,- p.p.€ 77,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 68,- p.p.€ 63,- p.p.€ 63,- p.p.
Inclusief:
 • Overnachtingen met ontbijt (1 extra nacht, 1 nacht vervangt laatste nacht Bukittingi)
 • Gids wandeling Harua Vallei (3 uur)
 • Minangkabau diner bij lokale familie
 • Privé auto met chauffeur

Opmerkingen:
Alleen in combinatie met de bouwsteen West-Sumatra te boeken.

Excursies
Van dag tot dag
Impressie
Indonesië reizen - Sumatra - Trekking door Sianok CanyonIndonesië reizen - Sumatra - Trekking door Sianok CanyonIndonesië reizen - Sumatra - Trekking door Sianok CanyonIndonesië reizen - Sumatra - Trekking door Sianok CanyonIndonesië reizen - Sumatra - Op bezoek bij familie nabij BukittinggiIndonesië reizen - Sumatra - Trekking door Sianok CanyonIndonesië reizen - Sumatra - Huizen van Minangkabau volkIndonesië reizen - Sumatra - Bukittinggi Minangkabau volkIndonesië reizen - Sumatra - Traditionele ambachten BukittinggiIndonesië reizen - Sumatra - Bijzondere man in BukittingiIndonesië reizen - Sumatra - Karbouwen onderweg naar BukittinggiIndonesië reizen - Sumatra - Markt op de Transsumatra routeIndonesië reizen - Sumatra - Markt op de Transsumatra routeIndonesië reizen - Indonesië reizen - Sumatra - Markt op de Transsumatra routeIndonesië reizen - Sumatra - Markt op de Transsumatra routeIndonesië reizen - Sumatra - Markt op de Transsumatra routeIndonesië reizen - Sumatra - Minanjau meerIndonesië reizen - Sumatra - uitzichtpunt bij PadangIndonesië reizen - Sumatra - PadangIndonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen - Indonesië reizen -
Reacties van reizigers (7)
 

Blogs over Indonesië


Sluiten