Winnie Weemaes - 12-05-2014
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Onze reis naar Indonesië was een mooie ervaring met veel variatie, zonder je ergens zorgen over te hoeven maken, daarom krijgt deze reis een 8. 
 
Wij raden Footprint aan aan anderen.
 
We vonden het erg leuk dat de accommodaties soms primitiever waren (koud water pompen om te kunnen douchen) zodat je echt het gevoel hebt dat je in een armer land bent. De variatie met luxe hotels was erg fijn om toch tot rust te komen tijdens je vakantie. Hoewel sommige accommodaties primitief waren, waren ze wel allemaal schoon. De accommodatie in Bukut Lawang en Pemuteran hebben het meest indruk gemaakt.
De hoogtepunten waren het spotten van de orang oetangs, de olifanten wassen en rijden, Bromo vulkaan en snorkelen in Pemuteran.
 
Alles was super goed georganiseerd. De gids waar alle info in stond klopte precies. Alle tijden werden netjes aangehouden en de chauffeur of gids kon steeds voldoende Engels of Nederlands om te kunnen bespreken wat wij nodig vonden. Problemen zijn er niet voorgevallen dus moesten ook niet opgelost worden.
Voor mensen die vooral van natuur houden, moeten zeker naar Sumatra. We hebben vooral genoten van het zien van de orang-oetangs en de olifanten, en de natuur waarin deze dieren leefden. We vonden de uitzichten tijdens vele andere wandelroutes ook erg mooi, met name het uitzicht over de Bromo vulkaan was adembenemend. Tijdens het snorkelen hebben we prachtige vissen en koralen gezien, waarvan we verwacht hadden dat je dit alleen tijdens het duiken zou kunnen zien.