Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Deze Indonesië rondreis brengt je naar het zuiden en het uiterste noorden van Sulawesi. In het zuiden kook je met Makasarezen, wandel je tussen kalkstenen bergen, je eet bij een Bugis familie thuis, je drinkt koffie met de vissers op het Tempe meer, en slaapt bij de Toraja’s met hun bijzondere dodenvereering. In het uiterste noorden eet je bij de Minahasa thuis en maak je kennis met de Menadonezen, die altijd sterk verbonden met de Nederlanders waren. Je spot ook een andere beroemde inwoner: het zeldzame Tarsier aapje, in Nationaal Park Tangkoko. Ook neushoornvogels en macaque apen houden zich hier schuil. In het wereldberoemde Marine Park Bunaken zie je de indrukwekkende onderwaterwereld van Indonesië. Een relaxt besluit van je vakantie Indonesië!
 
Hoogtepunten

Tarsiers spotten in Tangkoko

Snorkelen Bunaken en Pullisan

Kookcursus bij mensen thuis

Bijzondere dodencultuur in Tana Toraja

Drijvende huizen op Tempe meer

Traditionele maaltijden bij mensen thuis

€ 1.992,- p.p. Prijs bij 2 personen 21-23 Dagen
  Toevoegen aan Mijn Reisplan Toegevoegd
Rondreis Indonesie: Sulawesi - Vele gezichten van noord en zuid
9,0

Beoordeling van deze reis:
9,0/10 - 6 recensies
Klik op de kaart om te vergrotenKaart reis
Reacties van reizigers (6)
Reisschema
Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: Aankomst Makassar
Dag 3: Makassar, culinaire dag en koken bij mensen thuis
Dag 4: Makassar - Sengkang, wandeling Bantimurung, stop Pising, lokale lunch
Dag 5: Sengkang / Tempemeer - Rantepao, boottocht Tempemeer, Bugis lunch bij Siwa
Dag 6: Rantepao, Sangella met lokale gids, Toraja lunch.
Dag 7: Rantepao, met lokale gids.
Dag 8: Rantepao - Tana Toraja, trekking
Dag 9: Tana Toraja - Rantepao, trekking
Dag 10: Rantepao - Makassar
Dag 11: Makassar - Manado - Pulisan
Dag 12: Pulisan, vrije dag
Dag 13: Pulisan, boottrip Bangka eilanden
Dag 14: Pulisan - Tangkoko, middag wandeling Tangkoko, diner
Dag 15: Tangkoko - Tomohon, ochtend wandeling Tangkoko
Dag 16: Tomohon, markt Tomohon, Woloan, Mahawu vulkaan walk, lunch in bos, hotsprings.
Dag 17: Tomohon - Bunaken, full board
Dag 18: Bunaken, full board
Dag 19: Bunaken, full board
Dag 20: Bunaken - Manado vliegveld
Dag 21: Aankomst Amsterdam
Kaart reis
Hotel & Vervoer
Accommodatie:
Wij zijn altijd op zoek naar bijzondere accommodaties.
 
In Makassar heb je een fijn hotel met zwembad vlakbij de boulevard en dichtbij Fort Rotterdam. In Sengkang is het hotel iets eenvoudiger, maar wel met een binnenzwembad. In Bambapuang slaap je in een verrassend sfeervol hotel, het grote terras biedt uitzicht over de bergen. In Rantepao (Tana Toraja) hebben we gekozen voor een goed, maar eenvoudig hotel, op loopafstand van restaurantjes. Wel zo gezellig!

Tijdens de trekking slaap je een nacht  bij mensen thuis, dus dit is zeer eenvoudig. Men woont in houten huizen op palen. Er ligt een matras op de grond met een deken. Het is aan te raden zelf een lakenzak en een kleine handdoek (te koop in outdoorwinkel) mee te nemen. Buiten is een mandi: een hurk wc en een waterbak waaruit je water schept als douche.

Zowel in Pulisan als Bunaken verblijf je in houten bungalows met eigen veranda op het strand. Driemaal daags worden er overheerlijke maaltijden klaar gemaakt. Je betaalt alleen je eigen drankjes. Pulisan is meer afgelegen, het gaat hier meer om de rust en de natuur. De bungalows zijn ook eenvoudig en er is weinig verkrijgbaar aan snacks en drankjes. Bunaken is moderner en meer decoratief, er is een zwembad en een barretje.
 
