Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Deze rondreis Bali brengt je naar de minder toeristische plekken van het mooie Bali én je kunt als Extensie naar het paradijselijke koraaleilandje Gili Meno. Fiets langs sawah’s en door kleine dorpen met zwaaiende kinderen. Maak een mooie trekking door de groene natuur naar verscholen watervallen. Leer authentiek Balinees koken bij een familie thuis. Zwem in kristalhelder water boven kleurige koraaltuinen en snorkel boven een gezonken schip. Maar bovenal: geniet van de vriendelijke bevolking en de bijzondere cultuur van bloemen- en fruitoffers bij ieder huis, winkel en in de vele, vele tempeltjes. Op deze Bali-vakantie maak je kennis met alle facetten van dit fijne eiland, in de minder toeristische plaatsjes.
 
Hoogtepunten

Culturele start in Ubud

Eco trekkings door rijstvelden

Snorkeltochten Menjangan en Amed

​Fietsen en spa in Tabanan

Extensie: Paradijselijk Gili Meno

€ 1.151,- p.p. Prijs bij 2 personen 17-19 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Rondreis Bali: Van de gebaande paden
9,5

Beoordeling van deze reis:
9,5/10 - 4 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (4)
Reisschema
Dag 1: Amsterdam - Denpasar
Dag 2: Aankomst Bali - Ubud
Dag 3: Ubud
Dag 4: Ubud
Dag 5: Ubud - Pemuteran, met stops
Dag 6: Pemuteran
Dag 7: Pemuteran, snorkelexcursie Menjangan eiland
Dag 8: Pemuteran - Munduk, waterval en Danau Bratan
Dag 9: Munduk, soft trekking
Dag 10: Munduk - Amed, Besakih tempel, Rendang
Dag 11: Amed, snorkelexcursie USS Liberty Tulamben
Dag 12: Amed - Tenganan - Tirtagangga - Tenganan - Selat - Sidemen
Dag 13: Sidemen, rijstveldwandeling
Dag 14: Sidemen - Tabanan, stops onderweg (rijstveldwandeling), massage, diner
Dag 15: Tabanan, fietsen Tanah Lot
Dag 16: Tabanan - Vliegveld Denpasar
Dag 17: Aankomst Amsterdam
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accommodatie:
In Ubud hebben we gekozen voor een eenvoudig middenklasse hotel met een mooie tuin met zwembad in het centrum. Als je graag iets luxer wilt, zijn er upgrade mogelijkheden​. In Pemuteran slaap je in charmante cottages met een eigen veranda, gelegen in een mooie tuin en aan het strand (indien dit hotel is volgeboekt zijn er prima alternatieven, deze zijn echter niet direct aan het strand). In Munduk slaap je in authentieke Lumbungs, huizen op palen waar traditioneel de rijst in werd opgeslagen. David Bowie en Iman gingen je voor en nu slaap jij beschermd door de rijstgodin! Vanaf je eigen veranda bij je cottage heb je een mooi uitzicht over de groene vallei. Het hotel heeft een voorbeeld functie voor duurzaam toerisme; zij helpen ook de lokale families hun guesthouse te runnen. Indien de Lumbungs vol zijn, slaap je in een van deze guesthouses, gerund door een lokale familie, ook erg karakteristiek. In Sidemen verblijf je in een oase van rust in het groen. In Amed verblijf je in een prettig hotel aan het strand met zwembad in de tuin. Tenslotte Tabanan: een sfeervol en luxe hotel met zwembad met uitzicht over de rijstvelden.
 
Extensie Gili Meno:
Op Gili Meno zijn de accommodaties iets eenvoudiger, zoals een koud water douche. Aangezien het toch 30 graden is, maakt dat eigenlijk niet echt uit. Onze eerste keuze is een sfeervolle kleinschalige accommodatie, met een restaurantje vlak aan het strand.. Er zijn bungalows verspreid door de tuin (derde slaapplaats mogelijk). Deze accommodatie is eenvoudig (geen dagelijkse schoonmaak, als je dit niet vraagt), maar het ligt op de mooiste plek van het eiland. Het ligt naast de duikschool en op loopafstand van andere restaurantjes.


