Molukken is een paradijs voor de avontuurlijke reiziger met een flexibele instelling. Hou je van pittoreske dorpjes, verlaten VOC forten en snorkelen bij paradijselijke koraalstranden? Vind je het gezellig om te koken met omaatjes op Saparua? Durf je te eten bij de Alfoeren koppensnellers? Wil je snorkelen en duiken bij de Banda eilanden? Ga dan eilandhoppen op de Molukken!
Hoogtepunten

Eilandhoppen en boottochten

Becaktocht Pulau Ambon

Koken Saparua met lokale oma’s

Snorkeltrip Pulau Molana

Jungle riviertocht Seram

Paalhuis op water Seram

Koken met koppensnellers Alfoeren

VOC Forten en eilandtrips

Prachtig verblijf op de Banda eilanden

€ 2.292,- p.p. Prijs bij 2 personen 17 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Rondreis Indonesie: Molukken - Eilandhoppen Ambon, Saparua, Seram en Banda
8,5

Beoordeling van deze reis:
8,5/10 - 2 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (2)
Reisschema
Dag 1: Aankomst Ambon, airport transfer, auto, gids
Dag 2: Ambon, becak tour, local lunch en citytour, optioneel dansschool, auto, gids
Dag 3: Ambon - Saparua, fastboot eilandtour (Booi, Ouw, Benteng, Cave, strand), gids, diner
Dag 4: Saparua, cooking class met markt en lunch, transport en gids, diner
Dag 5: Saparua, snorkeltrip Pulau Molana incl lunchbox, gids, diner
Dag 6: Saparua – Seram, fastboot, transfers, diner, gids
Dag 7: Sawai, snorkelexcursie, beach bbq lunch, gidsen, diner
Dag 8: Sawai, Jungle trip Salawai River, waterval, lunchbox, gids, diner
Dag 9: Sawai – Huaulu – Masohi, vogelopvang, excursie Alfoeren en Alfoeren lunch, gids, transport
Dag 10: Seram - Ambon, boot, transfers, excursie Benteng Amsterdam (Hila), gids
Dag 11: Ambon - Bandaneira, transfers, snelboot, stadswandeling Bandaneira
Dag 12: Bandaneira, snorkeltrip Ai en Run
Dag 13: Bandaneira, Spice tour Banda Besar incl lunch
Dag 14: Bandaneira, vrije dag
Dag 15: Bandaneira, vrije dag
Dag 16: Bandaneira, transfer haven, snelboot, transfer Ambon stad
Dag 17: Ambon stad, transfer vliegveld (geen gids)
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accommodatie op de Molukken
 
Wij zijn altijd op zoek naar bijzondere locaties. In deze bouwsteen zijn de accommodaties ongebruikelijk en uniek! Voor deze reis is het belangrijk om zelf mee te nemen: lakenzak en handdoek. Vaak ontbreekt het laken om onder te slapen (men gebruikt dit zelf niet).
 
Kota Ambon op het eiland Ambon is je begin- en eindpunt. We regelen hier een comfortabel, modern hotel voor je. Warme douche, airco, wifi, alles om rustig te acclimatiseren. Verwacht nog steeds geen westers hotel, maar het is een prima begin.
 
Op het eiland Saparua zijn geen echt ideale accommodaties. Het is mogelijk dat we een hotel in het hoofdplaatsje (Kota Saparua) boeken. Voordeel is dat het centraal gelegen is, en een badkamer met warmwater heeft. Het kan ook zijn dat we proberen in het guesthouse aan het strand te boeken. Heel gezellig en fijn aan het strand, maar je hebt koud water in je badkamer en de meeste kamers hebben een Indonesische hurk wc (er worden nu 1 of 2 kamers met een westers toilet gebouwd). Zelf meenemen: lakenzak en handdoek. Een nadeel is dat bij drukte de boeking in het lokale guesthouse aan het strand last-minute toch niet door zou kunnen gaan, omdat gasten langer willen blijven. We zoeken dan alsnog een andere accommodatie voor je.
 
Op het eiland Seram slaap je bijzonder in een houten gebouw op het water, in een dorp aan de noordzijde van het eiland. HEt is een eenvoudige kamer, met een eigen eenvoudige maar schone badkamer. De badkamer heeft een koudwaterdouche (iets zoutig, je zit aan zee), maar een westerse wc. De veranda kijkt uit over de baai. Drinkwater en gekookt water voor koffie en thee staan klaar. Er worden heerlijke lokale maaltijden geserveerd. Zelf meenemen: lakenzak en handdoek.
 
In Masohi, aan de zuidzijde van het eiland Seram, slaap je in een netjes guesthouse met eigen badkamer.
 