In Tangkoko slaap je in een eenvoudig lokaal guesthouse, aan de rand van het park. Back to basic, maar de beste manier om 's ochtends en 's avonds dieren ten kunnen spotten.
In Tomohon slaap je in een prima hotelletje. Het is een middenklasse hotel met zwembad.

Vervoer:
Vanaf het vliegveld wordt je opgehaald en naar je hotel gebracht. Voor de transfers (aankomst vliegveld Makassar, vliegveld Manado-Pulisan, Tomohon-haven Manado) heb je een auto met chauffeur ter beschikking die je rechtstreeks naar je bestemming brengt.
 
Gedurende de reis overland (vanaf dag 4) heb je een eigen auto met chauffeur ter beschikking. Deze auto staat niet ter beschikking tijdens de vrije dagen/bootexcursie in Pullisan en Bunaken.
 
Naar en van Bunaken vaar je met de privé boot van het ressort, er kunnen dus meerdere gasten van het ressort op zitten, samen deel je ook de auto naar het vliegveld.

Het is ook mogelijk om van Pulisan per boot naar Tangkoko te varen, de bagage past gemakkelijk aan boord. Dit is sneller. Dit kost €45 extra per boeking. 
Prijzen
Rondreis Indonesie: Sulawesi - Vele gezichten van noord en zuid
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 3.473,- p.p.€ 1.992,- p.p.€ 1.681,- p.p.€ 1.579,- p.p.€ 1.508,- p.p.€ 1.503,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 3.473,- p.p.€ 1.992,- p.p.€ 1.681,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 1.579,- p.p.€ 1.508,- p.p.€ 1.503,- p.p.
De hieronder vermelde prijzen zijn geldig tot 15 december 2020. De prijzen zijn per persoon, gebaseerd op 2 personen per kamer. Bij een reis met 3 of 5 personen wordt een derde bed (stretcher, daybed, matras) op de kamer bijgezet; de prijs voor een eenpersoonskamer is op aanvraag. Wij behouden ons het recht voor om onze prijzen te wijzigen. In de zomer (juli/augustus/september), rond de feestdagen (van 15 december t/m 15 januari) en het Suikerfeest berekenen we een hoogseizoentoeslag. Prijzen kunnen ook fluctueren door o.a. wijzigingen in de brandstof prijzen of de wisselkoers. De minimale reisduur is 7 dagen. Een reis kan tot uiterlijk 14 dagen voor vertrek worden geboekt.

Extensies
Extensie 1: Fietsen rondom Makassar
Op de fiets ervaar je op ongedwongen wijze het plattelandsleven rondom Makassar. Bekijk tijdens deze afwisselende fietstocht hoe de vissers hun netten boeten en de rijstvelden op traditionele wijze worden bewerkt.

Dag 4: Fietsen door het achterland van een miljoenenstadFietsen door het achterland van een miljoenenstad
In de morgen word je opgehaald door een auto met gids. Na een half uurtje rijden kom je aan bij de kust, waar de fietstocht begint. Je fietst op stevige, nieuwe fietsen met een goed zadel. 

De tocht gaat over verharde en halfverharde weggetjes, grote drukke wegen worden vermeden. Het landschap is vlak, dus voor vrijwel iedereen goed te doen.
De bevolking woont hier in grote houten huizen op palen en leeft voornamelijk van de visvangst. In de buurt van de Bili Bili Dam worden echter ook allerlei groentes, rijst en suikerriet verbouwd. Wat het landschap verder zo karakteristiek maakt zijn de vele kaarsrechte longtar palmen die overal in rijen staan.
 
De bevolking vindt het heel bijzonder dat er hier bezoekers komen, laat staan op een fiets. De kinderen gaan in groten getale naar school. Grote hilariteit als je een stukje met ze mee fietst.
Onderweg is er tijd om in een lokale warung koffie te drinken. Ook een koud drankje gaat er goed in, het is immers best warm. 

Je eet bij een familie thuis. Meestal krijg je verschillende schotels, wat groentes, een tofugerecht en, omdat je in de buurt van de kust ben, een visgerecht. Dit is echt lokale keuken, je zult deze gerechten nooit in een restaurant zien. Probeer wat van alle schoteltjes, echt heet is het zelden. Wij hebben er heerlijk gegeten en de kokkin kwam er, samen met haar zus die meegeholpen had met koken, gezellig bij zitten. Later kwamen ook de buren, nieuwsgierig geworden door het bezoek van die zeldzame gasten, aanwaaien en een hapje mee-eten, want er is altijd genoeg.