Vervoer:
Kom je aan op het vliegveld, dan staat de chauffeur klaar met een bordje met je naam erop, om je rechtstreeks naar Ubud te brengen. Een relaxed begin van je vakantie!

Voor alle dagtochten word je opgehaald bij je hotel door een privéauto met chauffeur. Van te voren stellen we in overleg met jou een programma vast, ter plekke in Bali ontvang je een draaiboek waarin alles nog eens staat. Onderweg heb je alle tijd voor fotostops en de chauffeur weet waar je lekker kunt eten onderweg. De chauffeurs waar wij mee werken zien jou als gast en trots laten ze hun eiland Bali van haar beste kant zien. De Engelssprekende chauffeurs zijn geen officiële gidsen, maar weten je prima wegwijs te maken. Bij de stops ga je dus lekker je eigen gang. Je krijgt voor onderweg informatie en een draaiboek van ons mee. En wil je toch nog meer weten van een bezienswaardigheid, dan neem je ter plaatse gewoon een lokale gids. Je maakt van iedere vervoerdag dus een leuke excursiedag om veel van het onbekende Bali te zien. De weg er naar toe is minstens even leuk als de bestemming zelf. 
 
Extensie Gili Meno:
Let op: de snelboot doet zijn naam eer aan... hij gaat echt snel. Soms zijn er op de heen- of terugreis hoge golven. De boot stuitert dan behoorlijk op de golven. Word je snel zeeziek, zorg dan dat je ruim van te voren tabletjes tegen zeeziekte in neemt of van die handige polsbandjes met drukpunten (het lijkt er op dat ze echt werken!).
 
 
Prijzen
Rondreis Bali: Van de gebaande paden
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Laagseizoen€ 2.203,- p.p.€ 1.151,- p.p.€ 969,- p.p.€ 1.000,- p.p.€ 931,- p.p.€ 938,- p.p.
hoogseizoen (juli-sept)€ 2.538,- p.p.€ 1.320,- p.p.€ 1.081,- p.p.€ 1.204,- p.p.€ 1.094,- p.p.€ 1.130,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Laagseizoen€ 2.203,- p.p.€ 1.151,- p.p.€ 969,- p.p.
hoogseizoen (juli-sept)€ 2.538,- p.p.€ 1.320,- p.p.€ 1.081,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Laagseizoen€ 1.000,- p.p.€ 931,- p.p.€ 938,- p.p.
hoogseizoen (juli-sept)€ 1.204,- p.p.€ 1.094,- p.p.€ 1.130,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2020. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de zomer (juli/augustus/september), rond de feestdagen (van 15 december t/m 15 januari) en het Suikerfeest berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Extensies
Extensie 1: Extra vrije dag in Ubud
Nog niet uitgekeken in Ubud? Er valt hier ook van alles te ontdekken. Fiets bijvoorbeeld Mount Batur af, woon een purificatieceremonie bij of maak een Herbal Walk. Een extra dagje is een goede optie!

Dag 5: Extra vrije dag in UbudExtra vrije dag in Ubud
In Ubud is zoveel te zien en te doen, dat een extra dag hier goed uitkomt. Je kunt één van onze optionele excursies boeken, maar ook zelf op pad gaan; wandelen door de rijstvelden rondom Ubud, het paleis bezoeken, shoppen of een dagje relaxen.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Extra vrije dag in Ubud:
Dag 1: Amsterdam - Denpasar
Dag 2: Aankomst Bali - Ubud
Dag 3: Ubud
Dag 4: Ubud
Dag 5: Ubud, vrije dag
Dag 6: Ubud - Pemuteran, met stops
Dag 7: Pemuteran
Dag 8: Pemuteran, snorkelexcursie Menjangan eiland
Dag 9: Pemuteran - Munduk, waterval en Danau Bratan
Dag 10: Munduk, soft trekking
Dag 11: Munduk - Amed, Besakih tempel, Rendang
Dag 12: Amed, snorkelexcursie USS Liberty Tulamben
Dag 13: Amed - Tenganan - Tirtagangga - Tenganan - Selat - Sidemen
Dag 14: Sidemen, rijstveldwandeling
Dag 15: Sidemen - Tabanan, stops onderweg (rijstveldwandeling), massage, diner
Dag 16: Tabanan, fietsen Tanah Lot
Dag 17: Tabanan - Vliegveld Denpasar
Dag 18: Aankomst Amsterdam