Banda eilanden:
Je slaapt in Bandaneira op het eiland Banda Kecil, van hieruit maak je excursies naar de omliggende eilanden. Op Banda zijn enkele eenvoudige, maar goede guesthouses. Zelf meenemen: lakenzak en handdoek. Er zijn slechts enkele kamers per guesthouse, boek op tijd,want de favoriete guesthouses zijn altijd vol door mond tot mond reclame. Onze 2 favoriete guesthouses koken werkelijk verrukkelijke maaltijden, waar je je vingers bij op eet.
 
Vervoer op de Molukken
 
Snelboten
Er wordt op deze reis veel gebruik gemaakt van snelboten tussen de verschillende eilanden. Je hebt dan een soort vliegtuigstoel in de eerste klasse. Je bagage kun je in dezelfde ruimte kwijt. Niet altijd zijn voor de snelboot kaartjes van te voren te reserveren of ze worden bij niet tijdig ophalen weer vrijgegeven. Op feestdagen zal de boot druk zijn, op normale dagen valt dat wel mee. Je gids zal aangeven hoe laat je dient te vertrekken. De boten hebben wisselende schema’s en stoppen soms op tussenliggende eilanden. Van te voren kunnen we daardoor niet de exacte tijden geven. Afhankelijk van de overheersende godsdienst van een bepaald eiland vaart de boot niet op zondag (indien christelijk, bijvoorbeeld het eiland Saparua) of op vrijdag (indien islamitisch). Het kan daardoor voorkomen dat je reis in een ander volgorde wordt uitgevoerd dan in eerste instantie gepland. Het draaiboek dat je ter plaatse krijgt, heeft de laatste stand van zaken en is leidend hierin. Om te reizen op de Molukken heb je een flexibele instelling nodig. Daarom geven we je ook een Engelstalige lokale gids mee, die goed is in regelen. Je kunt er dus op vertrouwen dat alles goed komt!
 
Ambon
Op Ambon maak je gebruik van een privé auto met chauffeur. Ook ga je een stukje met de becak.
 
Saparua
Op Saparua zijn maar een paar gewone auto's. Er wordt daarom ook gebruik gemaakt van een lokaal taxibusje (afgehuurd). Tijdens de kookexcursie ga je ook samen met de oma’s een stukje met de lokale bus. Zo kun je ook eens ervaren hoe dit is! Met een afgehuurde lokale boot maak je een snorkelexcursie.
 
Seram
Voor de tocht van en naar het noorden van het eiland, wordt gebruik gemaakt van een auto. Voor het korte stukje naar de haven van een afgehuurd lokaal busje.
 
Extensie Banda eilanden
Op Banda Kecil loop je van de haven naar je guesthouse. Eventueel kun je een brommertaxi huren om je bagage te laten brengen. Excursies naar andere eilanden maak je met een lokale boot.
 
Pelni boot
Tussen Ambon en Banda reis je in principe met de snelboot, maar een andere optie is de Pelniboot; dat is weer een hele andere ervaring. Mocht je dit willen, dan doen we ons best om een eersteklas coupe te boeken (2 personen op 1 kamer). Is deze uitverkocht, dan is het alternatief een tweede klasse coupe (4 personen in 1 kamer) (en dan probeert je gids ter plekke te upgraden bij de bemanning). De grote Tidar Pelniboot doet er 8 uur over, de iets kleinere Kelimutu Pelniboot 12 uur. Ze varen ’s nachts, dus de reis vliegt voorbij. Op het moment van schrijven doet Tidar elke 5 dagen Bandaneira (op Banda Kecil) aan, daar is het reisschema op gebaseerd. Het Pelni schema wordt maandelijks bekend gemaakt. Het kan dus voorkomen, dat last-minute de planning van je reis wordt aangepast aan het schema van de Pelniboot. Het is dus aan te raden om je internationale vluchten niet te strak te plannen rondom reizen naar Banda! 
Prijzen
Rondreis Indonesie: Molukken - Eilandhoppen Ambon, Saparua, Seram en Banda
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
rondreis (retour snelboot Banda)€ 4.053,- p.p.€ 2.292,- p.p.€ 1.836,- p.p.€ 1.774,- p.p.€ 1.641,- p.p.€ 1.528,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
rondreis (retour snelboot Banda)€ 4.053,- p.p.€ 2.292,- p.p.€ 1.836,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
rondreis (retour snelboot Banda)€ 1.774,- p.p.€ 1.641,- p.p.€ 1.528,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2020. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de zomer (juli/augustus/september), rond de feestdagen (van 15 december t/m 15 januari) en het Suikerfeest berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Excursies
Alle informatie op een rij
Van dag tot dag
Impressie