Na de maaltijd is het nog een uurtje fietsen. Het wordt dan zo langzamerhand ook wel heel warm dus is het fijn om, na de rivier op een pontje overgestoken te zijn, opgehaald te worden met de auto en terug te rijden naar je hotel, waar je eind van de middag weer aan komt. Lekker opfrissen onder de douche of een duik in het zwembad.

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Fietsen rondom Makassar:
Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: Aankomst Makassar
Dag 3: Makassar, culinaire dag en koken bij mensen thuis
Dag 4: Makassar, fietstocht platteland, local lunch family home
Dag 5: Makassar - Sengkang, wandeling Bantimurung, stop Pising, lokale lunch
Dag 6: Sengkang / Tempemeer - Rantepao, boottocht Tempemeer, Bugis lunch bij Siwa
Dag 7: Rantepao, Sangella met lokale gids, Toraja lunch.
Dag 8: Rantepao, met lokale gids.
Dag 9: Rantepao - Tana Toraja, trekking
Dag 10: Tana Toraja - Rantepao, trekking
Dag 11: Rantepao - Makassar
Dag 12: Makassar - Manado - Pulisan
Dag 13: Pulisan, vrije dag
Dag 14: Pulisan, boottrip Bangka eilanden
Dag 15: Pulisan - Tangkoko, middag wandeling Tangkoko, diner
Dag 16: Tangkoko - Tomohon, ochtend wandeling Tangkoko
Dag 17: Tomohon, markt Tomohon, Woloan, Mahawu vulkaan walk, lunch in bos, hotsprings.
Dag 18: Tomohon - Bunaken, full board
Dag 19: Bunaken, full board
Dag 20: Bunaken, full board
Dag 21: Bunaken - Manado vliegveld
Dag 22: Aankomst Amsterdam

Extensie 1: Fietsen rondom Makassar
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 240,- p.p.€ 128,- p.p.€ 125,- p.p.€ 114,- p.p.€ 103,- p.p.€ 103,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 240,- p.p.€ 128,- p.p.€ 125,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 114,- p.p.€ 103,- p.p.€ 103,- p.p.
Inclusief:
  • Huur fietsen
  • Engelssprekende gids
  • vervoer per auto naar startplaats fietstocht
  • lokale lunch bij mensen thuis
  • 1 overnachting in Makassar

Exclusief:
  • fooien

Extensie 2: Nog even genieten op Bunaken
Wil je je verblijf met één of meerdere nachten verlengen? Geen probleem en zelfs heel logisch! Wie wil er nou niet een dagje langer blijven in dit paradijs...

Dag 20: Bunaken, vrije dagBunaken, vrije dag
Dit paradijselijke eiland verlaat je niet graag. Dus als je nog even tijd over hebt, dan neem je nog een dagje extra om te snorkelen, duiken, relaxen maar vooral om nog even extra te genieten!

Reisschema van deze reis inclusief de Extensie Nog even genieten op Bunaken:
Dag 1: Vertrek uit Amsterdam
Dag 2: Aankomst Makassar
Dag 3: Makassar, culinaire dag en koken bij mensen thuis
Dag 4: Makassar - Sengkang, wandeling Bantimurung, stop Pising, lokale lunch
Dag 5: Sengkang / Tempemeer - Rantepao, boottocht Tempemeer, Bugis lunch bij Siwa
Dag 6: Rantepao, Sangella met lokale gids, Toraja lunch.
Dag 7: Rantepao, met lokale gids.
Dag 8: Rantepao - Tana Toraja, trekking
Dag 9: Tana Toraja - Rantepao, trekking
Dag 10: Rantepao - Makassar
Dag 11: Makassar - Manado - Pulisan
Dag 12: Pulisan, vrije dag
Dag 13: Pulisan, boottrip Bangka eilanden
Dag 14: Pulisan - Tangkoko, middag wandeling Tangkoko, diner
Dag 15: Tangkoko - Tomohon, ochtend wandeling Tangkoko
Dag 16: Tomohon, markt Tomohon, Woloan, Mahawu vulkaan walk, lunch in bos, hotsprings.
Dag 17: Tomohon - Bunaken, full board
Dag 18: Bunaken, full board
Dag 19: Bunaken, full board
Dag 20: Extra dag Bunaken, full board
Dag 21: Bunaken - Manado vliegveld
Dag 22: Aankomst Amsterdam

