Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Marilinde en Stefan - 17-06-2015
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


De accommodaties waar we tijdens onze reis verbleven, waren heel afwisselend. In Malabar vonden we onze kamer bijvoorbeeld wat tegen vallen, omdat deze verouderd was. Daarentegen was het kleinschalige hotel in de buurt van de Borobudur juist weer heel netjes en lag deze echt op een schitterende locatie. In Surabaya was ons hotel het summum, erg chique!
Tijdens de beklimming van de vulkaan Rinjani was alles goed verzorgd, goed eten, zelfs een ‘toilet-tent’ en het afval werd ook meegenomen in tegenstelling tot sommige andere groepen. Na de trekking was de accommodatie in Senaru simpel, maar waanden we ons in luxe na de zware tocht.
Tot slot was ons laatste verblijf in Kontiki Meno op Gili Meno een prima plek met goed eten.
 
 
Tijdens onze reis hebben we veel leuke excursies van Footprint gedaan en ook een aantal plekken uit onze familiegeschiedenis bezocht, zoals de theeplantage Leuwi Manggu​, nu Pasir Nangka geheten. Deze bestond nog, zo ook de theefabriek. We waren er op een zaterdag dus de fabriek was niet in werking, maar we mochten wel het terrein op. Onze chauffeur heeft ons daar echt super geholpen te vertalen en te zoeken naar herkenningspunten aan de hand van oude, meegebrachte foto's.
 
Ook hebben we de plek van het 'familiehuis' in Bandung bezocht en hebben we bij toeval de huidige eigenaar gesproken. Zijn vader bleek het huis van mijn familie te hebben gekocht (geconfisqueerd denken we eerder). Erg leuk! Het huis is in de jaren 70 gesloopt en herbouwd, maar het was toch bijzonder om op de plek geweest te zijn en een stukje van de geschiedenis completer te hebben. In Bandung hebben we ook een rondleiding gekregen in de basisschool waar mijn oma en haar broertje op hebben gezeten en de universiteit waar mijn oma en opa hebben gestudeerd en waar zij elkaar hebben leren kennen.
Ook ons bezoek aan het ereveld Kalibanteng in Semarang op Java, waar 3100 oorlogsslachtoffers en militairen, waaronder mijn overgrootoma, begraven liggen, maakte  erg veel indruk.
 
 
De mooiste Footprint-excursie van onze reis was onmiskenbaar de beklimming van de Rinjani. Een zware tocht, maar goed opgebouwd. Langzaam aan werd het pad dat we volgden steiler. Een tocht door een afwisselend landschap met mooie vergezichten. Het was bizar om te zien hoe onze dragers op teenslippers de berg op gaan. Tijdens de trekking zijn we erg goed verzorgd. Goed eten met verse groenten, fruit en snacks voor tussendoor. Voldoende water werd meegedragen voor drie dagen. Onze tent werd opgezet en afgebroken. Onze gids gaf een goed wandeltempo aan om energie te sparen voor wat komen ging. De klim naar de top begon onder een sterrenhemel met de prachtige Melkweg (dubbel ontbijt die ochtend voor vertrek en bij terugkomst bij de tent). Met zonsopkomst op de top was het dubbel genieten van het uitzicht. Op de laatste dag na nog een laatste klim begon een mooie afdaling waarbij het landschap langzaam overgaat in een mooi regenwoud, uiteraard met een goede regenbui.


Indonesië reizen - Onweer boven LombokIndonesië reizen - Fatahillah plein, JakartaIndonesië reizen - Botanische tuin, BogorIndonesië reizen - Ereveld Kalibanteng, SemarangIndonesië reizen - Kampong NagaIndonesië reizen - Overstroming bij BandungIndonesië reizen - Bij de theeplantage Leuwi MangguIndonesië reizen - Afdalen van de RinjaniIndonesië reizen - Kampeerplek RinjaniIndonesië reizen - Top van de Rinjani