Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Deze off the beaten track reis brengt je naar het Dayak volk van Borneo en de orang-oetans van Kalimantan. Zie hoe mensen leven aan de rivier en bezoek de kleurrijke drijvende markt. Bezoek de diamantmijnen en zwemmende waterbuffels. Maak een trekking in Loksado en zak per bamboo vlot de rivier af. Spot de zeldzame orang-oetans en proboscis apen tijdens de driedaagse boottocht door Nationaal Park Tanjung Puting.
Hoogtepunten

3 dagen boottocht Tanjung Puting

Orang-oetans spotten Camp Leaky

Zeldzame Proboscis aap

Kanaal tocht Banjarmasin

Drijvende markt

Trekking Loksado

Veel maaltijden inclusief

€ 1.233,- p.p. Prijs bij 2 personen 12 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Rondreis Indonesie: Kalimantan - Overland en Orang-oetans
8,8

Beoordeling van deze reis:
8,8/10 - 14 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (14)
Reisschema
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst in Jakarta
Dag 3: Jakarta - Pangkalanbun, start boottocht Tanjung Puting
Dag 4: Tanjung Puting, boottocht
Dag 5: Tanjung Puting, boottocht
Dag 6: Tanjung Puting - Banjarmasin, kanalentocht
Dag 7: Banjarmasin, drijvende markt, wandeling dorp, lokale lunch
Dag 8: Banjarmasin - Loksado, diamantmijn, moskee, boottocht waterbuffels, diner
Dag 9: Loksado, trekking
Dag 10: Loksado - Banjarmasin, bamboe vlot
Dag 11: Banjarmasin - Amsterdam
Dag 12: Aankomst Amsterdam
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accomodatie:
In Banjarmasin slaap je in een goed hotel, gelegen aan de rivier. Je kamer heeft airconditioning, en een westerse badkamer met warm water. Er is een restaurant waar ook het ontbijt wordt geserveerd. Er zijn hier nauwelijks toeristen, dus het hotel is meer op de zakelijke reiziger gericht.
 
In Loksado slaap je in een heel eenvoudig guesthouse. Het ligt prachtig in de natuur, maar verwacht eenvoudige faciliteiten, want er komt hier maar een enkele westerse toerist. Het is een goede uitvalsbasis voor een softtrekking in de omgeving van Loksado. De Engelssprekende gids zal zorgen dat er voor je wordt gekookt. Een deel van de inkopen zal hij al in Banjarmasin doen, omdat dit in het dorp niet te krijgen is. Volg je een dieet, bespreek dit tijdig met hem en leg precies uit wat het inhoud. Veel Indonesiërs beschouwen kip niet als vlees bijvoorbeeld en eten zonder suiker is ook tamelijk ondenkbaar.
 
In Tanjung Puting verblijf je op een houten boot. Uiteraard is het verblijf uiterst simpel, maar je wordt heel goed verzorgd door de boot bemanning. Er is een Engelssprekende gids en een kok. Er wordt voor je gekookt en er is een tafel waar je aan kan eten. Een toilethokje is aanwezig, met een toilet en een douche (rivierwater). 's Nachts maakt de bemanning een lekker bedje voor je op onder een klamboe en het dekzeil. Een knus bedje, door de klamboe heb je geen last van insecten, en door het dekzeil heb je privacy. De bemanning slaapt benedendeks.
 
Na 2 nachten op de boot, slaap je de laatste nacht in het park in de Rimba Lodge. De kamer heeft airconditioning en warm water douche. Je maaltijden gebruik je nog steeds aan boord, de boot ligt aan de steiger.
 
Vervoer:
Tijdens de reis naar Loksado heb je een auto met privé-chauffeur ter beschikking. Van en naar het vliegveld en hotel zijn het direct transfers. In Loksado ga je een stukje met een lokaal bamboe raft.
 