Extensie 2: Nog even genieten op Bunaken
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
€ 67,- p.p.€ 67,- p.p.€ 67,- p.p.€ 67,- p.p.€ 67,- p.p.€ 67,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
€ 67,- p.p.€ 67,- p.p.€ 67,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
€ 67,- p.p.€ 67,- p.p.€ 67,- p.p.
Inclusief:
  • 1 overnachting, volpension

Excursies
RantepaoExcursie 1: Fietsen in TorajalandFietsen in Torajaland
Torajaland verkennen per fiets is een geweldig idee. De omgeving is zo mooi en er is hier zoveel te zien! Je kunt vandaag kiezen uit 2 verschillende fietstochten met een lengte van 30 of 45 km. Je bepaalt met je fietsgids welke tour je wilt maken. De 30 km fietstocht start met een stuk dat grotendeels naar beneden loopt en deels vlak. Je passeert verschillende dorpjes en typische bezienswaardigheden van deze streek waaronder traditionele huizen, graven, de megalieten van Bori en de groene rijstvelden van Batutumonga. Op een mooie plek geniet je van een welverdiende picknicklunch. Je kunt tot aan je hotel fietsen. De 45 km fietstocht brengt je naar het zuiden van Toraja. Hier en daar klim je omhoog, maar dat is niet lang. Ook met deze tocht passeer je kleine dorpen en verschillende typen graven. De tocht start vanaf je hotel (of je rijdt eerst een klein stukje met de auto). Bij het eindpunt word je opgehaald door een auto. Een picknick lunch gaat mee.

Excursie 1: Fietsen in Torajaland
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Fietsen in Torajaland€ 182,- p.p.€ 90,- p.p.€ 86,- p.p.€ 86,- p.p.€ 86,- p.p.€ 86,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Fietsen in Torajaland€ 182,- p.p.€ 90,- p.p.€ 86,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Fietsen in Torajaland€ 86,- p.p.€ 86,- p.p.€ 86,- p.p.
Excursie 2: Raften in TorajalandRaften in Torajaland
Een avontuurlijke rafting tocht door een prachtig landschap! Natuurlijk word je nat tijdens dit avontuur. Maar kijk ook om je heen: je vaart door prachtige landschappen met rijstvelden, watervalletjes en je ziet vaak zeilagamen zonnen om een droog verenpak te krijgen. Je rijdt in ca. 1,5 uur naar het startpunt, wandelt dan zo'n 45 minuten vrij steil naar beneden via een smal voetpad en krijgt eerst uitleg over de tocht alvorens je gaat varen. De rafttocht zelf duurt ongeveer 2,5 uur. Onderweg stop je voor een picnic lunch aan de rivieroever. Vanaf het eindpunt is het nog zo’n 45 minuten rijden terug naar het hotel. Deze trip is join-in, d.w.z. dat er ook andere internationale reizigers mee kunnen gaan. 

Excursie 2: Raften in Torajaland
1 persoon2 personen3 personen4 personen5 personen6 personen
Raften in Torajaland€ 195,- p.p.€ 98,- p.p.€ 98,- p.p.€ 98,- p.p.€ 98,- p.p.€ 98,- p.p.
1 pers.2 pers.3 pers.
Raften in Torajaland€ 195,- p.p.€ 98,- p.p.€ 98,- p.p.
4 pers.5 pers.6 pers.
Raften in Torajaland€ 98,- p.p.€ 98,- p.p.€ 98,- p.p.
Van dag tot dag
Impressie