Extensie 1: Extra vrije dag in Ubud
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 71,- p.p.€ 36,- p.p.€ 33,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 71,- p.p.€ 36,- p.p.€ 33,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.€ 36,- p.p.
Inclusief:
  • 1 overnachting met ontbijt

Exclusief:
  • Overige fooien, donaties en maaltijden
  • Geen vervoer

Extensie 2: Ijen vulkaan en koffieplantage op Java
Maak de oversteek naar Java en beklim de Ijen vulkaan. Voor dag en dauw start de pittige wandeling naar de rand van de krater met zijn blauwe kratermeer. De zwaveldragers dragen bij aan de bijzondere couleur locale.

Dag 8: Slapen in een plantage huisjeSlapen in een plantage huisje
Een auto brengt je rechtstreeks naar de ferry voor de overtocht naar Java. De chauffeur koopt een kaartje voor je en je gaat zelf de veerboot op, de auto blijft achter. Bali verdwijnt langzaam uit het zicht en aan de andere kant verschijnen de contouren van Java met haar vulkanen. Na 45 minuten ben je aangekomen op Java, hier word je weer opgehaald met een auto en naar je verblijf nabij de Ijen vulkaan gebracht. Je verblijft in een authentiek plantage huisje, op een werkende koffieplantage, cacao wordt hier ook verbouwd. Er zijn slechts 7 huisjes met ieder 2 slaapkamers en een gedeelde huiskamer. 's Middags krijg je een rondleiding over de plantage en de bijbehorende fabriek. Je ziet nu zelf hoe het hele proces in elkaar steekt, van boom met koffieboon tot zakken vol koffie die klaar liggen voor de export. Dat kopje koffie waardeer je nu nog meer! En waar cacaobonen vandaan komen, is na vandaag ook geen mysterie meer voor je. 's Avonds wordt er een smakelijk homemade diner in de huiskamer van je huisje geserveerd. Wij vonden het heel knus, zo'n plantagehuisje!

Dag 9: Het blauwe kratermeer van Ijen vulkaanHet blauwe kratermeer van Ijen vulkaan
‘s Ochtends vroeg naar het startpunt voor de wandeling naar de krater van de Ijen vulkaan. De lokale autoriteiten verplichten internationale reizigers een jeep te gebruiken (ondanks dat de weg net is gerepareerd. Lokale toeristen worden hiertoe niet verplicht.) Boven aan de berg gekomen is het wandelpad de berg op eenvoudig te volgen, maar best wel steil. Onderweg kom je zwavel verzamelaars tegen. Ze zijn trots op hun zware werk en vinden het dan ook vaak prima dat je een foto van hun maakt. Middels je lokale gids kun je een praatje met hen maken. Bijvoorbeeld bij het weegstation. Koop een pakje sigaretten en biscuitjes en je maakt al snel vrienden! Boven aan de top zie je vaak geen hand voor ogen door de stoom en dan ben je wel blij dat iemand de weg kent.  In de krater zie je stoom uit de grond komen, en het gifgele zwavel kleurt de rotsen. Mannen verzamelen deze rotsen en sjouwen ze in manden omhoog. Het uitzicht is adembenemend, de droge vulkaan en het blauw van het kratermeer. De wandeling was zeker de moeite waard en je bent een van de weinige reizigers die er staat. Je wandelt terug naar de auto, die je naar de haven brengt voor de overtocht naar Bali. Je krijgt je kaartjes en je loopt zelf de boot op. De overtocht duurt ongeveer 3 kwartier en je kunt aan dek rondlopen.
Op Bali staat een chauffeur die je naar Munduk brengt. Eerst rijd je langs de kust en dan het binnenland in, naar de Gitgit waterval. Het pad ernaar toe wordt geflankeerd met allerlei souvenirstalletjes. Lokale jongeren nemen vaak onder luid gejoel een bad in het koude water. Vanuit de heuvels heb je een prachtig uitzicht op de bergmeren die vlak naast elkaar liggen. Eind van de middag kom je aan in Munduk, een klein dorpje in de groene heuvels van Centraal Bali. Je slaapt in een hotel dat zich inzet voor duurzaam toerisme. Daardoor kun je hier veel verschillende traditionele activiteiten leren, zoals een Balinees instrument bespelen, medicinale kruiden workshop en zelfs een spiritueel gesprek met een Balinese priester als je meer wilt weten over het Balinees hindoeïsme (als je dit wilt, kun je dit bij aankomst in het hotel aangeven, voor de volgende middag).

