Rondreis Bali: Paradijs op aarde

Bali: Rondreis Indonesie - Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Tenganan - Tirtagangga - Amed - Gili Meno - Sanur

Deze rondreis Bali brengt je naar alle fascinerende uithoeken van magisch Bali én je kunt als Extensie naar het paradijselijke koraaleilandje Gili Meno. Fiets langs sawa’s en door kleine dorpen met zwaaiende kinderen. Maak fantastische trekkingen door uitbundige groene natuur naar verscholen watervallen. Leer authentiek Balinees koken bij een familie thuis. Zwem in kristalhelder water boven kleurige koraaltuinen en zet een babyschildpadje uit in zee. Snorkel boven een gezonken schip en zie dolfijnen springen. Maar bovenal: geniet van de vriendelijke bevolking en de bijzondere cultuur van bloemen- en fruitofferingen bij ieder huis, winkel en in de vele, vele tempeltjes. Op deze Bali vakantie ontdek je waarom Bali 'het eiland van de Goden' wordt genoemd!
 

Hoogtepunten van deze rondreis:

  • Snorkelen koraaltuinen en scheepswrak
  • Eco trekkings door rijstvelden
  • Dolfijnen spotten
  • Extensie: Paradijselijk Gili Meno
  • Keuze uit excursies
Reisschema
Dag 1: Amsterdam - Denpasar
Dag 2: Aankomst Denpasar, transfer naar Ubud
Dag 3: Ubud, vrije dag
Dag 4: Ubud, vrije dag
Dag 5: Ubud - Pemuteran, stops onderweg
Dag 6: Pemuteran, snorkelexcursie Menjangan eiland
Dag 7: Pemuteran
Dag 8: Pemuteran - Munduk, via warmwaterbronnen, boeddistisch klooster
Dag 9: Munduk, soft trekking
Dag 10: Munduk - Lovina, Danau Bratan en Gitgit waterval
Dag 11: Lovina - Sidemen, dolfijn spotten, tempel, rijstterrassen
Dag 12: Sidemen, rijstveldwandeling
Dag 13: Sidemen (sawa wandeling) - Tenganan - Tirtagangga - Amed
Dag 14: Amed, snorkelexcursie USS Liberty Tulamben
Dag 15: Amed - Sanur, stops onderweg
Dag 16: Sanur
Dag 17: Sanur - Vliegveld Denpasar
Dag 18: Aankomst Amsterdam
Dag tot dag

Dag 1: Je vakantie naar Bali begint

Je vakantie naar Bali begint
Zodra je het vliegtuig pakt, voor je vlucht van Amsterdam naar Denpasar, begint je Bali vakantie eigenlijk al. Leun achterover en relax, alles is al voor je geregeld!

Dag 2: Eten, Bidden, Beminnen in Ubud

Eten, Bidden, Beminnen in Ubud
Aankomst in Denpasar en transfer naar Ubud, een gezellig plaatsje bekend uit het boek en de film Eten, Bidden, Beminnen. Het gezellige Ubud is vol met mooie boetiekjes, fijne spa's voor een Ayurvedische Balinese massage en lekkere restaurantjes. De places to be zijn biologische restaurants zoals het hippe Clear, yogi hotspot Kafé, het relaxte Bali Buddha, raw food in het kleine Soma, drink een verse kokosnoot in Juice Ja of laat je verwennen in het luxere Nomads. Nu begint je Bali vakantie écht! Je kunt het beroemde apenbos bezoeken, waar de apen elkaar zitten te vlooien voor de tempels. Pas wel op, zeker met kinderen, de apen staan erom bekend dat ze soms bijten of spullen afpakken. Voer ze niet en blijf op een afstand. Het is ook mogelijk het paleis van de Koninklijke familie van Ubud te bekijken. Vergeet vooral ook niet naar één van de vele traditionele dansoptredens te gaan, waar Ubud beroemd om is. De Kecak dans is onze favoriet: 50 tot 100 mannen in traditionele sarong maken met hun stem het geluid van een heel orkest bij het licht van fakkels. Magisch!

Dag 3: Op ontdekking in Ubud

Op ontdekking in Ubud
De komende twee dagen zijn naar eigen inzicht in te delen. Als je wilt, kun je één van onze excursies bij boeken. We hebben deze allemaal voor je uitgeprobeerd en je vindt ze op onze website onder Excursies. 

Dag 4: Gezellige drukte in Ubud

Gezellige drukte in Ubud
Ook vandaag is de keuze aan jou. Ga je Ubud zelf verkennen, met alle winkeltjes en vele tempeltjes of juist rondom Ubud wat wandelen in de rijstvelden? Of wil je nog een van onze excursies kiezen, waardoor je nog meer uit je reis haalt. Vind je het moeilijk om te kiezen? We kunnen natuurlijk altijd je reis verlengen met extra dagen in Ubud!

Dag 5: Trip dwars over het eiland

Trip dwars over het eiland
Vertrek naar Pemuteran, in het uiterste noordwesten van Bali. Je reist per privé auto met Engelssprekende chauffeur,  onderweg maak je volop stops voor de bezienswaardigheden van Bali en om het prachtige landschap te fotograferen. Pemuteran heeft een prachtig wit strand en is één van de eerste plekken ter wereld waar koraal door middel van elektriciteit wordt gestimuleerd opnieuw aan te groeien. National Geografic besteedde er een uitzending aan.

Dag 6: Snorkelen bij Menjangan eiland

Snorkelen bij Menjangan eiland
Vandaag maak je een schitterende snorkelexcursie naar Menjangan eiland, onderdeel van het Nationaal Park West Bali. Na een rit per busje naar de haven, vaart een lokale boot je in een half uur naar het eiland. Het turkooizen water is superhelder, je kunt meters diep naar de koraalmuur kijken. Visjes in alle kleuren van de regenboog zwemmen om je heen. De gids weet van alles aan te wijzen. En ook als je nog nooit gesnorkeld hebt, weet hij je al snel op je gemak te stellen. Je picknickt op het poederwitte strand of in de boot (afhankelijk van stroming).
 
Inclusief: transport, gids & boot voor 3 uur, lunchbox. Exclusief: handdoek zelf meebrengen, snorkelspullen in Pemuteran huren (ivm diefstal en verlies helaas niet mogelijk om dit inclusief aan te bieden), entree en activiteiten toeslag Nationaal Park Bali Barat ter plaatse te voldoen.
 

Dag 7: Schildpadden in Pemuteran

Schildpadden in Pemuteran
Een lekker dagje om te genieten van het strand of te snorkelen naar het Reef Recharge project. Het is ook erg leuk om het schildpaddenproject te bezoeken, even verder op het strand. Als je wilt, kun je zelfs een schildpadje uitzetten in zee. Als je nog actief wilt zijn, kun je ook kiezen voor de fietsexcursie. De opbrengsten gaan naar kansarme dorpsjongeren. Met één van deze lokale jongeren als gids, ga je fietsen in de omgeving van het dorp. De jongeren leren zo beter Engels spreken, doen werkervaring op voor een toekomstige baan als gids en verdienen hun schoolgeld bij elkaar. Hun gedrevenheid om Engels te leren spreken en alles goed te doen om het je naar de zin te maken, is erg ontwapenend!

Dag 8: Het noorden van Bali verkennen

Het noorden van Bali verkennen
Vandaag staat een auto met chauffeur klaar om het noorden van Bali te verkennen. In de natuurlijke warmwaterbronnen van Air Panas Banjar kun je lekker relaxen. Terwijl je in het thermale water van 38 C ligt, kijk je naar de tropische planten en bomen rondom het bad. Acht gebeeldhouwde naga, mythische slangen, spuiten water van de natuurlijke warmwaterbron in het bad, wat weer overloopt in twee andere baden. Als je uit gepoedeld bent, brengt de chauffeur je naar het enige boeddhistische klooster van Bali.
Halverwege de middag kom je aan in Munduk, een klein dorpje in de groene heuvels van Centraal Bali. Je slaapt in een hotel dat zich inzet voor duurzaam toerisme. Daardoor kun je hier veel verschillende traditionele activiteiten leren, zoals een Balinees instrument bespelen, medicinale kruiden workshop en zelfs een spiritueel gesprek met een Balinese priester als je meer wilt weten over het Balinees hindoeïsme (als je dit wilt, kun je dit bij aankomst in het hotel aangeven, voor de volgende middag). Is het eco-hotel volgeboekt, dan verblijf je in een van de andere gezellige guesthouses in Munduk, allen met mooi uitzicht. Ook dan kun je op eigen gelegenheid het eco-hotel bezoeken voor deze activiteiten. 
 
Tip: Je kunt deze rondreis verlengen met een avontuurlijk bezoek aan de Ijen vulkaan op Java. Zie Extensies.
 
 

Dag 9: Munduk, de fruittuin van Bali

Munduk, de fruittuin van Bali
In de ochtend maak je een trekking van een uur of 3-4, onder leiding van een enthousiaste en goed Engels sprekende gids. Het is echt ongelofelijk, elke 100 meter lijkt er wel weer iets nieuws aan de boom te hangen. We zien katoen, limoen, avocado, nootmuskaat, vanille, peper, salak, durian, banaan, kokosnoot, jackfruit en starfruit. Munduk is echt de groente- en fruittuin van Bali! Vaak loopt de gids over een klein paadje om zo de mooiste plekjes te kunnen laten zien. Goede wandelschoenen zijn een must. Voor iedereen met een normale conditie is deze trekking goed te doen. Kun je om een of andere reden niet over glibberige paadjes, geef dit van te voren aan, dan neemt de gids een iets andere route met wat betere paden. We hebben al veel wandelingen gemaakt in Indonesië, maar dit is wel onze favoriet! Moe maar voldaan zit je aan je lunch, die heb je wel verdiend! In het hotel kun je een massage boeken. Munduk is echt een plek om te relaxen, een boek te lezen en te genieten van het uitzicht vanaf je veranda. Je komt hier helemaal tot rust.
 
Ben je niet iemand om een middag stil te zitten, volg dan een workshop (bij aankomst aangeven) Balinese dans, Balinees instrument bespelen, bamboe muziekinstrument maken, Balinese kookcursus, palmblad weefworkshop (traditionele offertjes voor de goden maken), medicijn maken op basis van geneeskrachtige kruiden; of neem een Basis Hatha yoga of een Indonesische taalles. Een andere interessante mogelijkheid is een spirituele discussie met lokale Balinees-hindoeïstische priester. Al deze activiteiten kun je bij aankomst in de Ecolodge aanvragen. De activiteiten worden uitgevoerd door de dorpsbewoners en zijn dus op basis van beschikbaarheid.
 
Heb je wat tijdnood voor je Bali reis, dan kun je ook besluiten één nacht in Munduk te blijven en na de trekking door te reizen.

Dag 10: Het groene hart van Bali

Het groene hart van Bali
Een auto met chauffeur haalt je op voor een mooie dagtocht door het hart van Bali. Vanuit de heuvels heb je een prachtig uitzicht op de bergmeren die vlak naast elkaar liggen. Pura Ulun Danau Bratan is een tempel op een soort eilandje in het bergmeer Danau Bratan. Als je zoals wij geluk hebt, zie je misschien zelfs een hele stoet mensen in kleurrijke traditionele kleding die offers komen brengen. Op de groente en fruitmarkt zijn de specerijen een leuk souvenir.  
Hierna rijd je door naar de Gitgit waterval. Het pad ernaar toe wordt geflankeerd met allerlei souvenirstalletjes. Lokale jongeren nemen vaak onder luid gejoel een bad in het koude water.
Lovina is een klein vissersplaatsje aan het strand. Het centrum van het rustige vakantieplaatsje wordt gevormd door één hoefijzervormige straat met restaurantjes en enkele winkeltjes. De hotels liggen naar oost en west uitgewaaierd aan het strand.
 
