Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Deze off the beaten track Indonesië reis combineert het beste van Kalimantan met het noorden van Sulawesi. Bezoek de kleurrijke drijvende markt bij Banjarmasin, en maak een trekking in Loksado. Spot vanaf een boot de zeldzame orang-oetans en proboscis apen in de jungle van Tanjung Puting. In het noorden van Sulawesi eet je bij de Minahasa thuis en beklim je de Mahawu vulkaan. Je spot het zeldzame Tarsier aapje en de neushoornvogel, in Nationaal Park Tangkoko. In het wereldberoemde Marine Park Bunaken zie je de indrukwekkende onderwaterwereld van Indonesië. Deze Indonesië reis biedt veel natuur en ontspanning, ideaal om tot rust te komen op je vakantie en toch veel te zien.
Hoogtepunten

Drijvende markt Banjarmasin

Trekking & bamboe vlot Loksado

Orang-oetan boottocht Tanjung Puting

Tarsiers spotten

Onderwaterwereld Bunaken

Minahasa maaltijd bij mensen thuis

Bungalows op strand

Vulkaan beklimming

Veel maaltijden inclusief

€ 2.320,- p.p. Prijs bij 2 personen 21-23 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Rondreis Indonesie: Orang-oetans Kalimantan + Tarsiers Sulawesi
8,5

Beoordeling van deze reis:
8,5/10 - 11 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (11)
Reisschema
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Jakarta, transfer
Dag 3: Jakarta - Pangkalanbun, start boottocht
Dag 4: boottocht Tanjung Puting
Dag 5: boottocht Tanjung Puting
Dag 6: Tanjung Puting - Pangkalanbun - Banjarmasin, boottocht stad
Dag 7: Banjarmasin, dagexcursie drijvende markt, wandeling dorp, diamantmijnen, lokale lunch
Dag 8: Banjarmasin - Loksado, moskee, boottocht waterbuffels, diner
Dag 9: Loksado soft trekking
Dag 10: Loksado - Banjarmasin, bamboe vlot
Dag 11: Banjarmasin - Manado - Pulisan
Dag 12: Pulisan, boottrip Bangka eilanden
Dag 13: Pulusan, vrije dag
Dag 14: Pulisan - Tangkoko, middag wandeling Tangkoko, diner
Dag 15: Tangkoko - Tomohon, wandeling Tangkoko, excursie Tomohon (Sawangan, Tondano, Linow), Minahasa maaltijd thuis
Dag 16: Tomohon, markt, Woloan, Mahawu vulkaan, lunch bos, hotsprings
Dag 17: Tomohon - Bunaken, full board
Dag 18: Bunaken, full board
Dag 19: Bunaken, full board
Dag 20: Bunaken - Manado vliegveld
Dag 21: Aankomst Amsterdam
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accommodatie:

Wij zijn altijd op zoek naar bijzondere locaties. In principe zijn dit goede, comfortabele middenklasse hotels, maar op sommige plaatsen, waar weinig toeristen komen of in een Nationaal Park is het verblijf eenvoudig. De omgeving zorgt voor de bijzondere ervaring.
 
In Banjarmasin, Kalimantan, slaap je in een goed hotel, gelegen aan de rivier. Je kamer heeft airconditioning, en een westerse badkamer met warm water. Er is een restaurant waar ook het ontbijt wordt geserveerd. Er zijn hier nauwelijks toeristen, dus het hotel is meer op de zakelijke reiziger gericht.
 
In Loksado slaap je in een heel eenvoudig guesthouse. Het ligt prachtig in de natuur, maar verwacht eenvoudige faciliteiten, want er komt hier maar een enkele westerse toerist. Het is een goede uitvalsbasis voor een softtrekking in de omgeving van Loksado. De Engelssprekende gids zal zorgen dat er voor je wordt gekookt. Een deel van de inkopen zal hij al in Banjarmasin doen, omdat dit in het dorp niet te krijgen is. Volg je een dieet, bespreek dit tijdig met hem en leg precies uit wat het inhoud. Veel Indonesiërs beschouwen kip niet als vlees bijvoorbeeld en eten zonder suiker is ook tamelijk ondenkbaar.
 
In Tanjung Puting verblijf je op een boot. Uiteraard is het verblijf simpel, maar je wordt heel goed verzorgd door de boot bemanning. Er is een Engelssprekende gids en een kok. Er wordt voor je gekookt en er is een tafel waar je aan kan eten. Een toilethokje is aanwezig, met een toilet en een douche (rivierwater). 's Nachts maakt de bemanning een lekker bedje voor je op onder een klamboe en het dekzeil.
 
Na 2 nachten op de boot, slaap je de laatste nacht in het park in de Rimba Lodge. De kamer heeft airconditioning en warm water douche. Je maaltijden gebruik je nog steeds aan boord, de boot ligt aan de steiger.
 
Zowel in Pulisan als Bunaken verblijf je in houten bungalows met eigen veranda in de tuin van het ressort aan het strand. Driemaal daags worden er goede, simpele maaltijden klaar gemaakt. Je betaalt alleen je eigen drankjes en overige snacks. Pulisan is meer afgelegen, het gaat hier meer om de rust en de natuur. De houten bungalows zijn ook echt eenvoudig en er is weinig verkrijgbaar aan snacks en drankjes. Bunaken is moderner, comfortabeler en meer decoratief, er is een zwembad en een barretje. Driemaal daags worden er overheerlijke maaltijden klaar gemaakt. Je betaalt alleen je eigen drankjes en overige snacks.
 
In Tangkoko slaap je in een eenvoudig lokaal guesthouse, aan de rand van het park. Back to basic, maar de beste manier om 's ochtends en 's avonds dieren ten kunnen spotten.
 
In Tomohon slaap je in een prima hotelletje. Het middenklasse hotel heeft een zwembad. Het heeft een tuin met mooi uitzicht.
 

Vervoer:
Vanaf het vliegveld word je opgehaald en naar je hotel gebracht. Voor de transfers (aankomst vliegveld Banjarmasin, vliegveld Pangkalanbun, vliegveld Manado-Pulisan, Tomohon-haven Manado) heb je een auto met chauffeur ter beschikking die je rechtstreeks naar je bestemming brengt.
 
Gedurende de reis overland heb je een eigen auto met chauffeur ter beschikking. Tijdens vrije dagen/bootexcursie in Tanjung Puting, Pulisan en Bunaken is er geen auto met chauffeur tot je beschikking.
 
Naar en van Bunaken vaar je met de privé boot van het ressort, er kunnen dus meerdere gasten van het ressort op zitten, samen deel je ook de auto naar het vliegveld.

Het is ook mogelijk om van Pulisan per boot naar Tangkoko te varen, de bagage past gemakkelijk aan boord. Dit is sneller. Dit kost €45 extra per boeking.
 
Prijzen
Rondreis Indonesie: Orang-oetans Kalimantan + Tarsiers Sulawesi
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Landarrangement excl vluchten€ 4.107,- p.p.€ 2.320,- p.p.€ 1.913,- p.p.€ 1.843,- p.p.€ 1.820,- p.p.€ 1.735,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Landarrangement excl vluchten€ 4.107,- p.p.€ 2.320,- p.p.€ 1.913,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Landarrangement excl vluchten€ 1.843,- p.p.€ 1.820,- p.p.€ 1.735,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2020. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de zomer (juli/augustus/september), rond de feestdagen (van 15 december t/m 15 januari) en het Suikerfeest berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Opmerkingen:
Extra binnenlandse vluchten pakket, vanaf: Binnenlandse vlucht Jakarta - Pangkalanbun: € per persoon Binnenlandse vlucht Pangkalanbun - Banjarmasin (via Java): €230,- per persoon  Binnenlandse vlucht Banjarmasin - Manado (met tussenstop): € 270,- per persoon    
Extensies
Extensie 1: Manado: extra nacht
Door aansluiting op vluchten kan het nodig of handig zijn om een nacht in Manado te slapen. Verblijf in dit knusse hotelletje dat tegen de helling aan ligt.