NB: Ijen vulkaan is de eerste vrijdag van de maand gesloten. 
Ijen is -evenals Bromo- een actieve vulkaan. Beklimming is altijd op eigen risico. De Indonesische autoriteiten kunnen de toegang tot een vulkaan ontraden, beperken of verbieden, indien dit door verhoogde vulkanische activiteit nodig wordt geacht.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Ijen vulkaan en koffieplantage op Java:
Dag 1: Amsterdam - Denpasar
Dag 2: Aankomst Bali - Ubud
Dag 3: Ubud
Dag 4: Ubud
Dag 5: Ubud - Pemuteran, met stops
Dag 6: Pemuteran
Dag 7: Pemuteran, snorkelexcursie Menjangan eiland
Dag 8: Pemuteran - Ijen, ferry, plantagetour en diner
Dag 9: Ijen - Munduk, jeeptocht en beklimming Ijen vulkaan, ferry, Gitgit waterval
Dag 10: Munduk, soft trekking
Dag 11: Munduk - Amed, Besakih tempel, Rendang
Dag 12: Amed, snorkelexcursie USS Liberty Tulamben
Dag 13: Amed - Tenganan - Tirtagangga - Tenganan - Selat - Sidemen
Dag 14: Sidemen, rijstveldwandeling
Dag 15: Sidemen - Tabanan, stops onderweg (rijstveldwandeling), massage, diner
Dag 16: Tabanan, fietsen Tanah Lot
Dag 17: Tabanan - Vliegveld Denpasar
Dag 18: Aankomst Amsterdam

Extensie 2: Ijen vulkaan en koffieplantage op Java
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 366,- p.p.€ 201,- p.p.€ 154,- p.p.€ 142,- p.p.€ 146,- p.p.€ 149,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 366,- p.p.€ 201,- p.p.€ 154,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 142,- p.p.€ 146,- p.p.€ 149,- p.p.
Inclusief:
  • Transfer per auto vanaf hotel Noord Bali naar de ferry (retour)
  • Transfer per auto op Java naar de accommodatie (retour)
  • Plantagetour, diner en overnachting met ontbijt op koffieplantage
  • Jeeptour en beklimming met lokale gids van de Ijen vulkaan

Exclusief:
  • entree Ijen vulkaan en camera permit

Excursies
PemuteranExcursie 1: Fietsen rond PemuteranFietsen rond Pemuteran
Deze fietstocht maak je met een kansarme jongere uit het dorp, die op deze manier bijverdient om school te kunnen betalen, en tegelijkertijd een beroep als gids leert. Sommige jongeren (zeker de meisjes) zijn dan ook nog best wel verlegen. Stel hun vooral eens wat simpele vragen. We nemen je mee van de gebaande paden, waar geen toeristen komen. De fietstocht op mountainbikes gaat dan ook over hobbelige paadjes langs velden en door de kampung. Je fietst (soms lopen met fiets aan de hand) over een heuvel, waar volgens de legende een koning regeerde. De bevolking kent speciale krachten toe aan de heuvel. Onderweg stop je regelmatig om iets te bekijken en je ziet hoe mensen in het kleine dorpje wonen. Je bekijkt een Balinese tempel, in de namiddag hebben kinderen hier soms dans of gamelan les. Afhankelijke hoe vaak je stopt en hoe snel je fietst, duurt de fietstocht ongeveer drie uur en doe je het beste in de ochtend of late namiddag wanneer het koel is. Na afloop krijg je thee en een Balinese snack. 

