Marian en Edwin - 02-09-2014
Cijfer voor deze reis: 10 van 10


De organisatie was super. We kunnen het niet anders verwoorden. We raden Footprint Travel absoluut aan. Wat een klasse was dit. Alles was perfect, echt waar. Alle chauffeurs waren op tijd, en de accommodaties waren geweldig. Qua variatie, eten, personeel….Een 10!
 
Bij aankomst bij een nieuwe accommodatie was het elke keer: oeh, aah, wat geweldig! De variatie was ook erg leuk, vooral de vrijstaande huisjes waren geweldig.
 
  • In Ubud was ons hotel te midden van een hele drukke winkelstraat, maar liep je naar achteren, de tuin in en er was een oase van rust. Prachtig!
  • In Pemuteran was de accommodatie chique, westers…maar perfect.
  • Munduk was idyllisch, zo gaaf; het enige wat je hier hoorde, waren krekels  te midden van de rijstvelden. Echt Indonesië, echt een schatje, een houten huisje op poten, beneden de badkamer en boven de slaapkamer met een hemelbed.
  • Lovina was perfect, maar kort en een hele slechte douche. Douchen in bad….
  • Sidemen was weer een cadeautje midden in de bergen met ontzettend aardig personeel. Prachtige uitzichten…
  • Ahmed, tja, die was zo gaaf aan zee. Een houten veranda met rieten stoelen. Als je wakker werd en je deed je deur open zag je de zee.
  • Sanur was qua hotel, na alle vrijstaande huisjes die we hadden gehad, even wennen. Een groot gebouw met allemaal kamers erin. Maar ook prachtig, met vooral een heerlijke warme douche..
 
Wat betreft de excursies kan ik eigenlijk alles aanraden.
Het snorkelen bij Pemuteran was prachtig; wat een kleuren en leven onder water. Wij vonden het hier mooier dan bij de Liberty in Amed. De wandeling bij Munduk was ook klasse; zoveel gezien en gehoord onderweg. De watervallen en de rust die daar waren, nauwelijks toeristen gezien.
Het raften staat ook in onze top vijf. Wat een ervaring was dat zeg. Daarbij de uitzichten doordat je in een vallei zit.
 
Het toppertje voor mij  was het zwemmen met de dolfijnen. Was een jarenlange wens en de aandacht die er was voor ons….
 
Maar die aandacht geldt eigenlijk voor alle excursies en chauffeurs. Wat een vriendelijkheid en gedrevenheid van alle mensen die alles begeleidden. Maar  ook het personeel, overal.
 
Samengevat:
De variatie was zo ontzettend leuk. Van strand en luxe, naar bergen en een houten huisje…
Wij zijn heel blij dat we alleen op Bali zijn gebleven waardoor wij echt alles hebben kunnen zien en meemaken van dit eiland op onze reis.  De afwisseling tussen iets doen en rust is ook perfect.
 
Hoogtepunten, ach, het was allemaal geweldig eigenlijk.
Tja, en de dolfijnen……


Indonesië reizen - Mooie accommodatie op BaliIndonesië reizen - Boedhistische tempel op BaliIndonesië reizen - Indonesië reizen - Rijstvelden SidemenIndonesië reizen - Bedugul op BaliIndonesië reizen - Traditionele lumbung in MundukIndonesië reizen - Waterval bij MundukIndonesië reizen - Zonsondergang AmedIndonesië reizen - Accommodatie AmedIndonesië reizen - Strand AmedIndonesië reizen - AmedIndonesië reizen - Zwemmen met dolfijnen SanurIndonesië reizen - Sanur