Dag 11: Bijkomen in ManadoBijkomen in Manado
Het kan prettig zijn om eerst een nachtje te slapen en bij te komen in Manado, voordat je verder reist door noord Sulawesi. Je wordt opgehaald van het vliegveld en naar je knusse en comfortabele hotelletje gebracht. De rest van de dag is ter vrije besteding.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Manado: extra nacht:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Jakarta, transfer
Dag 3: Jakarta - Pangkalanbun, start boottocht
Dag 4: boottocht Tanjung Puting
Dag 5: boottocht Tanjung Puting
Dag 6: Tanjung Puting - Pangkalanbun - Banjarmasin, boottocht stad
Dag 7: Banjarmasin, dagexcursie drijvende markt, wandeling dorp, diamantmijnen, lokale lunch
Dag 8: Banjarmasin - Loksado, moskee, boottocht waterbuffels, diner
Dag 9: Loksado soft trekking
Dag 10: Loksado - Banjarmasin, bamboe vlot
Dag 11: Aankomst Manado, vrije dag
Dag 12: Banjarmasin - Manado - Pulisan
Dag 13: Pulisan, boottrip Bangka eilanden
Dag 14: Pulusan, vrije dag
Dag 15: Pulisan - Tangkoko, middag wandeling Tangkoko, diner
Dag 16: Tangkoko - Tomohon, wandeling Tangkoko, excursie Tomohon (Sawangan, Tondano, Linow), Minahasa maaltijd thuis
Dag 17: Tomohon, markt, Woloan, Mahawu vulkaan, lunch bos, hotsprings
Dag 18: Tomohon - Bunaken, full board
Dag 19: Bunaken, full board
Dag 20: Bunaken, full board
Dag 21: Bunaken - Manado vliegveld
Dag 22: Aankomst Amsterdam

Extensie 1: Manado: extra nacht
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 116,- p.p.€ 58,- p.p.€ 54,- p.p.€ 50,- p.p.€ 55,- p.p.€ 52,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 116,- p.p.€ 58,- p.p.€ 54,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 50,- p.p.€ 55,- p.p.€ 52,- p.p.
Inclusief:
  • 1 overnachting met ontbijt
  • Transfer van de luchthaven naar het hotel

Extensie 2: Nog even genieten op Bunaken
Wil je je verblijf met één of meerdere nachten verlengen? Geen probleem en zelfs heel logisch! Wie wil er nou niet een dagje langer blijven in dit paradijs...

Dag 20: Bunaken, vrije dagBunaken, vrije dag
Dit paradijselijke eiland verlaat je niet graag. Dus als je nog even tijd over hebt, dan neem je nog een dagje extra om te snorkelen, duiken, relaxen maar vooral om nog even extra te genieten!

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Nog even genieten op Bunaken:
Dag 1: Vertrek Amsterdam
Dag 2: Aankomst Jakarta, transfer
Dag 3: Jakarta - Pangkalanbun, start boottocht
Dag 4: boottocht Tanjung Puting
Dag 5: boottocht Tanjung Puting
Dag 6: Tanjung Puting - Pangkalanbun - Banjarmasin, boottocht stad
Dag 7: Banjarmasin, dagexcursie drijvende markt, wandeling dorp, diamantmijnen, lokale lunch
Dag 8: Banjarmasin - Loksado, moskee, boottocht waterbuffels, diner
Dag 9: Loksado soft trekking
Dag 10: Loksado - Banjarmasin, bamboe vlot
Dag 11: Banjarmasin - Manado - Pulisan
Dag 12: Pulisan, boottrip Bangka eilanden
Dag 13: Pulusan, vrije dag
Dag 14: Pulisan - Tangkoko, middag wandeling Tangkoko, diner
Dag 15: Tangkoko - Tomohon, wandeling Tangkoko, excursie Tomohon (Sawangan, Tondano, Linow), Minahasa maaltijd thuis
Dag 16: Tomohon, markt, Woloan, Mahawu vulkaan, lunch bos, hotsprings
Dag 17: Tomohon - Bunaken, full board
Dag 18: Bunaken, full board
Dag 19: Bunaken, full board
Dag 20: Extra dag Bunaken, full board
Dag 21: Bunaken - Manado vliegveld
Dag 22: Aankomst Amsterdam

Extensie 2: Nog even genieten op Bunaken
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 67,- p.p.€ 67,- p.p.€ 67,- p.p.€ 67,- p.p.€ 67,- p.p.€ 67,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 67,- p.p.€ 67,- p.p.€ 67,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 67,- p.p.€ 67,- p.p.€ 67,- p.p.
Inclusief:
  • 1 overnachting, volpension