 
 

Dag 11: Dolfijnen spotten en tempelbezoek

Dolfijnen spotten en tempelbezoek
In alle vroegte stap je in een lokale boot, op weg naar waar groepen dolfijnen ieder ochtend om 6 uur op zoek zijn naar vis voor hun ontbijt. Het is altijd spannend of je de dolfijnen zult spotten, maar in Lovina is de kans wel erg groot. Daardoor zul je zeker niet de enige zijn, die graag de dolfijnen wil kieken. Zeker in het hoogseizoen zijn er tientallen bootjes op het water. Weer terug in het hotel kun je even rustig ontbijten. Daarna vervolg je je Bali reis met de mooiste route van Bali op weg naar Sidemen. Je kunt er voor kiezen om te reizen via Pura Besakih, de belangrijkste tempel van Bali of de mooi gelegen Bangli Kehen tempel. De Besakih tempel ontvangt al wel veel toeristen; de Bangli Kehen is een stuk rustiger; je kunt kiezen. De weg komende uit het noorden tussen Rendang en Selat is één van de mooiste routes van Bali, de rijstterrassen hier zijn zelf genomineerd als Unesco erfgoed.
 
NB. Als je meer rust in je programma wilt, is Lovina een prettige plek om een nachtje extra te verblijven, dan heb je na de dolfijn-excursie nog een hele dag vrij te besteden. (Zie bij de extensies.)

Dag 12: Tot rust komen in de rijstvelden van Sidemen

Tot rust komen in de rijstvelden van Sidemen
Een dag in het prachtige Sidemen. In de ochtend maak je een rijstveld wandeling van circa 3 a 3,5 uur (afhankelijk van je tempo en hoeveel je stopt om foto's te maken) in de omgeving van Sidemen, onder leiding van een lokale gids. Hij leidt de weg over rijstdijkjes, waden door riviertjes. Je krijgt zeker natte schoenen! Trek goede wandelschoenen aan, als het nat is, kan de ondergrond glad zijn. De omgeving is een prachtig glooiend landschap van rijstvelden. Zo mooi, dat dit gebied is uitgeroepen tot Unesco werelderfgoed. In de droge maanden kan er geen natte rijst worden verbouwd, dan zullen er andere gewassen worden verbouwd op het land.​ Sidemen ligt tussen de bergen en de zee in. Je wandelt ook door wat dorpjes, wie weet zie je vrouwen op traditionele wijze weven. 's Middags is Sidemen een heerlijke plek om even helemaal niets doen en een boek te lezen.
 
Je kunt ook kiezen voor een Bali excursie. Ga bijvoorbeeld koken bij een Balinese familie thuis (een dorp tussen Ubud en Sidemen in). Je doet samen inkopen op de markt, waarna de vrouw des huizes je haar geheime recept met de typische Balinese kruiden onthuld. 's Middags komen de kinderen thuis. Alle broers blijven op hetzelfde terrein bij hun ouders wonen, dus het is een gezellige boel.
Avonturiers en waterratten kunnen gaan raften op de Telaga Waja rivier. Deze Bali excursie combineert actie en avontuur met een prachtige groene omgeving. Ook leuk met oudere kinderen. Het is een soort combinatie van wildwaterbaan en droomvlucht. Het water is niet zo wild dat je gemakkelijk over de kop slaat, maar nat word je zeker! Indien je voor een excursie kiest, schuift je rijstveld wandeling naar morgen ochtend. 

Dag 13: Bali Aga dorpje Tenganan en Waterpaleis Tirtagangga

Bali Aga dorpje Tenganan en Waterpaleis Tirtagangga
Indien je gisteren een excursie hebt gemaakt, maak je in de ochtend een rijstveld wandeling in de omgeving van Sidemen. Je checkt na de wandeling uit, en misschien wil je nog lunch eten in het hotel.
 
De auto met chaufeur haalt je weer op om het Bali Aga dorpje Tenganan te bezoeken. De Bali Aga zijn de traditionele bewoners van Bali. Zij waren hier al, voordat de hindoeïstische Majapahit uit Java in de 11de eeuw naar Bali kwamen. De Bali Aga hebben een animistisch geloof. Ze vereren hun voorouders en de natuur. Dit animistische geloof is ook wel verweven geraakt in het Balinees-hindoeïsme. Een volgende leuke stop is het romantische waterpaleis Tirtagangga met vele vijvers, fonteinen en baden, gebouwd door een raja. Je kunt over de stapstenen de hele vijver doorstappen. Je overnacht in Amed in een mooi hotel met zwembad aan het strand.

Dag 14: Snorkelen boven het wrak van de USS Liberty in Amed

Snorkelen boven het wrak van de USS Liberty in Amed
Vandaag ga je snorkelen boven het beroemde USS Liberty wrak. Het ligt 50 meter van het strand en is helemaal begroeid met koraal. Het koraal trekt schollen vissen aan, van groot tot klein. Hiermee is het beste scheepswrak ter wereld om naar te snorkelen en duiken! Afhankelijk van de planning krijg je een picknicklunch mee of je eet je lunch bij de duikschool. ‘s Middags kun je op eigen gelegenheid het proces van zeezoutwinning bekijken.

Dag 15: Van oost naar zuid Bali

Van oost naar zuid Bali

Van Amed rij je naar Sanur. Onderweg kun je verschillende stops maken. Bijvoorbeeld bij het Kertagosa paleis in Klungkung en de vleermuis tempel Goa Lawah. Wil je nog andere stops maken, dan kan dat in overleg met je chauffeur.
Sanur is een handige plaats om je reis relaxed te eindigen, omdat het vlakbij het vliegveld ligt. Daarbij heeft het een van de beroemde stranden van Bali, met restaurantjes op het strand waar je lekker geroosterde vis kunt eten.

Dag 16: Strandleven van Sanur

Strandleven van Sanur
Vrije dag in Sanur. Geniet van zon, zee en strand. Drink een verse sapje of koud biertje en 's avonds een visje op de barbecue.
 
 

Dag 17: Van Denpasar naar Amsterdam

Van Denpasar naar Amsterdam
Helaas, tijd om uit te checken, je Bali vakantie zit erop. Je wordt opgehaald door een chauffeur die je rechtstreeks naar de luchthaven brengt. Je vliegt weer terug naar Amsterdam.

Dag 18: Einde van je Bali vakantie

Einde van je Bali vakantie
Aankomst in Amsterdam. Vol indrukken, mooie foto's en fijne souvenirs kom je weer thuis. We weten zeker dat 'magisch Bali' ook jou heeft betoverd!

Achtergrond

Spiritueel en creatief Ubud

Je Bali vakantie begint in Ubud, het spirituele en creatieve hart van Bali. Er zijn veel mooie boetiekjes, leuke galerieën en veel lekkere restaurants. In Ubud is voor iedereen altijd iets te doen. We hebben een aantal interessante Bali excursies alvast voor je geselecteerd, in Ubud heb je tijd om er 2 uit te kiezen. Zo maak je echt je Indonesië vakantie op maat. Lekkerbekken kunnen een kookcursus volgen, heel bijzonder bij een Balinese familie thuis. Actievelingen maken een wandeling langs de kraterrand of een fietstocht heuvelafwaarts vanaf Mount Batur. De interessante Herbal Walk door groene sawa’s, kan gecombineerd worden met een Jamu workshop, waar je leert om een kruidenmedicijn te maken. Nieuwsgierigen gaan op zoek naar de belangrijkste archeologische vondsten uit de vroegere koninkrijken. Go Fair, en bezoek dan ook het indrukwekkende project van de Cahaya Mutiara Stichting, tijdens deze  'ontdek de groene omgeving van Ubud'-toer.
 

Snorkelen bij Pemuteran

Ga snorkelen in het kristalheldere water vol gekleurde vissen bij Menjangan eiland, in het Nationaal Park West Bali (Bali Barat). Verblijf in een hotel aan zee en geniet optimaal van het meest relaxte strand in Bali. Al snorkelend kun je zelf een uniek 'Reef Recharge' project zien, dat zorgt voor nieuw koraal voor de deur van het hotel. Bezoek het schildpadden project en zet een babyschildpad uit in zee.
 

Groene heuvels van Munduk

Geniet van het uitbundig groen van Munduk, de fruittuin van Bali. Koel gelegen in de bergen, is dit de ideale plek voor een trekking, met prachtige uitzicht over de vallei. Bezoek het mistige meer van Bratan met de elegante tempel Ulun Danau, omringd door lotusbloemen. Je slaapt in tot Eco-cottage omgebouwde lumbungs, waar traditioneel rijst in werd bewaard, of in een klein guesthouse. Dit is de plek om aardbeien te eten en vanaf je veranda te genieten van het uitzicht over de vallei.
 

Dolfijnen bij Lovina

Zie dolfijnen buitelen door het zeewater. Houd je camera in de aanslag, want Lovina is één van de beste plaatsen ter wereld om dolfijnen te spotten. Poedel in warmwaterbronnen en koel af bij een 40 meter hoge waterval. Bekijk grappige tempeltjes, bezoek het enige boeddhistische klooster van Bali of neem de tijd om lekker te relaxen.
 

Weinig bezocht Oost Bali: ontdek Sidemen en Amed

Vervolg je Bali reis met de fascinerende trip naar het weinig bezochte oosten van Bali. Via een route met rijstterrassen, bergen en heilige tempels bereik je het schilderachtige Sidemen, tussen de berg Batur en de zee in gelegen. In Sidemen kun je kiezen uit verschillende Bali excursies, zoals raften op de Telaga Waja rivier of Balinees koken bij mensen thuis. Je maakt een hike door het uitbundig groene landschap, bezoekt een traditioneel Bali Aga dorp waar magische kleden worden geweven, bekijkt de Moedertempel Besakih, en dwaalt door het romantische waterpaleis van Tirtagangga. Je snorkelt (of duikt) naar een gezonken scheepswrak bij Amed en ziet hoe zout uit zeewater wordt gewonnen.
 

Strandleven in Sanur 

Je Bali vakantie eindig je ontspannen aan het strand. Sanur biedt niet alleen een relaxed strandleven, je kunt er ook goed shoppen en heerlijk eten.

Deze rondreis kan worden uitgebreid met de Extensie Paradijselijk Gili Meno, voor een verblijf van drie nachten op dat paradijselijke eilandje. Aanrader!
 
Hotel & Vervoer
Accommodatie:
In Ubud hebben we gekozen voor een gezellig middenklasse hotelletje met een mooie tuin met zwembad. Wil je jezelf aan het begin van je vakantie verwennen met een zeer luxe hotel, dan zijn er upgrade mogelijkheden. In Pemuteran slaap je in charmante cottages met een eigen veranda, gelegen in een mooie tuin en aan het strand. In Munduk slaap je in authentieke Lumbungs, huizen op palen waar traditioneel de rijst in werd opgeslagen. David Bowie en Iman gingen je voor en nu slaap jij beschermd door de rijstgodin! Vanaf je eigen veranda bij je cottage heb je een mooi uitzicht over de groene vallei. Het hotel heeft een voorbeeld functie voor duurzaam toerisme; zij helpen ook de lokale families hun guesthouse te runnen. Indien de Lumbungs vol zijn, slaap je in een van deze guesthouse, gerund door een lokale familie, ook erg karakteristiek. Het grote voordeel is dat deze een spectaculair uitzicht op de andere kant van de vallei bieden. In Lovina verblijf je in een fijn hotel met een mooie tuin met zwembad. Het hotel ligt aan zee, dus je kunt zo een plons nemen. In Sidemen verblijf je in een oase van rust in het groen. In Amed verblijf je in een prettig hotel aan het strand met zwembad in de tuin. In Sanur verblijf je in een gezellig hotelletje, met een mooie tuin met zwembad. Het hotel ligt dichtbij het strand, gezellige restaurants en leuke shops. Wil je graag je vakantie afsluiten in een zeer luxe hotel, dan kunnen we dat -tegen een meerprijs- uiteraard ook regelen.
 