Excursie 1: Fietsen rond Pemuteran
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 50,- p.p.€ 25,- p.p.€ 25,- p.p.€ 25,- p.p.€ 25,- p.p.€ 25,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 50,- p.p.€ 25,- p.p.€ 25,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 25,- p.p.€ 25,- p.p.€ 25,- p.p.
UbudExcursie 2: Dagtour: Ontdek de groene omgeving van UbudDagtour: Ontdek de groene omgeving van Ubud
Maak een tour door de omgeving van Ubud naar de belangrijkste archeologische vondsten uit de vroegere koninkrijken. Kom achter de legende over de Gevallen Maan uit het Pejeng koninkrijk. Bewonder de koningsgraven in de rotsen van Gunung Kawi, ook de Berg der Dichters genoemd. Ontdek de restanten van het Bedulu koninkrijk; de olifanten grot en het Yeh Pulu relief. Bezoek de heilige bron Tirta Empul met zijn magische krachten. Breng ook een bezoek aan ons sponsorproject Yayasan Chaya Mutiara, oftewel Stichting de Stralende Parel. Dit is een organisatie voor en door mensen met een lichamelijke handicap. Dankzij deze organisatie kunnen mensen met een handicap deelnemen aan de maatschappij en onafhankelijk zijn, omdat ze zelf een inkomen verwerven. Bekijk hun tuin, snuffel in het winkeltje met zelfgemaakte souvenirs en vraag waar hun naam vandaan komt. Wedden dat je onder de indruk bent van de positiviteit van onze vrienden bij Chaya Mutiara?

Excursie 2: Dagtour: Ontdek de groene omgeving van Ubud
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 78,- p.p.€ 39,- p.p.€ 26,- p.p.€ 26,- p.p.€ 23,- p.p.€ 20,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 78,- p.p.€ 39,- p.p.€ 26,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 26,- p.p.€ 23,- p.p.€ 20,- p.p.
Excursie 3: Kookcursus bij Balinese familieKookcursus bij Balinese familie
De Balinese keuken is verrukkelijk. Leer de kneepjes van het vak tijdens deze kookcursus. Dit is geen gewone kookcursus, je volgt het bij mensen thuis. Geen toeristische aftreksels, maar de authentieke keuken! 's Ochtends bezoek je eerst de markt. Je leert welke kruiden en groentes er gebruikt worden en hoe je alles moet snijden of stampen in een vijzel. Al snel stijgen de heerlijkste geuren op. Na afloop eet je zelf als (late) lunch de heerlijke nasi goreng, kare of bubur ketan hitam (pudding van zwarte rijst). Smullen geblazen! Na de lunch wordt je terug naar Ubud gebracht, eventueel nog met een stop onderweg.De recepten krijg je mee, dus thuis kun je vriend en vijand versteld doen staan over je kookkunsten.

Excursie 3: Kookcursus bij Balinese familie
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
vanuit Ubud€ 172,- p.p.€ 86,- p.p.€ 72,- p.p.€ 65,- p.p.€ 69,- p.p.€ 64,- p.p.
Sidemen/Sanur€ 179,- p.p.€ 90,- p.p.€ 75,- p.p.€ 69,- p.p.€ 75,- p.p.€ 69,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
vanuit Ubud€ 172,- p.p.€ 86,- p.p.€ 72,- p.p.
Sidemen/Sanur€ 179,- p.p.€ 90,- p.p.€ 75,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
vanuit Ubud€ 65,- p.p.€ 69,- p.p.€ 64,- p.p.
Sidemen/Sanur€ 69,- p.p.€ 75,- p.p.€ 69,- p.p.
Excursie 4: Bike trip vanaf Mount BaturBike trip vanaf Mount Batur
Vandaag trek je eropuit om wat meer van de groene omgeving van Ubud te zien. Met de auto ga je naar Mount Batur, waar je eerst een lekker ontbijt krijgt, met uitzicht op de Batur berg. Met de auto bezoek je een tuin, waar je uitleg krijgt over verschillende planten en kruiden en ook het proces van 'kopie luwak', de duurste koffie ter wereld. Vervolgens staan de fietsen klaar in een gebied vol groene sawa’s, terrassen vol met rijst. Onderweg -heuvelafwaarts dus- rijd je door verschillende dorpjes. Je ziet hoe mensen op het platteland leven en je rijdt langs vele tempeltjes. De kans is groot dat je onderweg vrouwen met offerschalen op hun hoofd ziet lopen, in Bali is namelijk altijd wel ergens een ceremonie aan de gang. Na een prachtige tocht krijg je een heerlijke lunch waarbij je allerlei Balinese gerechten kunt proeven. Na de (late) lunch wordt je terug naar het hotel gebracht. Deze excursie doe je samen met andere internationale reizigers.
NB:Tijdens de volgende feestdagen is op Bali alles gesloten en kan deze excursie niet plaatsvinden: Galungan, Kuningan en Nyepi Balinees Nieuwjaar. Wanneer de feestdagen plaats vinden, verschilt per jaar. 

