John - 08-08-2019
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Samen met Footprint een reis samengesteld over Sumatra, Java en Bali met veel afwisseling. Waarbij de overnachting in de jungle in Sumatra, Yogyakarta op verschillende manieren bekijken en een romantische afsluiting op West-Bali een paar van de vele hoogtepunten zijn geweest.

Excursies
- Tweedaagse jungletocht. Als je iets dieper de jungle in gaat krijg je echt het gevoel dat je met een onderneming bezig bent. Daarvoor is het een wandeltocht.
- Wandeling Toba-meer. Heel interessant om veel meer van de Batak te weten te komen. 
- Wandeling langs de Code rivier in Yoygakarta. Een must-do als je wilt zien hoe mensen in Java in de stad leven.
- Plantage wandeling van 1 uur bij accommodatie Kalibaru. Erg leuk en leerzaam. (Ter plekke zelf geregeld)
- Snorkelen in Lovina. (Ter plekke zelf geregeld)
- Bouwsteen: Romantiek en rust in West-Bali. Een heerlijke afsluiting van een lange vakantie.
- Koken in Solo: samen aan het koken, prima. Maar we vonden het ongemakkelijk dat bij het eten de kinderen er bij werden gehaald om een dankliedje te zingen.

De organisatie van de reis
Onvergetelijke belevenis, wel best pittig. De mensen in Indonesie op de achterhand zijn erg fijn! Bij ons was 1 koffer op de heenreis niet meteen mee gekomen. Dan heb je even iemand nodig die de taal spreekt en het voor je regelt. Het draaiboek was fantastisch! Het bevatte alles wat we op een moment nodig hadden als informatie. De achtergrond boekwerken hadden we liever in Nederland al gehad, dan hadden we zelf geen boeken voor aangeschaft. Chauffeurs waren over het algemeen erg goed, waardoor je rustig zit in het hectische verkeer.