Extensie Gili Meno:
Op Gili Meno zijn de accommodaties iets eenvoudiger, zoals een koud water douche. Aangezien het toch 30 graden is, maakt dat eigenlijk niet echt uit. Onze eerste keuze is een sfeervolle accommodatie, met een tuin waarin de bungalows staan (derde slaapplaats mogelijk) en het ligt op een rustige plek aan het strand. Een duikschool ligt naast de accommodatie en andere restaurantjes zijn op loopafstand.


Vervoer:
Kom je aan op het vliegveld, dan staat de chauffeur klaar met een bordje met je naam erop, om je rechtstreeks naar Ubud te brengen. Een relaxed begin van je vakantie!

Voor alle dagtochten word je opgehaald bij je hotel door een privé auto met chauffeur. Van te voren stellen we in overleg met jou een programma vast, ter plekke in Bali ontvang je een draaiboek waarin alles nog eens staat. Onderweg heb je alle tijd voor foto stops en de chauffeur weet waar je lekker kunt eten onderweg. De chauffeurs waar wij mee werken zien jou als gast en trots laten ze hun eiland Bali van haar beste kant zien. De Engelssprekende chauffeurs zijn geen officiële gidsen, maar weten je prima wegwijs te maken. Bij de stops ga je dus lekker je eigen gang. Je krijgt voor onderweg informatie en een draaiboek van ons mee. En wil je toch nog meer weten van een bezienswaardigheid, dan neem je ter plaatse gewoon een lokale gids. Je maakt van iedere vervoerdag dus een leuke excursiedag om veel van het onbekende Bali te zien. De weg er naar toe is minstens even leuk als de bestemming zelf. 
 
Extensie Gili Meno:
Let op: de snelboot doet zijn naam eer aan... hij gaat echt snel. Soms zijn er op de heen- of terugreis hoge golven. De boot stuitert dan behoorlijk op de golven. Word je snel zeeziek, zorg dan dat je ruim van te voren tabletjes tegen zeeziekte in neemt of van die handige polsbandjes met drukpunten (het lijkt er op dat ze echt werken!).
 
 
Prijzen
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2019. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de zomer (juli/augustus/september), rond de feestdagen (van 15 december t/m 15 januari) en het Suikerfeest berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Rondreis Bali: Paradijs op aarde
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 2.160,- p.p.€ 1.122,- p.p.€ 910,- p.p.€ 943,- p.p.€ 878,- p.p.€ 871,- p.p.
Inclusief:
 • 15 overnachtingen met ontbijt.
 • Rechtstreekse privé-transfer vliegveld- Ubud, niet Engelssprekende chauffeur.
 • Dagtocht Ubud-Pemuteran met Engels sprekende privé-chauffeur inclusief stops.
 • Excursie snorkelen Menjangan eiland. Inclusief: transport, gids & boot voor 3 uur, lunchbox. Exclusief: entree en activiteiten toeslag Nationaal Park ter plaatse voldoen, handdoek zelf meebrengen, snorkelspullen in Pemuteran huren (ivm diefstal en verlies helaas niet mogelijk om dit inclusief aan te bieden).
 • Dagtocht Pemuteran-Munduk per privéauto met chauffeur met excursie naar meer en tempel.
 • Eco-trekking met Engels sprekende gids circa 3-4 uur in Munduk.
 • Dagtocht Munduk-Lovina per privéauto met chauffeur voor bezoek aan warmwaterbronnen en waterval.
 • Boottrip dolfijnen spotten excursie Lovina.
 • Dagtocht Lovina-Sidemen per privéauto met Engels sprekende chauffeur met diverse stops onderweg.
 • Rijstveld wandeling met Engels sprekende gids in Sidemen.
 • Middag excursie Sidemen - Amed per privéauto met Engels sprekende chauffeur met stops in Bali Aga dorpje Tenganan en het waterpaleis Tirtagangga.
 • Snorkel excursie USS Liberty inclusief lunch en Engels sprekende gids.
 • Dagtocht Amed naar Sanur per privé auto met Engels sprekende chauffeur met diverse stops onderweg
 • Transfer van Sanur naar de luchthaven
 • Uitgebreide Nederlandstalige reisinformatie bij aankomst
 • Nederlandstalige ondersteuning ter plekke door onze lokale vertegenwoordiger

Exclusief:
 • Internationale en binnenlandse vluchten
 • Overige entreegelden, donaties en fooien
 • Excursies die niet zijn genoemd onder inclusief zijn optioneel en dus op eigen gelegenheid of waar aan gegeven bij te boeken.
 • De prijzen voor de excursies voor Ubud staan hieronder en zijn extra bij te boeken.
 • De prijzen voor de excursies met jongeren in Pemuteran staan hieronder en zijn extra bij te boeken.

Extensie 1: Ijen vulkaan en koffieplantage op Java
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 361,- p.p.€ 197,- p.p.€ 150,- p.p.€ 138,- p.p.€ 142,- p.p.€ 145,- p.p.
Inclusief:
 • Transfer per auto vanaf hotel Noord Bali naar de ferry (retour)
 • Transfer per auto op Java naar de accommodatie (retour)
 • Plantagetour, diner en overnachting met ontbijt op koffieplantage
 • Jeeptour en beklimming met lokale gids van de Ijen vulkaan

Exclusief:
 • entree Ijen vulkaan en camera permit

Extensie 2: Extra vrije dag Lovina
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 67,- p.p.€ 34,- p.p.€ 32,- p.p.€ 34,- p.p.€ 33,- p.p.€ 34,- p.p.
Inclusief:
 • 1 overnachting met ontbijt

Exclusief:
 • Overige fooien, donaties en maaltijden
 • Geen vervoer

Excursie 1: Fietsen rond Pemuteran
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 47,- p.p.€ 24,- p.p.€ 24,- p.p.€ 24,- p.p.€ 24,- p.p.€ 24,- p.p.
Inclusief huur van de fiets, een Engelstalige gids en een snack.

Excursie 2: Raften op de Telaga Waja rivier
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 60,- p.p.€ 46,- p.p.€ 42,- p.p.€ 41,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
Incl: transport vanaf Sidemen, raftmateriaal incl zwemvest en helm, verzekering, thee of koffie bij aankomst, lunch, gebruik douche en handdoek.
Excl: overige drankjes, fooi, eventuele watersandalen (te koop voor ca. €5,-).

Excursie 3: Dagtour: Ontdek de groene omgeving van Ubud
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 78,- p.p.€ 39,- p.p.€ 26,- p.p.€ 26,- p.p.€ 23,- p.p.€ 20,- p.p.
Inclusief privé auto met Engelssprekende chauffeur. Exclusief entrees en lokale gidsen tijdens de Tour in omgeving, je beslist en betaalt ter plekke wat je wilt zien.

Excursie 4: Kookcursus bij Balinese familie
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
vanuit Ubud€ 169,- p.p.€ 85,- p.p.€ 71,- p.p.€ 64,- p.p.€ 68,- p.p.€ 64,- p.p.
Sidemen/Sanur€ 175,- p.p.€ 88,- p.p.€ 73,- p.p.€ 68,- p.p.€ 73,- p.p.€ 68,- p.p.
Inclusief privé auto met Engelssprekende chauffeur/gids, bezoek aan markt, Kertagosa paleis in Klungklung en (zelfgekookte) Balinese lunch bij familie in Balinese compound.

Excursie 5: Bike trip vanaf Mount Batur
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 49,- p.p.€ 49,- p.p.€ 49,- p.p.€ 49,- p.p.€ 49,- p.p.€ 49,- p.p.
Inclusief ontbijt, lunch, transport, gids, drinkwater, op basis van join in (groepsgrootte maximaal 12 personen). Vanaf 4 charter (privé tocht) ook mogelijk.

Excursie 6: Herbal Walk
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.
Inclusief Engelssprekende gids, versnapering onderweg.

Excursie 7: Purificatieceremonie met Balinese healer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 76,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.
Inclusief transport per auto, sarong en sjaal, offerandes, wierrook en bloemen, healer I Made Sumantra.

Excursie 8: Jamu workshop - Zelf Ayurveda kruidenmedicijn maken
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
Inclusief Engelstalige uitleg en recepten. Wat je maakt mag je bovendien meenemen!

Excursie 9: Wandelen op de bergkam van de Mount Batur vulkaan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 150,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.
Inclusief: lokale gids, eenvoudig ontbijt (fruit en zoet brood) op uitzichtpunt, transport van en naar Ubud, boot overtocht. (NB. Deze excursie is join-in, er kunnen andere reizigers - max. 6 - op mee gaan)

Excursie 10: Herbal Walk & Jamu workshop (Ayurvedisch kruidenmedicijn)(8:00-16:00)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.
Inclusief: Engelssprekende gids Herbal Walk, versnapering, Engelssprekende gids Jamu workshop en recepten. Wat je maakt mag je meenemen. Lunch is op eigen gelegenheid, de gids kan je meenemen naar een eenvoudige maar goede warung (lokaal eethuisje).
 
Extensies

Extensie 1: Extra vrije dag in Sanur


Voor je het weet zit je reis er op, geniet dus een extra dagje van het relaxte leven op de heerlijke stranden van Sanur. 

Dag 17: Extra vrije dag in Sanur

Extra vrije dag in Sanur
Een extra dag om nog van alles te ondernemen of juist erg lui te zijn. Tip: ga eens kijken op de avondmarkt (night market).

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra vrije dag in Sanur:
Dag 1: Amsterdam - Denpasar
Dag 2: Aankomst Denpasar, transfer naar Ubud
Dag 3: Ubud, vrije dag
Dag 4: Ubud, vrije dag
Dag 5: Ubud - Pemuteran, stops onderweg
Dag 6: Pemuteran, snorkelexcursie Menjangan eiland
Dag 7: Pemuteran
Dag 8: Pemuteran - Munduk, via warmwaterbronnen, boeddistisch klooster
Dag 9: Munduk, soft trekking
Dag 10: Munduk - Lovina, Danau Bratan en Gitgit waterval
Dag 11: Lovina - Sidemen, dolfijn spotten, tempel, rijstterrassen
Dag 12: Sidemen, rijstveldwandeling
Dag 13: Sidemen (sawa wandeling) - Tenganan - Tirtagangga - Amed
Dag 14: Amed, snorkelexcursie USS Liberty Tulamben
Dag 15: Amed - Sanur, stops onderweg
Dag 16: Sanur
Dag 17: Sanur, extra vrije dag
Dag 18: Sanur - Vliegveld Denpasar
Dag 19: Aankomst Amsterdam

Extensie 1: Extra vrije dag in Sanur
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 114,- p.p.€ 58,- p.p.€ 54,- p.p.€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.€ 58,- p.p.


