Ineke van de Pas en Stefan Gielen - 18-05-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben het ontzettend goed naar onze zin gehad op onze Indonesiëreis. Alles was goed geregeld. We hebben ons (in positieve zin) verbaasd over het feit dat de chauffeurs zo punctueel zijn. We konden echt van ze op aan en dat scheelde heel veel stress. 
 
We reizen best veel op eigen gelegenheid, maar dit keer wilden we in 4 weken tijd heel veel zien: Sumatra, Java, Flores met Komodo én Bali. Het scheelt veel tijd als dat van te voren (goed) is geregeld. We kozen voor jullie omdat we door middel van bouwstenen zelf onze individuele reis konden samenstellen. Daarbij was het ook onze huwelijksreis en wilden we wat extra comfort met een eigen chauffeur in plaats van openbaar vervoer. 
 
Het niet-toeristische trekt ons heel duidelijk aan. Dat vonden we zeker op Flores. Mensen zwaaien naar je en willen je aanraken (grappig als men op een lokale markt plotseling je neus of benen willen voelen): je bent een bezienswaardigheid. Riung is weliswaar een eind rijden, maar ook wel weer heel lekker met een  boottochtje en zwemmen. Het dagje aan het strand in Maumere was ook heerlijk. De Kelimutu vulkaan bij zonsopgang was prachtig. 
 
Tijdens de boottocht  naar Komodo hebben we ontzettend veel dieren gezien. Springende mantaroggen (manta ray), dolfijnen zwommen met de boot mee, we zagen schildpadden en kleine haaien bij het snorkelen. Ook gingen we heel vroeg op pad, we waren de eerste op het Komodo eiland, waardoor we 5 wilde Komodo varanen zagen. Verder herten, wilde zwijnen en slangen (adders). We hadden ongelofelijk veel geluk. Zelfs de ranger wist niet wat hij zag! 
 
Het Tobameer op Sumatra vonden we ook heel erg leuk. We hebben hier zelf een scootertje gehuurd. We werden zelfs bij een kerkdienst uitgenodigd, dat was heel bijzonder om mee te maken. En de Culinaire tour in Yogyakarta: een absolute aanrader! Wat een enthousiaste studenten. 
 
Voor ons was de combinatie van ontzettend verschillende eilanden heel erg leuk. Als mensen hier tussen een keuze moeten maken: Flores en Sumatra is geschikt als je avontuurlijk bent ingesteld. De accommodatie is redelijk basic. Het is maar net wat je verwachting is en waar je je op instelt. Cultuur vind je op Java bij Yogyakarta. Ben je op zoek naar luxe, ga dan naar Bali


Indonesië reizen - Slang, Komodo, FloresIndonesië reizen - Komodo varaan, Komodo, FloresIndonesië reizen - Orang-oetand, Bukit Lawang, SumatraIndonesië reizen - Zonsopkomst Kelimutu vulkaan, Flores.Indonesië reizen - Komodo varaan, Komodo, FloresIndonesië reizen - Gekleurde meren Kelimutu vulkaan, Flores.Indonesië reizen - Een van de 3 kratermeren van de Kelimutu vulkaan, Flores.


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel