Jochem van der Heide - 26-08-2019
Cijfer voor deze reis: 10 van 10


Niets dan lof voor deze organisatie! Wij zijn net terug van een drieweekse rondreis door Java en Bali, georganiseerd door Footprint Travel. We hadden vooraf nogal wat wensen en ideeen, en hebben daar in samenspraak met Footprint een samenhangend geheel van weten te maken.

De echte pret bleek te zitten in de door Footprint aangedragen excursies en tours. Die zijn origineel en grappig en brachten ons in rechtstreeks contact met de mensen daar. De fietstocht bij Solo langs een aantal ambachstdorpen was geweldig bijvoorbeeld, met o.m. een stop bij een echte Gamelansmid (bronzen muziekinstrument).

Ook de foodtour, die ons achterop brommers snel en veilig langs een aantal culinaire plaatsen in Yogjakarta bracht, was erg leuk en origneel. Daarna op het grote plein nog lang thee zitten dinken met de guides. Op Bali hebben we samen met een lieve familie gekookt en gegeten. Heerlijk.

Alle guides waren aardig, welbespraakt en goed geinformeerd. Sommige hadden heel bijzondere verhalen. Ook niet onbelangrijk: alles liep op rolletjes. Iedereen ontving ons met open armen en alle chauffeurs waren stipt op tijd aanwezig - best een prestatie in het land van de 'rubberen tijd'. Dus, van harte aanbevolen!