Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Judith Langeslag en Deborah Steenhuis - 23-08-2012
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Onze Indonesië reis was in één woord fantastisch. We hebben het ontzettend naar onze zin gehad. Onze complimenten voor de organisatie. Alles was super geregeld. De chauffeurs waren helemaal top, zo aardig en lief. Van kennissen die met andere organisaties hebben gereisd, had ik gehoord dat chauffeurs vaak te laat waren. Bij jullie was dat helemaal niet zo, altijd stonden ze stipt op tijd voor ons klaar.
 
De jungle in Sumatra met de orang-oetans en de olifanten was voor ons het hoogtepunt van de reis. Bij het Tobameer werd ik ziek, maar gelukkig ging het snel beter met me. Het was prettig dat we even contact konden hebben om te overleggen wat we het beste konden doen. In ieder geval heeft het de vakantie pret niet gedrukt, gelukkig.
 
Op Java is het best veel rijden. Wij waren daarom blij dat we op weg naar de Bromo een extra jeeptocht ernaar toe hebben gemaakt. Dit scheelt niet alleen tijd, het is ook een waar avontuur. Het is wel flink hobbelig, maar het was geweldig om mee te maken! We hebben stukjes gelopen en de tijd genomen om dingen te zien. De vallei voor de Bromo was heel indrukwekkend. Echt een aanrader!
 
Op Bali vonden we het snorkelen bij Menjangen eiland bij Pemuteran heel mooi en we hadden een hele goede gids mee. Toen we in Ubud aankwamen was onze eerste indruk van de hoofdstraat dat het heel toeristisch was. Maar zodra je het plaatsje in loopt, is dat helemaal weg. Dan is het eigenlijk erg leuk en gezellig. De mountainbike trip vonden we hartstikke leuk.
 
Vanuit Bali hebben we de bouwsteen naar Gili Meno gedaan. Het was heerlijk om te relaxen op het strand en beetje bij komen van de hele reis en alle indrukken. Het was heel mooi en niet zo druk met toeristen. Er waren wat verkopers van lekker vers fruit en armbanden, maar daar hebben wij ons niet aan gestoord, dat hoort er een beetje bij. Al met al hebben we een top vakantie gehad, bedankt voor het regelen van onze Indonesië reis!