Extensie 2: Extra vrije dag in Ubud


Nog niet uitgekeken in Ubud? Er valt hier ook van alles te ontdekken. Fiets bijvoorbeeld Mount Batur af, woon een purificatieceremonie bij of maak een Herbal Walk. Een extra dagje is een goede optie!

Dag 5: Extra vrije dag in Ubud

Extra vrije dag in Ubud
In Ubud is zoveel te zien en te doen, dat een extra dag hier goed uitkomt. Je kunt één van onze optionele excursies boeken, maar ook zelf op pad gaan; wandelen door de rijstvelden rondom Ubud, het paleis bezoeken, shoppen of een dagje relaxen.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra vrije dag in Ubud:
Dag 1: Amsterdam - Denpasar
Dag 2: Aankomst Denpasar, transfer naar Ubud
Dag 3: Ubud, vrije dag
Dag 4: Ubud, vrije dag
Dag 5: Ubud, vrije dag
Dag 6: Ubud - Pemuteran, stops onderweg
Dag 7: Pemuteran, snorkelexcursie Menjangan eiland
Dag 8: Pemuteran
Dag 9: Pemuteran - Munduk, via warmwaterbronnen, boeddistisch klooster
Dag 10: Munduk, soft trekking
Dag 11: Munduk - Lovina, Danau Bratan en Gitgit waterval
Dag 12: Lovina - Sidemen, dolfijn spotten, tempel, rijstterrassen
Dag 13: Sidemen, rijstveldwandeling
Dag 14: Sidemen (sawa wandeling) - Tenganan - Tirtagangga - Amed
Dag 15: Amed, snorkelexcursie USS Liberty Tulamben
Dag 16: Amed - Sanur, stops onderweg
Dag 17: Sanur
Dag 18: Sanur - Vliegveld Denpasar
Dag 19: Aankomst Amsterdam

Extensie 2: Extra vrije dag in Ubud
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 71,- p.p.€ 36,- p.p.€ 33,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.


Extensie 3: Ijen vulkaan en koffieplantage op Java


Maak de oversteek naar Java en beklim de Ijen vulkaan. Voor dag en dauw start de pittige wandeling naar de rand van de krater met zijn blauwe kratermeer. De zwaveldragers dragen bij aan de bijzondere couleur locale.

Dag 8: Slapen in een plantage huisje

Slapen in een plantage huisje
Een auto brengt je rechtstreeks naar de ferry voor de overtocht naar Java. De chauffeur koopt een kaartje voor je en je gaat zelf de veerboot op, de auto blijft achter. Bali verdwijnt langzaam uit het zicht en aan de andere kant verschijnen de contouren van Java met haar vulkanen. Na 45 minuten ben je aangekomen op Java, hier word je weer opgehaald met een auto en naar je verblijf nabij de Ijen vulkaan gebracht. Je verblijft in een authentiek plantage huisje, op een werkende koffieplantage, cacao wordt hier ook verbouwd. Er zijn slechts 7 huisjes met ieder 2 slaapkamers en een gedeelde huiskamer. 's Middags krijg je een rondleiding over de plantage en de bijbehorende fabriek. Je ziet nu zelf hoe het hele proces in elkaar steekt, van boom met koffieboon tot zakken vol koffie die klaar liggen voor de export. Dat kopje koffie waardeer je nu nog meer! En waar cacaobonen vandaan komen, is na vandaag ook geen mysterie meer voor je. 's Avonds wordt er een smakelijk homemade diner in de huiskamer van je huisje geserveerd. Wij vonden het heel knus, zo'n plantagehuisje!

Dag 9: Het blauwe kratermeer van Ijen vulkaan

Het blauwe kratermeer van Ijen vulkaan
‘s Ochtends vroeg naar het startpunt voor de wandeling naar de krater van de Ijen vulkaan. De lokale autoriteiten verplichten internationale reizigers een jeep te gebruiken (ondanks dat de weg net is gerepareerd. Lokale toeristen worden hiertoe niet verplicht.) Boven aan de berg gekomen is het wandelpad de berg op eenvoudig te volgen, maar best wel steil. Onderweg kom je zwavel verzamelaars tegen. Ze zijn trots op hun zware werk en vinden het dan ook vaak prima dat je een foto van hun maakt. Middels je lokale gids kun je een praatje met hen maken. Bijvoorbeeld bij het weegstation. Koop een pakje sigaretten en biscuitjes en je maakt al snel vrienden! Boven aan de top zie je vaak geen hand voor ogen door de stoom en dan ben je wel blij dat iemand de weg kent.  In de krater zie je stoom uit de grond komen, en het gifgele zwavel kleurt de rotsen. Mannen verzamelen deze rotsen en sjouwen ze in manden omhoog. Het uitzicht is adembenemend, de droge vulkaan en het blauw van het kratermeer. De wandeling was zeker de moeite waard en je bent een van de weinige reizigers die er staat. Je wandelt terug naar de auto, die je naar de haven brengt voor de overtocht naar Bali. Je krijgt je kaartjes en je loopt zelf de boot op. De overtocht duurt ongeveer 3 kwartier en je kunt aan dek rondlopen.
Op Bali staat een chauffeur die je naar Munduk brengt. Eerst rijd je langs de kust en dan het binnenland in, naar de Gitgit waterval. Het pad ernaar toe wordt geflankeerd met allerlei souvenirstalletjes. Lokale jongeren nemen vaak onder luid gejoel een bad in het koude water. Vanuit de heuvels heb je een prachtig uitzicht op de bergmeren die vlak naast elkaar liggen. Eind van de middag kom je aan in Munduk, een klein dorpje in de groene heuvels van Centraal Bali. Je slaapt in een hotel dat zich inzet voor duurzaam toerisme. Daardoor kun je hier veel verschillende traditionele activiteiten leren, zoals een Balinees instrument bespelen, medicinale kruiden workshop en zelfs een spiritueel gesprek met een Balinese priester als je meer wilt weten over het Balinees hindoeïsme (als je dit wilt, kun je dit bij aankomst in het hotel aangeven, voor de volgende middag).
 
Ijen is -evenals Bromo- een actieve vulkaan. Beklimming is altijd op eigen risico. De Indonesische autoriteiten kunnen de toegang tot een vulkaan ontraden, beperken of verbieden, indien dit door verhoogde vulkanische activiteit nodig wordt geacht.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Ijen vulkaan en koffieplantage op Java:
Dag 1: Amsterdam - Denpasar
Dag 2: Aankomst Denpasar, transfer naar Ubud
Dag 3: Ubud, vrije dag
Dag 4: Ubud, vrije dag
Dag 5: Ubud - Pemuteran, stops onderweg
Dag 6: Pemuteran, snorkelexcursie Menjangan eiland
Dag 7: Pemuteran
Dag 8: Pemuteran - Ijen, ferry, plantagetour en diner
Dag 9: Ijen - Munduk, jeeptocht en beklimming Ijen vulkaan, ferry, Gitgit waterval
Dag 10: Munduk, soft trekking
Dag 11: Munduk - Lovina, Danau Bratan en Gitgit waterval
Dag 12: Lovina - Sidemen, dolfijn spotten, tempel, rijstterrassen
Dag 13: Sidemen, rijstveldwandeling
Dag 14: Sidemen (sawa wandeling) - Tenganan - Tirtagangga - Amed
Dag 15: Amed, snorkelexcursie USS Liberty Tulamben
Dag 16: Amed - Sanur, stops onderweg
Dag 17: Sanur
Dag 18: Sanur - Vliegveld Denpasar
Dag 19: Aankomst Amsterdam

Extensie 3: Ijen vulkaan en koffieplantage op Java
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 361,- p.p.€ 197,- p.p.€ 150,- p.p.€ 138,- p.p.€ 142,- p.p.€ 145,- p.p.


Extensie 4: Paradijselijk Gili Meno


Waan je even Robinson Crusoë op dit paradijselijke eilandje met witte zandstranden en turquoise zeewater waarin je fantastisch kunt snorkelen of duiken.  

Dag 15: Snelboot en lokale boot naar Gili Meno

Snelboot en lokale boot naar Gili Meno
Met deze bouwsteen ga je naar de Gili Meno, één van de drie koraaleilanden voor de kust van Lombok. Gili Air of Gili Trawangan (meer ontwikkeld, meer uitgaansleven, meer ontwikkelde accommodatie) kan ook op aanvraag. 
 
Komende van Amed rij je naar de haven in Padangbai (prive auto). Komende van Ubud of Sanur ga je met een join in shuttle busje met internationaal publiek. Je vertrekt dan vroeg in de ochtend (ca half 7 vanuit Ubud) en vertrekt rond 9 uur met de boot uit de haven van Padangbai. Je maakt gebruik van de snelboot, een grote speedboot, de vaartocht zelf duurt zeker 2 uur. Met een gladde zee is dit een prima tochtje, maar met harde wind zijn tabletjes tegen zeeziekte een aanrader, als je hier gevoelig voor bent. Na de snelboot naar Gili Trawangen ga je met een lokale boot naar het kleinere eiland Gili Meno. Vanuit de boot zie je al het poederwitte strand van het eiland. Je checkt in, en eet een heerlijke lunch in de tuin, koel onder de bomen. Hierna ben je klaar voor de turkooisblauwe zee! Al dobberend kijk je naar de strakblauwe lucht, zie je de palmbomen op het strand en je denkt bij jezelf:”Het is hier fantastisch!”
 
 
NB: De Gili eilanden liggen voor de kust van Lombok en horen bij Lombok, en niet bij Bali. De tropenarts zal dan ook malariatabletten 'noodpakket' aanraden. 

Dag 16: Schildpadje uitzetten bij lokale schildpaddenopvang

Schildpadje uitzetten bij lokale schildpaddenopvang
Het strand loopt helemaal rondom het eiland en in een uur ben je het hele eiland omgelopen. Op sommige plekken zie je mogelijk nog wel wat schade veroorzaakt door de aardbeving van augustus 2018. Een bewuste eilandbewoner heeft een ‘schildpaddenopvang’ opgezet, bestaande uit opblaaszwembadjes en oude badkuipen. Door dit initiatief brengen de eilandbewoners gevonden schildpadeieren naar hem toe, in plaats van ze op te eten. De vele schildpadden in het water trekken veel duikers en snorkelaars naar het eiland en dit stimuleert de lokale economie. Iedereen begrijpt nu dat een schildpad zwemmend in zee meer oplevert dan een schildpad in de soep! In de badjes kunnen ze rondzwemmen totdat ze sterk genoeg zijn om in zee uitgezet te worden, zo hebben ze meer overlevingskansen dan als ieniemienie babyschildpad. Je kunt een donatie in de box doen, voor een paar centen kan er weer voer worden gekocht. 

Dag 17: Snorkeltrip

Snorkeltrip
Vandaag kun je bijvoorbeeld op eigen gelegenheid een mooie snorkeltrip maken. Een lokale glasbodemboot brengt je dan naar een plek waar veel schildpadden zwemmen. Er zijn ook prachtige koraaltuinen waar je kunt snorkelen en nemo’s hun anemoon huis kunt zien verdedigen. Het is erg grappig als zo’n klein visje dapper voor je duikbril begint te zwemmen en jou weg probeert te jagen. Je kunt natuurlijk ook gaan duiken, de kans is heel groot dat je grote zeeschildpadden ziet. En ben je meer een creatief type; er is zelfs een klein zilverwinkeltje waar je een workshop kunt volgen om een zelfontworpen ring te maken. Kortom, bepaal zelf lekker wat je gaat doen. 
 
