Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Jose Koopman - 14-08-2017
Cijfer voor deze reis: 7 van 10Eigenlijk waren alle accommodaties prima en leuke variatie.
Het hotel Manulalu vond ik er qua ligging uitspringen, prachtige plek, leuke gezamenlijke ruimte ook. Echter de kamers die we hadden, waren wat minder. Het hotel bij de Borobudur was ook heel mooi vanwege de ruime buitenruimte, alleen maar weinig van kunnen genieten omdat we pas 's avonds om 22:30 aankwamen. We hadden 2x een hotel met zwembad. Op zich erg lekker natuurlijk, zeker voor de kinderen. Alleen vind ik het eigenlijk niet passend binnen de duurzaamheids-statement van FootprintTravel. 
 
Het snorkelen in Riung was prachtig! En ook de wandelingen met lokale gidsen waren erg leuk en goed, zowel naar de authentieke dorpen, de rijstvelden en in Munduk. Veel interessante info en een open houding van de gidsen.

Organisatie was prima geregeld. Bij de vertraging op de heenreis was de lokale contactpersoon heel behulpzaam en regelde dat alles toch nog goed kwam. Chauffeurs en gidsen waren prima. Wat we helaas niet hebben kunnen doen, is de trip naar de vulkaan Kelimutu en de zonsopgang daar. Door stortregen en dichte bewolking. Heel jammer.  
Verder bestond onze reis uit wel 11 vluchten, wat vanuit duurzaamheid niet zo goed is. Kwam mede door ons budget, maar wellicht kunnen jullie daar iets meer in sturen. En helaas misten we meteen al op de heenreis de overstap in Rome waardoor we een dag vertraging opliepen.
 
Wij vonden Ubud, na Flores, tegenvallen. Veel te toeristisch en druk. En veel van het excursie-aanbod hadden we of op FLores al gedaan/gezien of gingen we in Munduk nog doen.
Hoogtepunt was de dag in Riung, de vliegende honden daar waren heel bijzonder, en het snorkelen was zo mooi! Alsof je in een aquarium rond zwemt! 
De reis was een bijzondere ervaring, veel cultuur, een andere wereld, maar ook veel reizen.