Java reizen - Indonesie vakantie

Indonesie reizen | Maak je eigen rondreis Java

Java is het eiland van nostalgie en ‘tempo doeloe’

Door de koloniale geschiedenis is Java onder Nederlanders misschien wel het bekendste eiland. Namen van steden als Jakarta (Batavia), Bogor (Buitenzorg), Bandung, Malang, Semarang en Surabaya klinken bekend in de oren. Veel Nederlanders hebben familiebanden in deze gebieden en willen een rootsreis naar Indonesië maken: een kijkje hoe het leven ‘tempo doeloe’ -vroeger-was.
 

Java is het eiland van eeuwenoude cultuur

Java is beroemd om zijn verfijnde cultuur. De kratons (paleizen) in Yogyakarta en Solo (Surakarta) tonen de kunstzinnige, eeuwenoude beschaving van de sultans. De 1000 jaar oude Boeddhistische stoepa Borobudur en de Hindoeïstische tempel Prambanan zijn indrukwekkend voorbeelden van wat eens enorm rijke sultanaten met een hoge beschaving moeten zijn geweest. Kleine, vergeten tempeltjes vindt je her en der over het eiland verspreid, zoals op het Dieng plateau en de ‘erotische‘ tempels bij Sukuh.
 

Java biedt natuur en beroemde vulkanen

Prachtige vulkanen voor een avontuurlijke jeeptocht en beklimming zijn Bromo en Ijen vulkaan.
Schildpadden spotten kun je bij Sukumade in het Meru Betiri Park. De laatste Javaanse neushoorns en luipaarden verschuilen zich diep in de jungle van Ujung Kulon, waar je met een boot naar eilandjes vaart voor jungle wandelingen en snorkelen. Strand vind je bij Pelabuan Ratu en Panggandaran. Wandelen doe je bij het Dieng Plateau, Sukuh en Pelabuan Ratu.

 

Java bouwstenen en Java rondreizen

Met Footprint Travel maak je je eigen individuele rondreis Java. Je kunt zelf je rondreis Java samenstellen aan de hand van de Java bouwstenen (Java reizen geheten) óf je kunt Java combineren met andere eilanden van Indonesië. Hieronder zie je alle voorbeelden van bouwstenen Java en rondreizen Indonesië met Java erin.
 
We willen je een unieke, onvergetelijke reiservaring bieden die helemaal aansluit op jouw wensen. Op de rondreizen van Footprint Travel worden niet te missen hoogtepunten gecombineerd met onontdekte plekjes. Je maakt je privé rondreis Java verder op maat met extensies en excursies. Voor een splitsing tussen rondreizen en bouwstenen kun je kijken in het overzicht Rondreizen Java, en in het overzicht Bouwstenen Java reizen.


Bekijk onze bouwstenen naar Indonesië

Indonesië
Beoordeling van onze Indonesië reizen: 8,9 8,9/10 - 641 recensies