’s Avonds kun je aan het strand eten met uitzicht over zee. Je kunt kiezen wat je op de bbq wilt hebben, een lekker visje, kippenpootje of een kebab. Biertje of vers geperst vruchtensapje erbij… Zucht, beter dan dit wordt het niet!

Dag 18: Van Gili Meno terug naar Bali

Van Gili Meno terug naar Bali
Je neemt alweer afscheid van Gili Meno, want er is nog zoveel meer te zien in Indonesië! Voor veel mensen is dit een hoogtepunt van de reis geweest (je kunt deze bouwsteen natuurlijk ook verlengen!). Vanaf Gili Meno pak je eerst een lokaal bootje naar het iets grotere buureiland Trawangan, om daar om 11 uur de fastboot naar Padangbai op Bali te nemen.  Voor meer informatie, zie de tab Vervoer.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Paradijselijk Gili Meno:
Dag 1: Amsterdam - Denpasar
Dag 2: Aankomst Denpasar, transfer naar Ubud
Dag 3: Ubud, vrije dag
Dag 4: Ubud, vrije dag
Dag 5: Ubud - Pemuteran, stops onderweg
Dag 6: Pemuteran, snorkelexcursie Menjangan eiland
Dag 7: Pemuteran
Dag 8: Pemuteran - Munduk, via warmwaterbronnen, boeddistisch klooster
Dag 9: Munduk, soft trekking
Dag 10: Munduk - Lovina, Danau Bratan en Gitgit waterval
Dag 11: Lovina - Sidemen, dolfijn spotten, tempel, rijstterrassen
Dag 12: Sidemen, rijstveldwandeling
Dag 13: Sidemen (sawa wandeling) - Tenganan - Tirtagangga - Amed
Dag 14: Amed, snorkelexcursie USS Liberty Tulamben
Dag 15: Amed - Padangbai - Gili Trawangan - Gili Meno
Dag 16: Gili Meno
Dag 17: Gili Meno
Dag 18: Gili Meno - Gili Trawangan - Padangbai - Sanur
Dag 19: Sanur
Dag 20: Sanur - Vliegveld Denpasar
Dag 21: Aankomst Amsterdam

Extensie 4: Paradijselijk Gili Meno
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 528,- p.p.€ 316,- p.p.€ 272,- p.p.€ 276,- p.p.€ 266,- p.p.€ 270,- p.p.


Extensie 5: Extra vrije dag Lovina


Schroef je reistempo iets naar beneden en verblijf een dagje langer in Lovina. Heerlijk relaxen aan het strand! 

Dag 11: Dolfijnen spotten en relaxen in Lovina

Vroeg op, want de dolfijnen zijn om een uur of 6 bij het rif om te eten. Je stapt in een lokale boot, die een stukje de zee op vaart naar de plaats waar groepen dolfijnen iedere ochtend op zoek zijn naar vis. Het is altijd spannend of je de dolfijnen zult spotten, maar in Lovina is de kans wel erg groot. Als je geluk hebt en je ziet ze buitelen door het water, dan kun je niets anders doen dan lachen; op een of andere manier maken dolfijnen je vrolijk! Weer terug in het hotel kun je even rustig ontbijten. De rest van de dag heb je vrij. Geniet van de relaxte sfeer die in het stadje heerst of van het zwembad. Een extra dag in Lovina om heerlijk met elkaar door te brengen.

Dag 12: Mooie tocht naar Sidemen

Je vervolgt je Bali reis met de mooiste route van Bali op weg naar Sidemen. Je kunt er voor kiezen om via Pura Besakih, de belangrijkste tempel van Bali, die inmiddels wel erg druk is of de mooi gelegen, meer authentieke Bangli Kehen tempel hier naar toe te rijden. De weg komende uit het noorden tussen Rendang en Selat is één van de mooiste routes van Bali, de rijstterrassen hier zijn zelf genomineerd als Unesco erfgoed.
 

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra vrije dag Lovina:
Dag 1: Amsterdam - Denpasar
Dag 2: Aankomst Denpasar, transfer naar Ubud
Dag 3: Ubud, vrije dag
Dag 4: Ubud, vrije dag
Dag 5: Ubud - Pemuteran, stops onderweg
Dag 6: Pemuteran, snorkelexcursie Menjangan eiland
Dag 7: Pemuteran
Dag 8: Pemuteran - Munduk, via warmwaterbronnen, boeddistisch klooster
Dag 9: Munduk, soft trekking
Dag 10: Munduk - Lovina, Danau Bratan en Gitgit waterval
Dag 11: Lovina, dolfijn boottocht
Dag 12: Lovina - Sidemen, stops onderweg
Dag 13: Sidemen, rijstveldwandeling
Dag 14: Sidemen (sawa wandeling) - Tenganan - Tirtagangga - Amed
Dag 15: Amed, snorkelexcursie USS Liberty Tulamben
Dag 16: Amed - Sanur, stops onderweg
Dag 17: Sanur
Dag 18: Sanur - Vliegveld Denpasar
Dag 19: Aankomst Amsterdam

Extensie 5: Extra vrije dag Lovina
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 67,- p.p.€ 34,- p.p.€ 32,- p.p.€ 34,- p.p.€ 33,- p.p.€ 34,- p.p.
Excursies

Pemuteran

Excursie 1: Fietsen rond Pemuteran

Fietsen rond Pemuteran
Deze fietstocht maak je met een kansarme jongere uit het dorp, die op deze manier bijverdient om school te kunnen betalen, en tegelijkertijd een beroep als gids leert. Sommige jongeren (zeker de meisjes) zijn dan ook nog best wel verlegen. Stel hun vooral eens wat simpele vragen. We nemen je mee van de gebaande paden, waar geen toeristen komen. De fietstocht op mountainbikes gaat dan ook over hobbelige paadjes langs velden en door de kampung. Je fietst (soms lopen met fiets aan de hand) over een heuvel, waar volgens de legende een koning regeerde. De bevolking kent speciale krachten toe aan de heuvel. Onderweg stop je regelmatig om iets te bekijken en je ziet hoe mensen in het kleine dorpje wonen. Je bekijkt een Balinese tempel, in de namiddag hebben kinderen hier soms dans of gamelan les. Afhankelijke hoe vaak je stopt en hoe snel je fietst, duurt de fietstocht ongeveer drie uur en doe je het beste in de ochtend of late namiddag wanneer het koel is. Na afloop krijg je thee en een Balinese snack. 

Excursie 1: Fietsen rond Pemuteran
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 47,- p.p.€ 24,- p.p.€ 24,- p.p.€ 24,- p.p.€ 24,- p.p.€ 24,- p.p.Sidemen

Excursie 2: Raften op de Telaga Waja rivier

Raften op de Telaga Waja rivier
In een adembenemend groene omgeving maak je deze white water rafting. Actie is er zeker, als een razende links en rechts peddelen en dan zijn er nog de verschillende ‘hindernissen’ zoals platliggen in je rubber boot om onder de lage bamboe bruggen door te gaan. Maar de meest spectaculaire is natuurlijk een dam van 2 meter omlaag. Niet té eng, wel lekker spannend en avontuurlijk!

Excursie 2: Raften op de Telaga Waja rivier
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 60,- p.p.€ 46,- p.p.€ 42,- p.p.€ 41,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.Ubud

Excursie 3: Dagtour: Ontdek de groene omgeving van Ubud

Dagtour: Ontdek de groene omgeving van Ubud
Maak een tour door de omgeving van Ubud naar de belangrijkste archeologische vondsten uit de vroegere koninkrijken. Kom achter de legende over de Gevallen Maan uit het Pejeng koninkrijk. Bewonder de koningsgraven in de rotsen van Gunung Kawi, ook de Berg der Dichters genoemd. Ontdek de restanten van het Bedulu koninkrijk; de olifanten grot en het Yeh Pulu relief. Bezoek de heilige bron Tirta Empul met zijn magische krachten. Breng ook een bezoek aan ons sponsorproject Yayasan Chaya Mutiara, oftewel Stichting de Stralende Parel. Dit is een organisatie voor en door mensen met een lichamelijke handicap. Dankzij deze organisatie kunnen mensen met een handicap deelnemen aan de maatschappij en onafhankelijk zijn, omdat ze zelf een inkomen verwerven. Bekijk hun tuin, snuffel in het winkeltje met zelfgemaakte souvenirs en vraag waar hun naam vandaan komt. Wedden dat je onder de indruk bent van de positiviteit van onze vrienden bij Chaya Mutiara?

Excursie 3: Dagtour: Ontdek de groene omgeving van Ubud
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 78,- p.p.€ 39,- p.p.€ 26,- p.p.€ 26,- p.p.€ 23,- p.p.€ 20,- p.p.Excursie 4: Kookcursus bij Balinese familie

Kookcursus bij Balinese familie
De Balinese keuken is verrukkelijk. Leer de kneepjes van het vak tijdens deze kookcursus. Dit is geen gewone kookcursus, je volgt het bij mensen thuis. Geen toeristische aftreksels, maar de authentieke keuken! 's Ochtends bezoek je eerst de markt. Je leert welke kruiden en groentes er gebruikt worden en hoe je alles moet snijden of stampen in een vijzel. Al snel stijgen de heerlijkste geuren op. Na afloop eet je zelf als (late) lunch de heerlijke nasi goreng, kare of bubur ketan hitam (pudding van zwarte rijst). Smullen geblazen! Na de lunch wordt je terug naar Ubud gebracht, eventueel nog met een stop onderweg.De recepten krijg je mee, dus thuis kun je vriend en vijand versteld doen staan over je kookkunsten.

Excursie 4: Kookcursus bij Balinese familie
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
vanuit Ubud€ 169,- p.p.€ 85,- p.p.€ 71,- p.p.€ 64,- p.p.€ 68,- p.p.€ 64,- p.p.
Sidemen/Sanur€ 175,- p.p.€ 88,- p.p.€ 73,- p.p.€ 68,- p.p.€ 73,- p.p.€ 68,- p.p.Excursie 5: Bike trip vanaf Mount Batur

Bike trip vanaf Mount Batur
Vandaag trek je eropuit om wat meer van de groene omgeving van Ubud te zien. Met de auto ga je naar Mount Batur, waar je eerst een lekker ontbijt krijgt, met uitzicht op de Batur berg. Met de auto bezoek je een tuin, waar je uitleg krijgt over verschillende planten en kruiden en ook het proces van 'kopie luwak', de duurste koffie ter wereld. Vervolgens staan de fietsen klaar in een gebied vol groene sawa’s, terrassen vol met rijst. Onderweg -heuvelafwaarts dus- rijd je door verschillende dorpjes. Je ziet hoe mensen op het platteland leven en je rijdt langs vele tempeltjes. De kans is groot dat je onderweg vrouwen met offerschalen op hun hoofd ziet lopen, in Bali is namelijk altijd wel ergens een ceremonie aan de gang. Na een prachtige tocht krijg je een heerlijke lunch waarbij je allerlei Balinese gerechten kunt proeven. Na de (late) lunch wordt je terug naar het hotel gebracht. Deze excursie doe je samen met andere internationale reizigers.
NB:Tijdens de volgende feestdagen is op Bali alles gesloten en kan deze excursie niet plaatsvinden: Galungan, Kuningan en Nyepi Balinees Nieuwjaar. Wanneer de feestdagen plaats vinden, verschilt per jaar. 