Excursie 4: Bike trip vanaf Mount Batur
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.
Excursie 5: Herbal WalkHerbal Walk
Gids Westi legt je met veel passie en kennis alles uit over planten en kruiden die in Bali groeien en waar ze voor worden gebruikt. Hij heeft deze eeuwenoude kennis van zijn familie en zijn streven is dat deze kennis niet verloren gaat in de moderne wereld vol voorverpakte middeltjes. Daarnaast vertelt Westi heel veel over de cultuur van Bali, waarom juist eenden heilige dieren zijn bijvoorbeeld. Ook wordt duidelijk hoe slim het 1000 jaar oude systeem voor rijstbouw en verdeling van water is en hoe de gemeenschap samenwerkt in een eeuwenoud democratisch systeem. “Ontwikkelingsland? Volgens mij kunnen we hier nog wat van leren!” denk je waarschijnlijk na deze wandeling. De Herbal Walk duurt de ochtend. Er kunnen meer internationale reizigers mee doen aan de wandeling. 
NB:Tijdens de volgende feestdagen is op Bali alles gesloten en kan deze excursie niet plaatsvinden: Galungan, Kuningan en Nyepi Balinees Nieuwjaar. Wanneer de feestdagen plaats vinden, verschilt per kalenderjaar. 

Excursie 5: Herbal Walk
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 17,- p.p.€ 17,- p.p.€ 17,- p.p.€ 17,- p.p.€ 17,- p.p.€ 17,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 17,- p.p.€ 17,- p.p.€ 17,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 17,- p.p.€ 17,- p.p.€ 17,- p.p.
Excursie 6: Purificatieceremonie met Balinese healerPurificatieceremonie met Balinese healer
Voor de Purificatieceremonie krijg je de traditionele Balinese kleding aan om naar de tempel te gaan, dit geeft je de mogelijkheid mee naar het hart van de tempel te gaan en daar de Balinees-hindoeïstische godsdienst te ervaren. Made Sumantra is de vijfde generatie healer in zijn familie en heeft zijn kennis van zijn opa en vader gekregen. Samen met Made, of zijn assistent bid je met bloemen en wierrook. Daarna kleed je je om in zwemkleding met een sarong eroverheen. In het water van de heilige bron van Tampak Siring onderga je van hem de purificatieceremonie. Wellicht overbodig om te zeggen: aangezien je meegaat in de tempel wordt een participerende en respecterende houding van je verwacht voor deze dag. De excursie duurt een dagdeel, je wordt opgehaald en terug naar Ubud gebracht met een auto. 
 
Om teleurstelling te voorkomen is het belangrijk om te weten dat het Balinese geloof niet toestaat dat vrouwen tijdens hun menstruatie de tempel in gaan.

Excursie 6: Purificatieceremonie met Balinese healer
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 76,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 76,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.€ 52,- p.p.
Excursie 7: Jamu workshop - Zelf Ayurveda kruidenmedicijn makenJamu workshop - Zelf Ayurveda kruidenmedicijn maken
Jamu betekent medicijn op basis van planten en kruiden. Lilir en haar man Westi willen deze oude kennis, die zij van hun ouders hebben geleerd, doorgeven. In hun familiebedrijf leren ze je de traditionele Indonesische middeltjes maken. Bijvoorbeeld het Tumeric drankje, wat volgens Lilir de reden is dat zij nog nooit naar de dokter is geweest. Het zijn schatten van mensen, met niet alleen enorm veel kennis, ook erg veel humor. Na de workshop kun je heerlijke biologische producten kopen, van wierrook tot bodylotion, uiteraard ook allemaal gemaakt op basis van de heilzame werking van kruiden en planten. O ja, hadden we al gezegd dat Julia Robert hier tijdens de opnames van de film Eat, Pray, Love ook haar cadeautjes voor thuis kwam shoppen? De workshop duurt ongeveer twee uur. Er kunnen meerdere internationale reizigers meedoen. Er is maar één tafel, dus het is altijd een klein gezellige groepje. NB: De Jamu Workshop kan ook direct achter de Herbal Walk aan worden gevolgd. Er wordt dan een lunchpauze ingelast. 
 
NB:Tijdens de volgende feestdagen is op Bali alles gesloten en kan deze excursie niet plaatsvinden: Galungan, Kuningan en Nyepi Balinees Nieuwjaar. De exacte data dat deze feestdagen wordt gevierd verschillen per kalenderjaar. 
 

Excursie 7: Jamu workshop - Zelf Ayurveda kruidenmedicijn maken
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.€ 28,- p.p.
Excursie 8: Wandelen op de bergkam van de Mount Batur vulkaanWandelen op de bergkam van de Mount Batur vulkaan
Deze wandeling biedt de mooiste uitzichten van Bali, maar soms wordt het zicht volledig ontnomen door binnen drijvende witte wolken. Je moet daarom wel vroeg op (4 uur). Na ca 2 uur rijden loop je in het schemerdonker (ca 3 kwartier) de berg op naar boven (neem zaklamp mee). Vanuit het uitkijkpunt zie je de zon op komen terwijl je geniet van je eenvoudig ontbijtje. Je loopt over de rand van de caldera, de kom van een enorme oude vulkaan krater, waarbij je uitkijkt op de actieve ‘jonge’ vulkaan Batur (Gunung Batur) (1717 m), en het vulkaanmeer Danau Batur –een meer gevormd in de oude vulkaankrater. (Je gaat dus niet naar de top van een vulkaan, een groot deel van de wandeling is relatief vlak.) Erachter zie je Mount Agung liggen, met 3142 meter de hoogste piek van Bali, en aan de andere kant zie je de zee. Je loopt ca 1,5 uur langs de rand, veelal langs een smal paadje met rechts van je een verval van 900 meter naar het meer en links een verval van 1000 meter naar de zee. Adembenemend! Pittig steil afdalen (ca 30-40 min) naar het meer en met een lokaal vissersbootje steek je het meer over, waar de auto met chauffeur al op je wacht. De tijden zijn gebaseerd op een gemiddelde conditie, de excursie is een privé tocht, dus je kunt je eigen tempo bepalen. Op de terugweg kun je stoppen bij de mooie hotspring (entree niet inbegrepen) en je spieren verwennen in het weldadig warme water en opfrissen in het grote zwembad. (deze excursie is join in; er kunnen andere reizigers mee gaan, max 6 pers.)

Excursie 8: Wandelen op de bergkam van de Mount Batur vulkaan
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 150,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 150,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.€ 76,- p.p.
Excursie 9: Herbal Walk & Jamu workshop (Ayurvedisch kruidenmedicijn)(8:00-16:00)Herbal Walk & Jamu workshop (Ayurvedisch kruidenmedicijn)(8:00-16:00)
Jamu betekent medicijn op basis van planten en kruiden. Lilir en haar man Westi willen deze oude kennis, die zij van hun ouders hebben geleerd, doorgeven. Met Westi wandel je door de rijstvelden, op zoek naar kruiden en hun toepassingen, en je hoort van alles over de manier van leven in Bali. In een eenvoudige warung kun je zelf een lunch halen. In hun familiebedrijfje leren ze je hoe je zelf de traditionele Indonesische middeltjes kunt maken. Bijvoorbeeld het Koenjit drankje, wat volgens Lilir de reden is dat zij nog nooit naar de dokter is geweest. Het zijn schatten van mensen, met niet alleen enorm veel kennis, ook erg veel humor. Na de workshop kun je voordelig heerlijke biologische producten kopen, en net als Julia Roberts met een lipbalm naar huis gaan.

