Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →

Vliegtijd Indonesië per luchtvaartmaatschappij

Als wij een vliegticket naar Indonesië voor je uitzoeken, dan kijken we uiteraard naar tarief, maar ook naar de totale reistijd. De overstaptijd en het aantal connecties bepaald hoe lang je onderweg bent. Ook is veel connecties niet altijd prettig. Hieronder staan per maatschappij de minimale reistijd naar Indonesië. Door een overstap kan de reis langer duren. Veel maatschappijen werken samen. Het tweede stuk van de reis, na de overstap, wordt daardoor soms door een andere maatschappij uitgevoerd. Hierdoor blijven de Indonesië vliegtickets goedkoop.

 

KLM : reistijd Indonesië

Uiteraard is KLM een goede optie, omdat Amsterdam de thuishaven is. Let op, ‘geen connectie’ wil niet zeggen, dat er niet een korte tussenlanding wordt gemaakt. Je moet dan heel even uit het vliegtuigen en eigenlijk direct daarna weer boarden. Je bagage blijft in zo’n geval aan boord. Meestal landt KLM op Singapore of Kuala Lumpur om  de vlucht zo efficiënt mogelijk te maken en zo goedkope tickets Bali en Indonesië te kunnen bieden. Op deze manier kunnen luchtvaartmaatschappijen die vliegen op Indonesië kostenefficiënt samenwerken.
 
Minimale reistijd Amsterdam – Medan, Sumatra : 15:50 uur
Minimale reistijd Amsterdam – Jakarta, Java :  15:25 uur
 

Garuda Indonesia (Garuda airlines): reistijd Indonesië

Minimale reistijd Amsterdam – Medan, Sumatra: 17:50 uur
Minimale reistijd Amsterdam – Jakarta, Java :  16:25 uur
 
Veel mensen zoeken op Garuda Indonesië of Garuda Airlines, officieel heet de Indonesische luchtvaartmaatschappij echter Garuda Indonesia.
Garuda Indonesia heeft als enige maatschappij ‘Visa on board’ service, dit wil zeggen dat je het toeristenvisum ‘Visa on arrival’ al in het vliegtuig af kunt handelen. Je hoeft dus niet meer bij aankomst op het vliegveld in de rij te staan.
De service aan boord is prima. Echter, Garuda heeft één serieus nadeel: als de vlucht niet vol genoeg zit, hebben zij in het verleden vluchten gecancelled. Je zult dan een dag eerder of later op vakantie moeten. (Een extra nacht of verloren nacht wordt niet vergoed door Garuda Indonesia.)
 

Singapore Airlines: reistijd Indonesië

Singapore Airlines staat bekend als een van de beste luchtvaartmaatschappijen. Ze bieden goede service en tegelijkertijd bieden ze goedkope tickets naar Indonesië. Ze maken altijd een tussenstop in Singapore.
Minimale reistijd Amsterdam – Medan, Sumatra : 15:40 uur
Minimale reistijd Amsterdam – Jakarta, Java : 15:55 uur
 

Malaysia Airlines: reistijd Indonesië

Malaysia Airlines staat bekend als een van de beste luchtvaartmaatschappijen. Ze bieden goede service en tegelijkertijd bieden ze goedkope tickets naar Indonesië. Ze maken altijd een tussenstop in Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië.
Minimale reistijd Amsterdam – Medan, Sumatra : 15:50 minuten
Minimale reistijd Amsterdam – Jakarta, Java :  15:50 minuten
 
Stel je reis samen
Beleef de aanraders van kenners
Ga van de gebaande paden
Maak écht contact met de locals
Laat je bestemming beter achter