Familie Hoving - 01-09-2014
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


De reis was heel erg gaaf, we geven de reis een 9.  We waren nog nooit buiten Europa geweest. de andere cultuur, natuur en zien hoe primitief de mensen soms leven hebben een enorme indruk op ons gemaakt.
 
Jullie hebben echt hele leuke accommodaties uitgezocht, sommige heel luxe andere primitiever maar wel weer heel idyllisch gelegen. Alleen de accommodatie op Gili Meno viel ons tegen. Verder echt alleen maar lof over de accommodaties.
 
We hebben zoveel gedaan en zoveel verschillende dingen dat ik niet weet waar ik moet beginnen. De rijstveld-wandelingen waren echt heel leuk, al is dat wel afhankelijk van je gids. We hadden ook één keer een jongen als gids die plichtsgetrouw zijn rondje deed, alleen maar op zijn mobiel bezig was en niet af en toe een hand uit kon steken op een glibberig stuk.  Over de andere gidsen alleen maar lof, de wandeling door de hele primitieve dorpjes met de vrouwelijke gids op lombok maakte diepe indruk op ons.
 
Het was een mooie mix van tempels, rijstvelden, raften, snorkelen en andere dingen. Voor ons was het de eerste keer om een georganiseerde reis te doen, achteraf hadden we wel een rustdag meer in willen plannen. Vooral op Java liep de reistijd nog wel eens uit en hadden we wel wat meer van de omgeving willen zien.
 
De organisatie was goed. Toen de boot naar Gili niet voer, is dat uitstekend door jullie opgelost. Wat jammer was, was dat onze chauffeur op Java weinig Engels sprak. We losten dit op door van te voren aan hem de vragen te stellen via de receptiemedewerkers van het hotel of via andere chauffeurs. Verder was het een beste man en toonde hij goede wil alleen zijn gebrek aan kennis van het Engels was wel eens een hindernis
 
Verder willen we nog bedanken voor de mooie en lekkere taart die onze zoon Stijn in het hotel in Yogyakarta kreeg toen hij jarig was. Heel leuk dat jullie dit gedaan hebben.
 
Tenslotte raden we alle excursies aan: Je mag niks missen en we hebben eigenlijk nog een tip om als excursie toe te voegen. Op Bali in hotel Adi Asri hadden we een rust dag en zijn toen via de organisatie van het hotel 's ochtends vroeg naar de dolfijnen bij de kust van Lovina met bootjes gaan kijken. We hebben er heel veel gezien en was echt één van de toppers van de vakantie.
 
Wat ook heel leuk was dat toen we met de open jeep van Tumpang naar de Bromo gingen, de jeep- chauffeur aan onze zoons (14 en 16 jr) vroeg of ze ook een stukje door de lavazandwoestijn wilden rijden. Voor hun was dit de topper van de vakantie, erg leuk!