Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Footprint Travel gelooft dat toerisme een positieve bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van een land. Hierbij speel jij als reiziger een cruciale rol. Je kunt aan de volgende zaken denken:
 

Ecologische voetafdruk op reis

  • Water is 's werelds meest kostbare goed. Toerisme pleegt een flinke aanslag op het grondwater reservoir. Een korte douche is beter dan lang in bad gaan. Hang je handdoek op het droogrek om de volgende dag nogmaals te gebruiken. Handdoek op de grond betekent een verzoek om nieuwe handdoeken.
  • Sommige accommodaties recyclen badwater om de tuin te besproeien. Overweeg biologisch afbreekbare badproducten te gebruiken.
  • Doe lichten en airconditioning uit als je de kamer verlaat.
  • Compenseer je ecologische voetafdruk met bijvoorbeeld www.greenseat.nl.
  • Helaas ontbreekt in veel ontwikkelingslanden voorlichting over milieuvervuiling. Ook al zie je in ontwikkelingslanden regelmatig plastic afval langs de kant van de weg liggen, geef als gast het goede voorbeeld en doe hier niet aan mee. Met name in natuurparken neem je al je afval weer mee naar buiten. Take nothing but pictures, leave nothing but footprints!
 

Respectvol reizen

  • Behandel mensen met respect. Gedraag je als een gast in andermans land. Leer bijvoorbeeld een lokale begroeting. Maak niet ongevraagd een foto van iemand, maar maak een praatje en vraag of je een foto mag nemen.
  • Betaal een eerlijke prijs voor diensten en producten.
  • Hoe goed bedoeld ook, stimuleer bedelen niet. Draag liever bij aan een lokaal project. Je kunt zelf ter plekke een project bezoeken en/of wij kunnen je  hierbij adviseren. Heeft je reis veel indruk op je gemaakt, en wil je mensen ter plaatse helpen? Na afloop van je reis kunnen wij je helpen om een donatie aan een project te geven.
  • Wil je graag een goed doel bezoeken op je reis? We denken graag met je mee. Kijk ook bij onze sponsorprojecten bij Over ons of handige links onder het kopje Goede doelen.
 

 

Footprint Travel. Go Fair. Go Local.

Toen we Footprint Travel begonnen, wisten we één ding zeker: we willen reizigers de reis van hun leven geven én tegelijkertijd de inwoners van het land iets positiefs brengen. Dit kan op verschillende manieren.


Go Local.

Enerzijds door oprecht contact tussen bezoekers en bewoners van een land. Hierdoor ontstaat een uitwisseling van waarden en culturen en dit is de eerste stap naar meer respect en begrip voor elkaars leefsituatie. Wij doen dit door kijkjes achter de schermen te geven; koken, eten of theedrinken bij iemand thuis bijvoorbeeld. Als je over de hele wereld mensen kent, ben je overal thuis en wordt je vanzelf een wereldburger. Dit is waar Go Local achter Footprint Travel voor staat.

 
Go Fair.

Anderzijds door financiële steun te geven. Natuurlijk is het geven van donaties goed en vaak noodzakelijk. Maar helemaal mooi is het, als mensen zélf een bestaan kunnen opbouwen door je bezoek. Dit geeft hen meer zelfrespect. Wij zien dit als de oplossing voor de lange termijn. Wij werken met partners die hier net zo over denken en de mensen die voor ons werken, zoals chauffeurs, gidsen en gastvrouwen die voor onze gasten koken, ontvangen dan ook een eerlijk bedrag voor hun diensten. Zo komt het geld terecht in de economie van het land dat je bezoekt en niet bij een internationale hotelketen.
 
Wanneer het kan, proberen we een guesthouse, (eco)hotel of excursie die uit gaat van duurzaam toerisme in ons aanbod op te nemen. Accommodaties of excursies die rekening houden met het milieu, behoud van cultuur, bijdragen aan ontwikkeling van mensen of projecten stimuleren, zijn bij ons eerste keus.
 
Daarnaast geven we een deel van onze winst aan projecten. Hoe meer mensen via Footprint Travel reizen, hoe meer projecten wij kunnen sponsoren. Projecten gericht op vrouwen, kinderen, educatie en ontwikkeling van banen gericht zijn, hebben onze voorkeur.Jouw reis draagt dus bij aan een betere wereld! Dit is waar Go Fair achter Footprint Travel voor staat. 
 

Onlin​e reisorganisatie

We zijn een online reisorganisatie. Alles verloopt per email en telefoon. Geen verspilling aan milieubelastende en dure brochures. Hierdoor kunnen we je reis bovendien zo voordelig mogelijk aanbieden. Goedkoop is duurzaam!
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter