Familie Wolters - 21-08-2017
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Een geweldige reis! Wat hebben we veel mooie dingen gezien en weer volledig het fijne Aziatische leven mogen ervaren.
 
De organisatie was super. Al het contact in Nederland was al superfijn in de maanden ter voorbereiding op de reis. Vervolgens krijg je een zeer uitgebreid informatiepakket en weet je precies per dag wat je gaat doen. De chauffeurs waren én heel fijn én hebben ons veilig vervoerd én waren heel leuk. Alles is perfect geregeld. 
Ook het contact met de lokale agent verliep super. Wij hadden een vraag en kregen direct antwoord per sms. Heel leuk! Chauffeurs stemmen ook echt af wat je wilt zien en doen en adviseren eventueel nog extra.
 
We zijn sowieso Zuid-Oost Azië fan, maar hebben ook hier weer zó genoten van de Indonesische cultuur. De drie eilanden Sumatra-Java-Bali zijn echt verschillend en bieden elk hun moois. Eigenlijk was alles een hoogtepunt. Je ziet zoveel diverse dingen.
Maar de echte uitschieters waren:
  • de tweedaagse jungletocht bij Bukit Lawang - zeker doen, geweldig geregeld en wat is het machtig om de orang-oetang in levende lijven in eigen habitat te zien van dichtbij.
  • De zonsopkomst bij de Borobudur was fantastisch. Überhaupt al het hotel waar je zit op het terrein van de Borobudur. We hadden een gids van het hotel en die heeft ons zo geweldig alles verteld over de Borobudur. En door de zonsopkomst is het nog relatief rustig.
  • De dagen in Yogjakarta vonden we geweldig. Gewoon een leuke stad, maar de culinaire tour achterop brommertjes bij studenten was fantastisch. We hebben een paar uur met elkaar opgetrokken en heel veel geleerd over hun leven in Yogja als student en veel geleerd over de Indonesische cultuur. We hadden achteraf een dag langer willen blijven en hadden al een extra dag bijgeboekt. We hadden een upgrade naar Dusun Yogja en dat hotel is echt een aanrader!! Wat een geweldige plek midden in Yogja. Met ontzettende vriendelijk personeel, super zwembad en fijne kamers.
  • De wandelingen in de bergen zijn geweldig, bij Candi Cetho en Candi Sukuh. Zeker ook de ochtendwandeling vanaf Sukuh.
  • En het zien van de Bromo. Vooral als je hem einde middag kunt beklimmen. Dan is het rustig en heb je perfect zicht. De zonsopkomst moet je gedaan hebben, maar viel ons tegen.
  • Daarna nog op eigen gelegenheid naar Bali geweest en aantal plekken teruggezien die we aantal jaren eerder hadden bezocht. Bali is ook echt een aanrader, maar wat is het druk geworden qua toeristen en verkeer.
 
Al met al een geweldige, indrukwekkende vakantie. En alles super, supergoed geregeld door FootprintTravel.