Sulawesi: eiland van het avontuur
Beleef Tana Toraja in Sulawesi
3 Op Reis naar Sulawesi - Tana Toraja met Footprint Travel
3 Op Reis naar Sulawesi - Makassar met Footprint Travel
3 Op Reis naar Sulawesi - Bugis & Tana Toraja met Footprint Travel
3 Op Reis naar Sulawesi - Bugis & Tempemeer met Footprint Travel
Reizigers video: Gezin met kinderen in Sulawesi!Indonesië reizen - Sulawesi - Traditionele dorpjes met Tonkahan huizen Tana TorajaIndonesië reizen - Sulawesi - Traditionele Tana Toraja ceremonieIndonesië reizen - Sulawesi - Traditionele dorpjes met Tonkahan huizen Tana TorajaIndonesië reizen - Sulawesi - Buffelhoorns als versiering op Tongkahan huizen Tana TorajaIndonesië reizen - Sulawesi - Traditionele dorpjes met Tonkahan huizen Tana TorajaIndonesië reizen - Sulawesi - Buffelhoorns als versiering op Tongkahan huizen Tana TorajaIndonesië reizen - Sulawesi - Hangende graven Tana TorajaIndonesië reizen - Sulawesi - Hangende graven Tana TorajaIndonesië reizen - Sulawesi - Hangende graven Tana TorajaIndonesië reizen - Sulawesi - Babayboom Tana TorajaIndonesië reizen - Sulawesi - Trekking door de Tana TorajaIndonesië reizen - Sulawesi - Trekking door de Tana TorajaIndonesië reizen - Sulawesi - Trekking door de Tana TorajaIndonesië reizen - Sulawesi - Trekking door de Tana TorajaIndonesië reizen - Sulawesi - Trekking door de Tana TorajaIndonesië reizen - Sulawesi - Trekking door de Tana TorajaIndonesië reizen - Sulawesi - Drijvende huizen TempemeerIndonesië reizen - Sulawesi - Per prauw over het TempemeerIndonesië reizen - Sulawesi - Drijvende huizen TempemeerIndonesië reizen - Sulawesi - Drijvende huizen TempemeerIndonesië reizen - Sulawesi - Met een Sampan de maros inIndonesië reizen - Sulawesi - Indrukwekkende kalksteen kliffen in de MarosIndonesië reizen - Sulawesi - Prehistorische tekeningen inde verborgen grot, MarosIndonesië reizen - Sulawesi - Met een Sampan de maros inIndonesië reizen - Sulawesi - Met een Sampan de maros inIndonesië reizen - Sulawesi - Huizen onderweg door de MarosIndonesië reizen - Sulawesi - Phinisi, Typische houten boten in de haven van MakassarIndonesië reizen - Sulawesi - MakassarIndonesië reizen - Sulawesi - Fort Rotterdam MakassarIndonesië reizen - Sulawesi - Culinaire ontdekkingsreis in MakassarIndonesië reizen - Sulawesi - Pilisan Jungle & Beach ResortIndonesië reizen - Sulawesi - Snorkelen bij PulisanIndonesië reizen - Sulawesi - Snorkelen bij PulisanIndonesië reizen - Sulawesi - Dagtrip naar de Banka eilandenIndonesië reizen - Sulawesi - Snorkelen bij PulisanIndonesië reizen - Sulawesi - Relaxen bij PulisanIndonesië reizen - Sulawesi - Tarsiers in Tangkoko Batuangus NPIndonesië reizen - Sulawesi - Tarsiers in Tangkoko Batuangus NPIndonesië reizen - Sulawesi - Neushoornvogels in Tangkoko Batuangus NPIndonesië reizen - Sulawesi - Koeskoes in Tangkoko Batuangus NPIndonesië reizen - Sulawesi - Zwarte macaque aapjes in Tangkoko Batuangus NPIndonesië reizen - Sulawesi - Uitgezwaaid worden door een groepje dolfijnenIndonesië reizen - Sulawesi - De onderwaterwereld van Bunaken fotograferenIndonesië reizen - Sulawesi - Prachtige onderwaterwereld van BunakenIndonesië reizen - Sulawesi - Prachtige onderwaterwereld van BunakenIndonesië reizen - Sulawesi - Prachtige onderwaterwereld van BunakenIndonesië reizen - Sulawesi - Prachtige onderwaterwereld van BunakenIndonesië reizen - Sulawesi - Prachtige onderwaterwereld van BunakenIndonesië reizen - Sulawesi - Nationaal Park BunakenIndonesië reizen - Sulawesi - Eeuwenoude Warugas in Minashasa gebiedIndonesië reizen - Sulawesi - Mahawu vulkaanIndonesië reizen - Sulawesi - Mahawu vulkaan
Reacties van reizigers (6)
 

Blogs over Indonesië


Sluiten