Molukken: avontuurlijk eilandhoppenIndonesië reizen - Molukken - Ambon - Stop tijdens de becaktocht bij een mooi strandjeIndonesië reizen - Molukken - Ambon - Relaxen bij Pintu KotaIndonesië reizen - Molukken - Saparua - Het witte strand van Pulau MolanaIndonesië reizen - Molukken - Saparua - Snorkelen bij Pulau MolanaIndonesië reizen - Molukken - Standbeeld van de heldin Martha Christina TiahahuIndonesië reizen - Molukken - Ambon - Verken per Becak het eilandIndonesië reizen - Molukken - Ambon - BecaktourIndonesië reizen - Molukken - Ambon - Museum SiwalimaIndonesië reizen - Molukken - Ambon - Ontdek een stukje van het Nederlandse verleden, Benteng AmsterdamIndonesië reizen - Molukken - Ambon - Ontdek VOC fort Benteng AmsterdamIndonesië reizen - Molukken - Saparua - Shoppen met de oma'sIndonesië reizen - Molukken - Saparua - Er is zoveel lekkers te krijgen op de marktIndonesië reizen - Molukken - Saparua - Met de oma's inkopen doen op de marktIndonesië reizen - Molukken - Saparua - Ontdek oma's geheime kookkunstIndonesië reizen - Molukken - Saparua - Koken met oma'sIndonesië reizen - Molukken - Saparua - Heerlijk uitgebreid lunchen bij de oma'sIndonesië reizen - Molukken - Seram - Slapen op het water bij SawaiIndonesië reizen - Molukken - Seram - Boottocht over de Salawai rivierIndonesië reizen - Molukken - Seram - Jungle trip bij SawaiIndonesië reizen - Molukken - Seram - Boottocht over de Salawai rivierIndonesië reizen - Molukken - Seram - Relaxen op het water tijdens de boottocht bij SawaiIndonesië reizen - Molukken - Seram - Spot wildlife tijdens de jungle trip bij SawayIndonesië reizen - Molukken - Seram - Zoek de krokodil in de jungle bij SawaiIndonesië reizen - Molukken - Seram - Toch best spannend zo'n jungle trip bij SawayIndonesië reizen - Molukken - Seram - Spot ook mini-wildlife tijdens de jungle trip bij SawayIndonesië reizen - Molukken - Seram - Ontmoet de lokale kids bij SawayIndonesië reizen - Molukken - Seram - Breng een bezoek aan de tribal Alifoeren dorp, HuaulaIndonesië reizen - Molukken - Seram - Neem een kijkje in de keuken van de koppensnellers als je durft...Indonesië reizen - Molukken - Seram - Breng een bezoek aan de tribal Alifoeren dorp, HuaulaIndonesië reizen - Molukken - Seram - Thuis bij de Alifoeren in het dorpIndonesië reizen - Molukken - Seram - Speel met kids van de koppensnellers in HualulaIndonesië reizen - Molukken - Seram - Koken met de KoppensnellersIndonesië reizen - Molukken - Seram - Ga mee met de Alifoeren op zoek naar voedselIndonesië reizen - Molukken - Seram - Voedsel zoeken in het bos bij HuaulaIndonesië reizen - Molukken - Saparua - Wandel door het trappendorp BooiIndonesië reizen - Molukken - Saparua - Wandel over de muren van Benteng DuurstedeIndonesië reizen - Molukken - Seram - Duik in het verleden van de VOC bij Benteng DuurstedeIndonesië reizen - Molukken - Boot van Ambon naar SeramIndonesië reizen - Molukken - Banda - Zwerf door de straatjes van BandaneiraIndonesië reizen - Molukken - Banda - Speel hints en pictionary met de kis van BandaneiraIndonesië reizen - Molukken - Banda - Ga op citytour in Bandaneira en ontdek het verledenIndonesië reizen - Molukken - Banda - Mooie plaatjes tijdens de citytourIndonesië reizen - Molukken - Banda Besar - Duik in het Nederlands verleden bij Benteng HollandiaIndonesië reizen - Molukken - Banda - Benteng BelgicaIndonesië reizen - Molukken - Banda - Citytour BandaneiraIndonesië reizen - Molukken - Banda - Ontdek de mooie verlaten strandjesIndonesië reizen - Molukken - Banda Besar - Proef heerlijk vers fruit van de bomenIndonesië reizen - Molukken - Banda - Wandel over het strandIndonesië reizen - Molukken - Banda Besar - Ra ra ... welke specerij zou dit zijn...? (Foelie)Indonesië reizen - Molukken - Banda Besar - Ga op specerijentour en ontdek bijzondere smakenIndonesië reizen - Molukken - Banda - Genieten op een van de prachtige eilandenIndonesië reizen - Molukken - Banda - Laat je verrassen door de prachtige onderwaterwereld van de Banda eilandenIndonesië reizen - Molukken - Banda - Helder water: het koraal al te zien vanuit de bootIndonesië reizen - Molukken - Banda - Snorkel in het glasheldere water van de Banda eilandenIndonesië reizen - Molukken - Wees op tijd voor de Pelni boot van Ambon naar BandaIndonesië reizen - Molukken - Met de Pelni boot naar de Banda eilanden
 

Blogs over Indonesië


Sluiten