Ann, Philine (21), Charline (19) en Roxanne (17) - 13-04-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Onze Bali vakantie was echt super. Alles was ongelofelijk goed geregeld. Ik zou álles aanraden aan iedereen. Er is niets wat ik niet zó over zou doen. Als ik morgen op het vliegtuig kon stappen, deed ik het direct. Voor mijn kinderen was dit een totaal andere vakantie dan ze gewoon zijn. Ze vinden dit de mooiste reis die ze ooit hebben gemaakt!
 
Jullie hebben een ideale formule wat mij betreft. Enerzijds is het goed georganiseerd, anderzijds kun je onderweg nog van alles zelf bepalen. De chauffeurs en gidsen zijn ook heel flexibel. Wat korter fietsen, wel of niet stoppen, alles is mogelijk. We hebben veel gezien, het programma was goed gevuld, maar niet té veel. Er was een goede balans.
 
Alles was leuk, maar zwemmen met dolfijnen is toch wel een van onze hoogtepunten. Eigenlijk is het niet echt zwemmen, want je gaat niet aan de vin hangen, dan beschadig je de dolfijn. Maar je speelt met de dolfijn. Achteraf misschien juist alleen maar leuk. Het was heel goed opgezet en uitgevoerd.
 
De Purificatie ceremonie vonden we heel speciaal om mee te maken. Iets totaal anders. Ook de Ayurveda workshop was ontzettend leerrijk en ontspannend en de gids van de Herbal Walk nam uitgebreid de tijd om ons dingen uit te leggen en nam ons een stukje mee naar het plattelandsleven van de Balinees.
 
Bij ons eerste hotel in Tabanan waren we helemaal verbaasd: echt een paradijs! Jullie standaard keuze in Ubud, Lovina en Sanur vonden we helemaal prima. Op Gili Meno weet je dat het wat simpeler is op zo’n eilandje, geen warme douche bijvoorbeeld. Maar het personeel van Kontiki Meno vonden we wel heel vriendelijk en behulpzaam. Wij kwamen juist naar het eiland voor rust en back to basic, dan kun je niet echt anders verwachten.
 
Ik zal jullie zeker aanraden aan iedereen die ik ken. Mijn broer heeft ook bij jullie geboekt. Als hij ons hoort praten over onze Bali vakantie, dan heeft hij er al helemaal zin in.


Indonesië reizen - Life is good op de Gili eilandenIndonesië reizen - Aapje Monkey Forest. Ubud, BaliIndonesië reizen - Koningsgraven Gunung Kawi, omgeving Ubud, BaliIndonesië reizen - Bali.Indonesië reizen - Zwemmen met dolfijnen. Sanur, BaliIndonesië reizen - We love BaliIndonesië reizen - Melk uit een kokosnoot... Bali.Indonesië reizen - Markt BaliIndonesië reizen - Zonsondergang op het strand van Bali.Indonesië reizen - Herbal Walk door de rijstvelden. Ubud, BaliIndonesië reizen - Rijstvelden, Bali.Indonesië reizen - Ayurveda workshop. Ubud, BaliIndonesië reizen - Purificatie ceremonie. Ubud, Bali.Indonesië reizen - Man slaat kokosnoot open met mes. Bali.Indonesië reizen - Jongens bij tempel ceremonie. Ubud, BaliIndonesië reizen - Strand Gili eilandenIndonesië reizen - Vrouwen oogsten rijst. Bali.Indonesië reizen - Tempel ceremonie. BaliIndonesië reizen - Lokale boot. Gili eilandenIndonesië reizen - Gili eilandenIndonesië reizen - Besakih tempel. Bali