NB:Tijdens de volgende feestdagen is op Bali alles gesloten en kan deze excursie niet plaatsvinden: Galungan, Kuningan en Nyepi Balinees Nieuwjaar. De exacte data dat deze feestdagen wordt gevierd verschillen per kalenderjaar. 

Excursie 9: Herbal Walk & Jamu workshop (Ayurvedisch kruidenmedicijn)(8:00-16:00)
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.€ 45,- p.p.
Excursie 10: Raften op de Telaga Waja rivierRaften op de Telaga Waja rivier
In een adembenemend groene omgeving maak je deze white water rafting. Actie is er zeker, als een razende links en rechts peddelen en dan zijn er nog de verschillende ‘hindernissen’ zoals platliggen in je rubber boot om onder de lage bamboe bruggen door te gaan. Maar de meest spectaculaire is natuurlijk een dam van 2 meter omlaag. Niet té eng, wel lekker spannend en avontuurlijk!

Excursie 10: Raften op de Telaga Waja rivier
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 60,- p.p.€ 46,- p.p.€ 42,- p.p.€ 41,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 60,- p.p.€ 46,- p.p.€ 42,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 41,- p.p.€ 39,- p.p.€ 39,- p.p.
Van dag tot dag
Impressie

Destination: BaliWatch this on Vimeo!Indonesië reizen - Bali - Snorkelen bij Menjangan, PemuteranIndonesië reizen - Bali - Schildpadje uitzetten van het schildpaddenproject van PemuteranIndonesië reizen - Bali - Watreval wandeling nabij PemuteranIndonesië reizen - Bali - Fietsen rond PemuteranIndonesië reizen - Bali - Munduk het groene hartIndonesië reizen - Bali - Munduk, de fruittuin van BaliIndonesië reizen - Bali - Op de scooterIndonesië reizen - Bali - Rijstvelden onderweg naar UbudIndonesië reizen - Bali - Pura Ulun Danau BratanIndonesië reizen - Bali - Pura Ulun Danau BratanIndonesië reizen - Bali - Grote school Jackfish bij het wrak van de USS Liberty in AmedIndonesië reizen - Bali - Duiken door het wrak van de USS Liberty in AmedIndonesië reizen - Bali - Boten op het strand in de buurt van AmedIndonesië reizen - Bali - Pura Besakih, de moedertempelIndonesië reizen - Bali - Pura Besakih, de moedertempelIndonesië reizen - Bali - Het dorpje Bali AgaIndonesië reizen - Bali - Waterpaleis TirtaganggaIndonesië reizen - Bali - Raften op de Telega Waja rivier, SidemenIndonesië reizen - Bali - Bike trip vanaf Mount BaturIndonesië reizen - Bali - Wandelen op de bergkam van de Mount Batur vulkaanIndonesië reizen - Bali - Purificatieceremonie UbudIndonesië reizen - Bali - Traditionele Ceremonie UbudIndonesië reizen - Bali - Traditionele Ceremonie UbudIndonesië reizen - Bali - Traditionele Ceremonie UbudIndonesië reizen - Bali - Herbal walk UbudIndonesië reizen - Bali - Monkey Forest UbudIndonesië reizen - Bali - Monkey Forest UbudIndonesië reizen - Bali - Lekker dineren in UbudIndonesië reizen - Bali - Kookcursus in Ubud bij een Balinese familieIndonesië reizen - Bali - Workshop Ayurveda huidverzorgingsproductenIndonesië reizen - Bali - RijstveldenIndonesië reizen - Bali - Kinderen in traditionele kledijIndonesië reizen - Gili - Relaxen op het strandIndonesië reizen - Gili - Duiken bij Gili MenoIndonesië reizen - Bali - Maak een fietstocht naar de beroemde zeetempel Tanah LotIndonesië reizen - Bali - Tanah Lot tempel bij zonsondergangIndonesië reizen - Bali - Rust en Romantiek in TabananIndonesië reizen - Bali - genieten van het heerlike eten
 

Blogs over Indonesië


Sluiten