Excursie 5: Bike trip vanaf Mount Batur
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 49,- p.p.€ 49,- p.p.€ 49,- p.p.€ 49,- p.p.€ 49,- p.p.€ 49,- p.p.Excursie 6: Herbal Walk

Herbal Walk
Gids Westi legt je met veel passie en kennis alles uit over planten en kruiden die in Bali groeien en waar ze voor worden gebruikt. Hij heeft deze eeuwenoude kennis van zijn familie en zijn streven is dat deze kennis niet verloren gaat in de moderne wereld vol voorverpakte middeltjes. Daarnaast vertelt Westi heel veel over de cultuur van Bali, waarom juist eenden heilige dieren zijn bijvoorbeeld. Ook wordt duidelijk hoe slim het 1000 jaar oude systeem voor rijstbouw en verdeling van water is en hoe de gemeenschap samenwerkt in een eeuwenoud democratisch systeem. “Ontwikkelingsland? Volgens mij kunnen we hier nog wat van leren!” denk je waarschijnlijk na deze wandeling. De Herbal Walk duurt de ochtend. Er kunnen meer internationale reizigers mee doen aan de wandeling. 
NB:Tijdens de volgende feestdagen is op Bali alles gesloten en kan deze excursie niet plaatsvinden: Galungan, Kuningan en Nyepi Balinees Nieuwjaar. Wanneer de feestdagen plaats vinden, verschilt per kalenderjaar. 

Excursie 6: Herbal Walk
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.€ 15,- p.p.Excursie 7: Purificatieceremonie met Balinese healer

Purificatieceremonie met Balinese healer
Voor de Purificatieceremonie krijg je de traditionele Balinese kleding aan om naar de tempel te gaan, dit geeft je de mogelijkheid mee naar het hart van de tempel te gaan en daar de Balinees-hindoeïstische godsdienst te ervaren. Made Sumantra is de vijfde generatie healer in zijn familie en heeft zijn kennis van zijn opa en vader gekregen. Samen met Made, of zijn assistent bid je met bloemen en wierrook. Daarna kleed je je om in zwemkleding met een sarong eroverheen. In het water van de heilige bron van Tampak Siring onderga je van hem de purificatieceremonie. Wellicht overbodig om te zeggen: aangezien je meegaat in de tempel wordt een participerende en respecterende houding van je verwacht voor deze dag. De excursie duurt een dagdeel, je wordt opgehaald en terug naar Ubud gebracht met een auto. 
 
Om teleurstelling te voorkomen is het belangrijk om te weten dat het Balinese geloof niet toestaat dat vrouwen tijdens hun menstruatie de tempel in gaan.

Excursie 7: Purificatieceremonie met Balinese healer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 76,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.Excursie 8: Jamu workshop - Zelf Ayurveda kruidenmedicijn maken

Jamu workshop - Zelf Ayurveda kruidenmedicijn maken
Jamu betekent medicijn op basis van planten en kruiden. Lilir en haar man Westi willen deze oude kennis, die zij van hun ouders hebben geleerd, doorgeven. In hun familiebedrijf leren ze je de traditionele Indonesische middeltjes maken. Bijvoorbeeld het Tumeric drankje, wat volgens Lilir de reden is dat zij nog nooit naar de dokter is geweest. Het zijn schatten van mensen, met niet alleen enorm veel kennis, ook erg veel humor. Na de workshop kun je heerlijke biologische producten kopen, van wierrook tot bodylotion, uiteraard ook allemaal gemaakt op basis van de heilzame werking van kruiden en planten. O ja, hadden we al gezegd dat Julia Robert hier tijdens de opnames van de film Eat, Pray, Love ook haar cadeautjes voor thuis kwam shoppen? De workshop duurt ongeveer twee uur. Er kunnen meerdere internationale reizigers meedoen. Er is maar één tafel, dus het is altijd een klein gezellige groepje. NB: De Jamu Workshop kan ook direct achter de Herbal Walk aan worden gevolgd. Er wordt dan een lunchpauze ingelast. 
 
NB:Tijdens de volgende feestdagen is op Bali alles gesloten en kan deze excursie niet plaatsvinden: Galungan, Kuningan en Nyepi Balinees Nieuwjaar. De exacte data dat deze feestdagen wordt gevierd verschillen per kalenderjaar. 
 

Excursie 8: Jamu workshop - Zelf Ayurveda kruidenmedicijn maken
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.Excursie 9: Wandelen op de bergkam van de Mount Batur vulkaan

Wandelen op de bergkam van de Mount Batur vulkaan
Deze wandeling biedt de mooiste uitzichten van Bali, maar soms wordt het zicht volledig ontnomen door binnen drijvende witte wolken. Je moet daarom wel vroeg op (4 uur). Na ca 2 uur rijden loop je in het schemerdonker (ca 3 kwartier) de berg op naar boven (neem zaklamp mee). Vanuit het uitkijkpunt zie je de zon op komen terwijl je geniet van je eenvoudig ontbijtje. Je loopt over de rand van de caldera, de kom van een enorme oude vulkaan krater, waarbij je uitkijkt op de actieve ‘jonge’ vulkaan Batur (Gunung Batur) (1717 m), en het vulkaanmeer Danau Batur –een meer gevormd in de oude vulkaankrater. (Je gaat dus niet naar de top van een vulkaan, een groot deel van de wandeling is relatief vlak.) Erachter zie je Mount Agung liggen, met 3142 meter de hoogste piek van Bali, en aan de andere kant zie je de zee. Je loopt ca 1,5 uur langs de rand, veelal langs een smal paadje met rechts van je een verval van 900 meter naar het meer en links een verval van 1000 meter naar de zee. Adembenemend! Pittig steil afdalen (ca 30-40 min) naar het meer en met een lokaal vissersbootje steek je het meer over, waar de auto met chauffeur al op je wacht. De tijden zijn gebaseerd op een gemiddelde conditie, de excursie is een privé tocht, dus je kunt je eigen tempo bepalen. Op de terugweg kun je stoppen bij de mooie hotspring (entree niet inbegrepen) en je spieren verwennen in het weldadig warme water en opfrissen in het grote zwembad. (deze excursie is join in; er kunnen andere reizigers mee gaan, max 6 pers.)

Excursie 9: Wandelen op de bergkam van de Mount Batur vulkaan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 150,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.Excursie 10: Herbal Walk & Jamu workshop (Ayurvedisch kruidenmedicijn)(8:00-16:00)

Herbal Walk & Jamu workshop (Ayurvedisch kruidenmedicijn)(8:00-16:00)
Jamu betekent medicijn op basis van planten en kruiden. Lilir en haar man Westi willen deze oude kennis, die zij van hun ouders hebben geleerd, doorgeven. Met Westi wandel je door de rijstvelden, op zoek naar kruiden en hun toepassingen, en je hoort van alles over de manier van leven in Bali. In een eenvoudige warung kun je zelf een lunch halen. In hun familiebedrijfje leren ze je hoe je zelf de traditionele Indonesische middeltjes kunt maken. Bijvoorbeeld het Koenjit drankje, wat volgens Lilir de reden is dat zij nog nooit naar de dokter is geweest. Het zijn schatten van mensen, met niet alleen enorm veel kennis, ook erg veel humor. Na de workshop kun je voordelig heerlijke biologische producten kopen, en net als Julia Roberts met een lipbalm naar huis gaan.

NB:Tijdens de volgende feestdagen is op Bali alles gesloten en kan deze excursie niet plaatsvinden: Galungan, Kuningan en Nyepi Balinees Nieuwjaar. De exacte data dat deze feestdagen wordt gevierd verschillen per kalenderjaar. 

Excursie 10: Herbal Walk & Jamu workshop (Ayurvedisch kruidenmedicijn)(8:00-16:00)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.


Indonesië reizen - Bali - Purificatieceremonie UbudIndonesië reizen - Bali - Traditionele Ceremonie UbudIndonesië reizen - Bali - Traditionele Ceremonie UbudIndonesië reizen - Bali - Traditionele Ceremonie UbudIndonesië reizen - Bali - Rijstvelden onderweg naar UbudIndonesië reizen - Bali - Herbal walk UbudIndonesië reizen - Bali - Monkey Forest UbudIndonesië reizen - Bali - Monkey Forest UbudIndonesië reizen - Bali - Lekker dineren in UbudIndonesië reizen - Bali - Kookcursus in Ubud bij een Balinese familieIndonesië reizen - Bali - Workshop Ayurveda huidverzorgingsproductenIndonesië reizen - Bali - Bike trip vanaf Mount BaturIndonesië reizen - Bali - Wandelen op de bergkam van de Mount Batur vulkaanIndonesië reizen - Bali - Op de scooterIndonesië reizen - Bali - Snorkelen bij Menjangan, PemuteranIndonesië reizen - Bali - Schildpadje uitzetten van het schildpaddenproject van PemuteranIndonesië reizen - Bali - Watreval wandeling nabij PemuteranIndonesië reizen - Bali - Fietsen rond PemuteranIndonesië reizen - Bali - Pura Ulun Danau BratanIndonesië reizen - Bali - Pura Ulun Danau BratanIndonesië reizen - Bali - Munduk het groene hartIndonesië reizen - Bali - Munduk, de fruittuin van BaliIndonesië reizen - Bali - Dolfijnen spotten bij LovinaIndonesië reizen - Bali - Zonsondergang bij LovinaIndonesië reizen - Bali - De natuurlijke warmwater bronnen van Air Panas BanjarIndonesië reizen - Bali - De natuurlijke warmwater bronnen van Air Panas BanjarIndonesië reizen - Bali - Pura Besakih, de moedertempelIndonesië reizen - Bali - Pura Besakih, de moedertempelIndonesië reizen - Bali - Raften op de Telega Waja rivier, SidemenIndonesië reizen - Bali - RijstveldenIndonesië reizen - Bali - Kinderen in traditionele kledijIndonesië reizen - Bali - Waterpaleis TirtaganggaIndonesië reizen - Bali - Het dorpje Bali AgaIndonesië reizen - Bali - Boten op het strand in de buurt van AmedIndonesië reizen - Bali - Duiken door het wrak van de USS Liberty in AmedIndonesië reizen - Bali - Grote school Jackfish bij het wrak van de USS Liberty in AmedIndonesië reizen - Bali - Standleven van SanurIndonesië reizen - Bali - Romantisch relaxen op het strandIndonesië reizen - Gili - Relaxen op het strandIndonesië reizen - Gili - Duiken bij Gili Meno

Destination: Bali


Reacties van reizigers (50)

"Een inspirerende en prima verzorgde reis op Bali met enthousiaste chauffeurs"

Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Tenganan - Tirtagangga - Amed - Gili Meno - Sanur

Piet Hein de Bok - 23-10-2018
Het is een inspirerende en prima verzorgde reis geweest. Goede opvang; verzorgde resorts en chauffeurs, die met plezier hun land en hun cultuur wilden laten zien. Alle resorts waren verzorgd en goed. Alleen in Munduk zaten we helaas niet in het v...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"We hebben een heerlijke vakantie op Bali en Gili Trawangan gehad!"

Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Gili Trawangan - Seminyak

Tanja Nijhuis - 13-08-2018
We hebben weer heel veel gezien en gedaan, heerlijk gegeten en genoten van de natuur. We vonden Bali (met name het zuiden) wel heel druk, wij zijn 27 jaar geleden op Bali geweest en natuurlijk wisten we dat er veel veranderd is maar dat het zo toeristisch is geworden hadden we ...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"We hebben een heel goed beeld van Bali gekregen!"