Excursies
Van dag tot dag
Impressie

Kalimantan: eiland van de jungle
Sulawesi: eiland van het avontuur
3 Op Reis naar Kalimantan met Footprint Travel
Reizigers video: Gezin met kinderen in Sulawesi!Indonesië reizen - Sulawesi - Pusisan Jungle & Beach resortIndonesië reizen - Sulawesi - Dagtrip naar de Bangka eilandenIndonesië reizen - Sulawesi -  Snorkelen Indonesië reizen - Sulawesi - Snorkelen bij PulisanIndonesië reizen - Sulawesi - Snorkelen bij PulisanIndonesië reizen - Sulawesi - Dagtrip naar de Bangka eilandenIndonesië reizen - Sulawesi - Tarsiers in Tangkoko Batuangus NPIndonesië reizen - Sulawesi - De grote ogen van het spookdiertje in Tangkoko Batuangus NPIndonesië reizen - Sulawesi - Kleurrijke neushoornvogels in Tangkoko Batuangus NPIndonesië reizen - Sulawesi - Zwarte macaque aapjes in Tangkoko Batuangus NPIndonesië reizen - Sulawesi - Koeskoes in Tangkoko Batuangus NPIndonesië reizen - Sulawesi - Uitgezwaaid worden door een groepje dolfijnenIndonesië reizen - Sulawesi - Nationaal Park BunakenIndonesië reizen - Sulawesi - De onderwaterwereld van Bunaken fotograferenIndonesië reizen - Sulawesi - Prachtige onderwaterwereld van BunakenIndonesië reizen - Sulawesi - Prachtige onderwaterwereld van BunakenIndonesië reizen - Sulawesi - Prachtige onderwaterwereld van BunakenIndonesië reizen - Sulawesi - Prachtige onderwaterwereld van BunakenIndonesië reizen - Sulawesi - Relaxen op het strand van BunakenIndonesië reizen - Sulawesi - Nationaal Park BunakenIndonesië reizen - Sulawesi - Mahawu vulkaanIndonesië reizen - Sulawesi - Mahawu vulkaanIndonesië reizen - Sulawesi - Eeuwenoude Warugas in Minahasa gebiedIndonesië reizen - Sulawesi - Eeuwenoude Warugas in Minahasa gebiedIndonesië reizen - Kalimantan - Orang-oetans spotten in Camp LeakyIndonesië reizen - Kalimantan - Varen met een klotok door de jungle van Tanjung PutingIndonesië reizen - Kalimantan - Orang-oetans spotten in Camp LeakyIndonesië reizen - Kalimantan - Orang-oetans spotten in Camp LeakyIndonesië reizen - Kalimantan - Varen met een klotok door de jungle van Tanjung PutingIndonesië reizen - Kalimantan - Orang-oetans spotten in Camp LeakyIndonesië reizen - Kalimantan - Neusapen in Tanjung PutingIndonesië reizen - Kalimantan - Neusaap ook wel dutch monkey genoemdIndonesië reizen - Kalimantan - Ga je mee voor een ritje door BanjarmasinIndonesië reizen - Kalimantan - De heren van BanjarmasinIndonesië reizen - Kalimantan - Jongentje in BanjarmasinIndonesië reizen - Kalimantan - Varen door de water straten van BanjarmasinIndonesië reizen - Kalimantan - De drijvende markt van BanjarmasinIndonesië reizen - Kalimantan - De drijvende markt van BanjarmasinIndonesië reizen - Kalimantan - De drijvende markt van BanjarmasinIndonesië reizen - Kalimantan - De drijvende markt van BanjarmasinIndonesië reizen - Kalimantan - Varen door de water straten van BanjarmasinIndonesië reizen - Kalimantan - Diamantmijnen van PumpungIndonesië reizen - Kalimantan - Soft trekking bij LoksadoIndonesië reizen - Kalimantan - Soft trekking bij LoksadoIndonesië reizen - Kalimantan - Op een bamboo vlot de Amanditrivier afIndonesië reizen - Kalimantan - Op een bamboo vlot de Amanditrivier afIndonesië reizen - Kalimantan - Zwemmende waterbuffels in het moeras bij BabirikIndonesië reizen - Kalimantan - Zwemmende waterbuffels in het moeras bij Babirik
Reacties van reizigers (11)
 

Blogs over Indonesië


Sluiten