Jet Durksz - 29-02-2016
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Een relaxed en gevarieerde reis.

De accommodaties waren allemaal zeer verschillend en de meesten kleinschalig en daardoor persoonlijk en met eigen karakter. Wel heerlijk dat er bij de meesten een zwembad was. 

De rondleiding in Bandung was superleuk vooral ook door de leuke gids! De culinary tour in Jogyakarta was ook erg leuk en wederom ontzettend aardige gidsen die heel open over van alles spraken. Achterop de motor was ook een belevenis. De vulkaantocht was ook mooi al goot het van de regen en daarom waren wij de enige daar.
In Pangandaran hebben wij een trip naar de waterval gemaakt en daarna met banden een rivier af en ook gelunched op een visboerderij (waar je je karper aanwees en die werd dan geBBQed). Echt een geweldige dag en aanrader. En die visfarm was absoluut niet toeristisch.

De organisatie was prima, goede informatie vooraf. Alles werkte volgens plan en iedereen was ontzettend vriendelijk en behulpzaam. 

Dankzij de echt ontzettend leuke rondleidingen in Bandung en Jogyakarta krijg je veel meer zelfvertrouwen om daarna die steden zelf te verkennen om bijvoorbeeld een leuke eettent te zoeken. Als je net in die grote steden aankomt is het allemaal heel druk en overweldigend.