Nusa Dua - Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Amed - Sanur

Koen Breken - 26-07-2018
De reis was erg goed georganisserd.  Alle accomodaties waren zeer aangenaam, met uitzondering van het hotel in Lovina. Dit was op zich niet slecht maar een beetje oubollig en vonden wij absoluut de minste van alle hotels.  Alle exursies ware...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Het was een heerlijke vakantie!"

Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Amed - Sidemen - Sanur

Suzan Shaker - 25-08-2017
Ik vind dat de reis goed georganiseerd was. de informatie-voorziening  was erg nuttig, som niet meer helemaal actueel; bij Amed was er wel mogelijkheid om geld te wisselen. De gidsen en chauffeurs waren erg vriendelijk en behulpzaam.  ...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"We hebben het echte Bali leren kennen!"

Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Amed - Sanur

Linda van Gaalen - 14-08-2017
Mooie afwisselende reis waarbij we veel contact hebben kunnen maken met de lokale bevolking. We hebben het echte Bali ook leren kennen. De accommodaties vielen in de categorie middenklasse. De leukste acco's waren die in Ubud: wat rustiger geleden in het toch wel erg dru...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"We hebben veel gezien en toch een relaxte vakantie gehad!"

Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Amed - Labuan Bajo - Komodovaraan - Nusa Lembongan - Sanur

Dianne Van der Kop - 07-08-2017
De meeste accommodaties waren erg goed. De ligging was in veel gevallen erg goed in een mooie groene omgeving. Het personeel was altijd aardig en behulpzaam. De huisjes waren schoon en sfeervol. De accommodaties in Munduk en Ahmed sprongen eruit omdat het uitzicht perfect was, ...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Fantastisch, veel mooie indrukken en prima verzorgd!"

Ubud, Pemuteran, Munduk, Lovina, Sidemen, Amed, Padanbai, Sanur

Annette Bergman - 01-08-2017
We hebben een mooie rondreis door Bali gemaakt. Alles is prima geregeld, ook op de taxi's naar de activiteiten konden we altijd rekenen.   In Padangbai hadden we tot onze verrassing een upgrade. We waren hier heel blij ...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een onvergetelijke gezinservaring op Bali!"

Bali -Ubud- Pemuteran - Munduk - Lovina -Sidemen - Amed-S anur

Marc Nio - 31-08-2016
We hebben een fantastische reis gehad! Het was de achtste keer op Bali, maar nu voor het eerst met (de) kinderen. Vol programma, deels zelf ingevuld, deels bouwstenen van Footprint.  Met de kids van 11 en 12 wilden we natuur en cultuur afwisselen met...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een geweldige en mooie vakantie op Bali"

Bali- Sanur- Ubud - Munduk - Pemuteran-Sidemen-Amed

Rudi Maters - 29-08-2016
Het was een geweldige en mooie vakantie op Bali, veel gezien en goed georganiseerd. De verschillende excursies waren zeer aan te raden. De organisatie was prima! We werden goed geholpen door de lokale vertegenwoordiger. Vouchers en...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Met het hele gezin een prachtige reis gemaakt!"

Yogyakarta - Borobudur - Tawangmangu - Malang - Bromo - Kalibaru - Pemuteran - Ubud -Sidemen - Seminyak

Nicole van Dorsten - 19-08-2016
We hebben met ons gezin met drie volwassen kinderen van 18, 20 en 22 jaar een prachtige reis gemaakt door Java en Bali. We hebben de reis samen met Footprint Travel samengesteld om in ieders behoeften te voorzien. Actie en ontspanning. De variatie was perfect en de organisatie was goed. ...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Veel gezien, gedaan en genoten op Java, Bali en Lombok!"

Borobudur - Prambanan - Yogyakarta - Solo - Malang - Bromo - Kalibaru - Pemuteran - Munduk - Ubud - Gili - Sanur

Marli Visschedijk - 11-08-2016
Het hotel in Pemuteran was absoluut het beste en het hotel bij de Bromo echt het minste. Ook het alternatieve hotel in Munduk was het niet geweldig en had ik liever een upgrade gehad. Daarentegen was het hotel bij de Borobudur weer erg goed. De upgrade op&nbs...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Een geweldige, inspirerende en relativerende familievakantie op Bali"

Ubud - Lovina - Amed - Sidemen - Gili Meno - Sanur - Padangbai

Maarten Versluis - 11-08-2016
De begeleiding van de chauffeurs en gidsen is geweldig. Ze houden van Bali en vertellen daar graag over: cultuur, scholing, zorg, politiek, toerisme inkomsten etc. Eén reisdag zat wel erg vol met excursies, dat konden we dan ook gelukkig zelf aanpassen....
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een zeer mooie en interessante vakantie op Bali"

Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Tenganan - Tirtagangga - Amed - Gili Meno - Sanur

James Bensdorp - 01-08-2016
Wij hebben een zeer mooie en interessante vakantie gehad op Bali. We hebben veel gezien, beleefd en gedaan. We hebben aardige mensen ontmoet en vonden het een mooi land. Alle locaties waar we verbleven waren goed en boven verwachting. De hotels in Ubud en Pemuteran waren d...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Indrukwekkende reis naar Bali en Flores!"

Ubud - Sidemen - Amed - Sanur - Maumere - Kelimutu - Riung - Ruteng - Labuan Bajo - Komodo

Gertjan Kruijt - 29-07-2016
We hebben zo veel mooie ervaringen en indrukken opgedaan.  Over het algemeen was de organisatie uitstekend. We hadden een hele fijne chauffeur, die niet alleen erg prettig reed, maar ook een leuke reisgenoot was. Bovendien speelde hij goed in...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Het was super, super, super op Bali en Komodo!"

Tabanan - Komodo - Labuan Bajo - Permuteran - Lovina - Padangbai -

Dominique Gorissen - 22-07-2016
Ik vond het een super vakantie. Als mensen vragen hoe het was, weet ik niet eens waar ik moet beginnen!  Ik vond de excursies super, met als hoogtepunt de tweedaagse boottrip naar Komodo. De bemanning van twee personen op het bootje was super vriendel...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een zorgeloze vakantie op Bali, Gili en Lombok"

Tabanan - Pemeteran - Amed - Ubud - Sideman - Tetebatu - Senaru - Gili Meno

Dirk Koster - 13-07-2016
Van alle snorkelplekken was de eerste, langs het mooie rif van Pemuteran het allermooist. Bij Amed viel het wat tegen door de sterke wind, waardoor we niet bij het wrak konden komen. Het snorkelen bij Labuan Pandan was ...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Eén groot avontuur op Bali en Gili!"

Ubud - Amed - Sideman - Sanur - Padangbai - Gili Trawagan

Doriene Verzijlenberg - 27-06-2016
Wij hebben de reis als onze mooiste reis ooit ervaren. Alles was top geregeld of het werd ter plaatse adequaat en vriendelijk opgelost. De binnenlanden van Bali zijn absolute aanrader c.q. een must als je het echte Bali wilt ervaren...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"De kookklas in Ubud was een geweldige belevenis"

Bali- Ubud - Sidemen- Amed- Pemuteran - Gili Meno

Jan Raatgerink - 20-05-2016
Een prachtige reis. Heel boeiend door de grote afwisseling.   We waren al eerder op Bali geweest en hebben deze keer gekozen voor veel afwisseling in het reisprogramma. We hebben het hele eiland doorkruist en o...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Eigenlijk was alles een hoogtepunt!"

Bali - Ubud - Pemuteran - Lovina - Sidemen- Amed- Sanur

Anne Steendijk - 23-11-2015
Superreis gehad op Bali! Goed geregeld en veel leuke dingen gedaan. De vakantie was een en al genieten. Eigenlijk was alles een hoogtepunt! De hotels waren mooi, fijne bedden en lekker eten. De excursies+vervoer...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Alles was perfect georganiseerd en dat was heel relaxed!"

Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Amed - Gili Meno - Sanur

Pieter van Langevelde - 31-08-2015
De vakantie was heerlijk! Alles was perfect georganiseerd en dat was heel relaxed. De accommodaties waren over het algemeen heel goed. Vooral de hotels in Pemuteran en Sanur vonden we prettig. Gili Meno (Kontiki Meno) was een tikje minimalistisch....
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"We gaan je missen Bali.... dan weet je dat het goed was!"

Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Sanur

Gaetan, Magalie en Axelle - 20-08-2015
Terug thuis na 3 weken Bali zit ik nu in de zetel na te denken over de reis. Indrukken flitsen nog steeds door mijn hoofd. Bali, een eiland met niet alleen mooi weer maar ook heel warme mensen. Een prachtig eiland en de Balinezen zijn ontzettend fier ...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Magnifieke reis!"

Medan - Bukit Lawang - orang oetans - Tangkahan - olifanten - Brastagi - Sibayak - Tobameer - Sipirok - Bukittinggi - Harau Vallei - Padang

Inja Haerkens - 17-08-2015
De organisatie was geweldig goed geregeld. Iedereen voelde zich verantwoordelijk om ons een fijne reis te bezorgen. Alles viel als puzzelstukjes in elkaar, iedereen was op de hoogte van onze komst. En wat hadden wij geluk met onze chauffeur. Hij ...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Geweldige ervaring!"

Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Sanur

Anita van Tol - 17-08-2015
De hotels zijn zeer verschillend qua comfort, luxe en stijl. Persoonlijk vond ik Alam Jiwa in Ubud bijzonder. Het hotel in Sidemen viel tegen qua service, het personeel was niet bekwaam. Puri Bagus in Lovina was geweldig. Door de upgrade in Segara Village hebben we het ...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Schitterende vakantie!"

Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Amed - Gili Meno - Sanur

Familie van Lint - 03-08-2015
Wij waren verbaasd over de luxe van de verblijven; ik had verwacht dat het eenvoudige hotels zouden zijn. Het was heerlijk! Mooi, schoon, vriendelijke mensen, lekker ontbijt.   Het verblijf in het eco-resort in S...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"We werden als twee prinsen onthaald, hoewel er een mister en miss verwacht werd op honeymoon!"

Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Amed - Sanur

Luc en Thierry - 15-07-2015
Net terug van reis willen we het hele Footprinttravel-team feliciteren met de organisatie van onze Balireis. U hebt zeer goed begrepen wat onze wensen waren en daar mooi op ingespeeld. We hebben uw adviezen opgevolgd en ons vertrouwen is beloond geweest. ...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"AMAZING!"

Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Amed - Sanur

Ellen de Raaf - 16-03-2015
Voor mij persoonlijk was de hele reis een hoogtepunt. Alle excursies waren super!! De stops onderweg (o.a. tempelbezoeken, Gitgit waterval, boeddhistisch klooster, warmwaterbronnen) waren stuk voor stuk hoogtepunten. Ik heb van het begin tot het einde genoten...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Gedurende onze rondreis hebben we alle bijzonderheden van Bali gezien!"

Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Amed - Sanur

Brend en Adriënne - 25-02-2015
Het was een heerlijke actieve vakantie, goed georganiseerd, veel gezien en met leuke hotels (en met slechts twee middagen regen in de regentijd!). Wij geven de de reis een 8, vanwege de aardige mensen en een overweldigende natuur. Alleen is naar onze mening...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Nieuwe reizigers zouden Bali absoluut op deze manier moeten ontdekken!"

Tabanan - Tanah Lot - Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Sanur

Lenneke en Jolanda - 14-10-2014
Onze vakantie was in één woord: Fantastisch! We geven de reis een 10 en gaan Footprint Travel zeker aanbevelen.   De accommodaties waren top! We hadden in overleg met Footprint Travel zelf wel wat upgrades h...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"De topper was het zwemmen met de dolfijnen!"

Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Amed- Sanur

Marian en Edwin - 02-09-2014
De organisatie was super. We kunnen het niet anders verwoorden. We raden Footprint Travel absoluut aan. Wat een klasse was dit. Alles was perfect, echt waar. Alle chauffeurs waren op tijd, en de accommodaties waren geweldig. Qua var...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Een mooie, actieve vakantie in een bijzondere en afwisselende omgeving"

Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Amed - Gili Meno - Sanur

Monique - 22-08-2014
Elke dag op Bali had wel een aantal hoogtepunten, er is geen dag geweest waarop we hebben gezegd ”Dit was wat minder”. Gili Meno was toch wel een hoogtepunt. De witte stranden, het gemoedelijke leven, het heerlijke eten, ...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Onderdompelen in de Balinese cultuur"

Indonesie reizen - Bali - Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Amed - Sanur

Henriette van der Velden en Ria Bongaertz - 19-09-2013
Onze Bali reis was in 1 zin: fantastisch, cultureel, ontspannen, leerzaam en warm: een 9. Ik raad Footprint Travel zeker aan bij vrienden en familie.   De aankomst in Ubud was heerlijk. We hadden wat anders verwacht als men het heeft over...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Bijzondere ervaringen op Bali"

Bali reizen - Ubud - Pemuteran - Munduk - Sidemen - Sanur

Chris en Caro - 05-09-2013
Onze eerste reactie: Groen, alles groeit er en regelrecht de hemel in. Mensen zijn trots op hun eiland, op hun tolerantie en vertellen er graag over. We geven de reis een 8. Als familie of vrienden van plan zijn om naar Indonesië te gaan, zullen we Footpri...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 8,0
8,0/10 - 1 recensie
"Met een grote glimlach denken we terug aan onze Bali reis."

Bali reizen - Ubud - Pemuteran - Munduk - Sidemen - Amed - Gili Meno - Sanur

Remco en Hilde - 27-08-2013
Onze eerste reactie: Heerlijk, goed georganiseerd/verzorgd, indrukwekkend, goede balans rust en actief. Het fotoboek is inmiddels af en dat zorgt nog elke keer voor een grote glimlach op ons gezicht. Heel erg bedankt voor deze reis en ervaring. We zijn een stukje wijzer en gelu...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"We missen Bali echt!"

Indonesie reizen - Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Amed - Gili Meno - Sanur

Ingrid, Floor, Lisa en Han - 22-08-2013
We hebben een fantastische reis gehad! Alles was prima geregeld, elke dag was heerlijk, de hotels waren veeeel luxer dan ik had ingeschat :-) Enige minpuntje was de ziekte van Floor, maar dat was gelukkig vlot onder controle. We hebben hierdoor GIli Meno niet gezien, dat was jammer. Verder niet...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een ongekende luxe dat alles is geregeld!"

Bali reizen - Ubud - Munduk - Pemuteran - Lovina - Sidemen - Amed - Gili Trawangan - Sanur - Bali vakantie met grote kinderen

Tineke, Dominique, Olivier (16) en Sophie (14) - 20-08-2013
We hebben het hartstikke naar ons zin gehad, heerlijk dat alles was geregeld en we gelijk vakantie konden houden. Bij aankomst ontvingen we goede achtergrond informatie. De opbouw van de reis vonden we goed. Het is fijn dat je in geval van nood even kunt bellen...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Onze Bali reis: In de top twee van beste vakanties ever!"

Bali reizen - Ubud - Pemuteran - Menjangen eiland - dolfijnen Lovina - Sidemen - Amed - Gili eilanden - Sanur

Jacquelien Bredenoord en Henk Kip - 10-08-2013
Ubud is een toeristisch dorp, maar dat is niet echt een nadeel. We drinken een heuse cappuccino aan Monkey Road, op een soort overdekt hippieterras met kussens op de grond. Op de markt zien we piepkleine hokjes volgestouwd met sarongs, sjaals, houtsnijwerk en sieraden. Veelal m...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Gevarieerde huwelijksreis op Bali"

Bali huwelijksreis - Tabanan - Munduk - Pemuteran - Lovina - Ubud - Sanur

Hans en Marloes van der Velde - 24-07-2013
We hebben een heerlijke huwelijksreis op Bali gehad. Alles was goed geregeld. We hebben veel verschillende dingen gezien. Maar ook fijn aan deze Bali reis was dat we vaak ’s ochtends een excursie hadden en ’s middags voor jezelf had. Dat is het voordeel van Bali. We...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Iedere plaats op onze Bali reis had wel iets bijzonders."

Bali reizen - Tabanan - Munduk - Lovina - Sidemen - Amed - Ubud - Sanur

Mariska en Erwin - 07-07-2013
Onze Bali vakantie was uit de kunst. Zeer indrukwekkend, we hebben wel 1400 foto’s genomen. We kwamen echt voor onze rust. Het ene hotel is misschien luxer dan het andere, maar wat ons opviel, ten opzicht van bijvoorbeeld een vorige vakantie in Griekenlan...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Ontzettend leuk contact met onze lokale gidsen"

Bali reizen - Munduk - Pemuteran - snorkelen Menjangen eiland - Ubud - Eten, bidden en beminnen

Eric Stokman en Natascha Verhaar - 11-04-2013
Onze reis op maat naar Bali is ons buitengewoon goed bevallen. We hadden 2 weken de tijd en wilde het meeste ervan maken, dus we hadden allemaal excursies geboekt. Dit waren allemaal hele leuke uitstapjes met enthousiastelokale...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Echt contact met de lokale bevolking op onze Bali reis."

Bali reizen - Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Amed - Gili Meno - Sanur

Belinda en Adrienne - 26-11-2012
We hebben zo ontzettend veel meegemaakt op onze Bali vakantie! Bali is niet zo’n groot eiland, toch is elke plaats heel verschillend. De accommodaties waren meestal subliem, en als het eens wat minder speciaal was, dan waren we toch nauwelijks op de kamer vanwege d...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Mooi om het dagelijks leven op Bali te fotograferen"

Bali vakantie - Tabanan - Ubud - Munduk - Lovina - Sidemen - Amed - Gili Meno - Sanur

Bibi Veth en Jasper van der Meij - 12-10-2012
Dit was de eerste keer dat we op vakantie gingen naar een  tropisch land. Daarom wilden we makkelijk starten en alles van te voren geregeld hebben. In het begin was het wel even wennen: de cultuur, de andere manier van leven of eten  en vooral de vele insecten.  Maar alles...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"We hadden zoveel contact met de lokale bevolking op onze Indonesie reis!"

Indonesië rondreis - Wandelen Lombok - West Bali - Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Amed - Sanur

José en Richard Pol - 16-08-2012
We hebben het geweldig gehad! Deze manier van reizen in Indonesië is ons heel goed bevallen, we zijn helemaal enthousiast. We hebben zó veel gezien en veel meegemaakt. De chauffeurs waren allemaal op tijd, de gidsen geweldig en we hebben veel van hen geleerd. Ook de afwisseli...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Van begin tot eind, was onze Indonesie reis heel zorgvuldig geregeld."

Indonesie rondreis op maat - Sumatra - Bali - Sidemen - Lovina - Pemuteran - Munduk - Ubud

Wilma De Graaff - 04-08-2012
We hebben een geweldige Indonesië vakantie gehad. Een groot compliment over hoe goed alles is verlopen. Je beslist op basis van webpagina’s, je weet niet wat je kan / moet verwachten,  dan is het uiteindelijk fijn als je droomreis zonder problemen of tele...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"We zijn er nog lang van onder de indruk geweest"

Bali rondreis op maat - Bali Excursies - Ubud - Pemuteran - Lovina - Sidemen

Carola Tjalsma-Dominicus en Inge Corbeau - 16-06-2012
We hebben twee fantastische weken gehad. Onze vakantie op Bali was heel afwisselend, van mountainbiken tot dolfijnen kijken, van de groene heuvels bij Sidemen tot het heerlijke strand bij Kubu Lalang. Alles ging van een leien dakje: op het juiste moment stond iedere keer de juiste persoo...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"De chauffeur op Bali nam ons mee naar een warung voor het echte Indonesische eten"

Rondreis Bali op maat - Bali Excursies - Fietsen Bali - Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Amed

Ida Praagman en Johan van Rens - 06-05-2012
De organisatie was prima, ook de beschrijvingen die we hadden gekregen waren goed. De gidsen en chauffeurs waren professioneel. Zo nam een van de chauffeurs/gidsen ons mee naar een klein lokaal eettentje, waar we anders zelf waarschijnlijk niet naar toe zouden zijn gegaan. Dat vonden we ...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Een rijstveld fotograferen..? Voor hem zo gewoon, voor ons zo speciaal!"

Bali vakantie op maat - Bali Excursies - Ubud - Mount Batur - Raften Sidemen Fietsen - Senang Hati Excursie

Juup de Kanter - 25-02-2012
Mount Batur wandeling Vroeg in de ochtend staan mijn vriendin en ik klaar voor onze privé ‘hiketocht’ over de bergkam bij Lake Batur. De enorme bergen liggen voor ons en dapper beginnen we aan de eerste klim. Helaas hebben we deze dag nie...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Wat een super leuke dag was dit!"

Bike trip - Sidemen - Zwemmen met dolfijnen

Lianne du Rieu - van der Kruk - 12-02-2012
Bike trip: Wat een super leuke dag was dit! Begonnen met een heerlijk en uitgebreid ontbijt met prachtig uitzicht over de Vulkaan en goede verhalen van de gids. Vervolgens een onverwacht (voor mij), maar interessant bezoek aan een plantage, waar van alles wordt verbouwd. Ik weet n...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie
"Droomvakantie op Bali en Gili"

Rondreis Bali - Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Amed - Gili Meno - Sanur

Wiep Schuurmans (gezin met 5 kinderen van 19-22 jaar) - 18-08-2011
Het was onze bedoeling om een droomvakantie te hebben en dat is helemaal gelukt. We hebben echt een goede ervaring gehad, alles klopte. De aansluiting, de afspraken, alles.   Wat ons op viel op Bali waren de mensen. Die waren allemaal zo toegankelijk, zo lief. W...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"De volgende keer gaan we zeker nog eens met jullie"

Reizen Bali met kinderen - Ubud - Pemuteran - Munduk - Lovina - Sidemen - Amed - Gili eiland - Sanur

Michel van der Ley - 17-08-2011
Het was erg goed geregeld, het was zeer prettig om te merken dat ter plekke alles werd gevolgd, echt complimenten. We waren echt blij met het programma, voor ons was het tijdsbestek prima. Zeker met kinderen was het lekker om overal ruim tijd te hebben om eigen dingen te doen. &nb...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 9,0
9,0/10 - 1 recensie
"Aanrader buiten de toeristenbubbel"

Bali vakantie - Pemuteran Go Local - Bali Excursies - Ubud - Munduk - Lovina - Sidemen - Amed - Sanur

Frank en Femke Kroeze - 16-07-2011
In Pemuteran hebben we gelogeerd in de Ecolodge. We hebben het erg naar ons zin gehad vanwege het leuke contact met de mensen! Waar op Bali de afstand op de meeste plaatsen erg groot is tussen de toeristen en de locale bevolking, is het hier makkelijk om in contact te komen met de echte Balinez...
Verder lezen
Rondreis Bali: Paradijs op aarde
Beoordeling van deze reis: 10,0
10,0/10 - 1 recensie