Van en naar het vliegveld van Pangkalanbun staat een auto klaar voor een direct transfer. Drie dagen verblijf je op een boot, die dienst doet als hotel en restaurant. Op de boot zijn een Engelssprekende gids en kok aanwezig.
Prijzen
Rondreis Indonesie: Kalimantan - Overland en Orang-oetans
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Landarrangement excl vluchten€ 2.390,- p.p.€ 1.233,- p.p.€ 955,- p.p.€ 917,- p.p.€ 903,- p.p.€ 835,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Landarrangement excl vluchten€ 2.390,- p.p.€ 1.233,- p.p.€ 955,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Landarrangement excl vluchten€ 917,- p.p.€ 903,- p.p.€ 835,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2020. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de zomer (juli/augustus/september), rond de feestdagen (van 15 december t/m 15 januari) en het Suikerfeest berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Opmerkingen:
Extra binnenlandse vluchten, prijzen vanaf:   Jakarta - Banjarmasin: €155,- per persoon  Pangkalanbun - Banjarmasin (via Java): €230,- per persoon  Pangkalanbun - Jakarta: €,- per persoon 
Excursies
Alle informatie op een rij
Van dag tot dag
Impressie

Kalimantan: eiland van de jungle
3 Op Reis naar Kalimantan met Footprint TravelIndonesië reizen - Kalimantan - Orang-oetans spotten in Camp LeakyIndonesië reizen - Kalimantan - Orang-oetans spotten in Camp LeakyIndonesië reizen - Kalimantan - Orang-oetans spotten in Camp LeakyIndonesië reizen - Kalimantan - Orang-oetans spotten in Camp LeakyIndonesië reizen - Kalimantan - Orang-oetans spotten in Camp LeakyIndonesië reizen - Kalimantan - Varen met een klotok door de jungle van Tanjung PutingIndonesië reizen - Kalimantan - Neusapen in Tanjung PutingIndonesië reizen - Kalimantan - Neusaap, ook wel dutch monkey genoemdIndonesië reizen - Kalimantan - Neushoornsvogels in Tanjung PutingIndonesië reizen - Kalimantan - Varen met een klotok door de jungle van Tanjung PutingIndonesië reizen - Kalimantan - Je eigen visje vangen voor het dinerIndonesië reizen - Kalimantan - Slapen op een klotok in de jungleIndonesië reizen - Kalimantan - Jongetje in BanjarmasinIndonesië reizen - Kalimantan - Welkom in KalimantanIndonesië reizen - Kalimantan - Kinderen wassen zich en spelen in de rivier bij BanjarmasinIndonesië reizen - Kalimantan - De drijvende markt van BanjarmasinIndonesië reizen - Kalimantan - De drijvende markt van BanjarmasinIndonesië reizen - Kalimantan - De drijvende markt van BanjarmasinIndonesië reizen - Kalimantan - De drijvende markt van BanjarmasinIndonesië reizen - Kalimantan - Typische houten loopbruggen en een klotokIndonesië reizen - Kalimantan - Diamantmijnen van PumpungIndonesië reizen - Kalimantan - Diamantmijnen van PumpungIndonesië reizen - Kalimantan - Wandeling door het Meratus gebergte, LoksadoIndonesië reizen - Kalimantan - Soft trekking bij LoksadoIndonesië reizen - Kalimantan - Soft trekking bij LoksadoIndonesië reizen - Kalimantan - Soft trekking bij LoksadoIndonesië reizen - Kalimantan - Soft trekking bij LoksadoIndonesië reizen - Kalimantan - Op een bamboo vlot de Amanditrivier afIndonesië reizen - Kalimantan - Op een bamboo vlot de Amanditrivier afIndonesië reizen - Kalimantan - Zwemmende waterbuffels in het moeras bij BabirikIndonesië reizen - Kalimantan - Zwemmende waterbuffels in het moeras bij BabirikIndonesië reizen - Kalimantan - Zwemmende waterbuffels in het moeras bij BabirikIndonesië reizen - Kalimantan - Zwemmende waterbuffels in het moeras bij BabirikIndonesië reizen - Kalimantan - Met de lokale boot het moeras van Babirik inIndonesië reizen - Kalimantan - Zonsondergang in het moeras van de zwemmende waterbuffelsIndonesië reizen - Kalimantan - Zonsondergang in het moeras van de zwemmende waterbuffels
Reacties van reizigers (14)
 

Blogs over Indonesië


Sluiten