Marja van de Braak - 30-12-2015
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Wat is je eerste reactie als je denkt aan je vakantie? Hoe zou je je vakantie in een paar woorden of één zin omschrijven?
Heerlijk ontspannen en anders dan standaard.

Kun je ons iets vertellen over de accommodaties op deze reis? Wat vond je van de variatie bijvoorbeeld? Welke sprongen eruit voor jou?
De accommodaties waren stuk voor stuk prima, niet alleen binnen maar ook direct om de accommodatie heen mooie tuinaanleg. Taman di Blayu in Tabanan was echt top!!

Kun je ons iets vertellen over de excursies die je hebt gedaan? Welke excursie zou je andere reizigers absoluut aanraden en waarom?
De Komodo-eilanden waren fantastisch. We hebben ook wel heel veel geluk gehad en heel veel verschillende dieren gezien. Terwijl we in het hotel hoorden van mensen die een dag later waren gegaan en bijna niets hadden gezien. Ook het fietsen op Bali was erg leuk, zowel in Pemuteran als in Tabanan (naar Tanah Lot).

Wat vind je van de organisatie van de reis? Denk bijvoorbeeld aan de informatievoorziening, contact met lokale chauffeurs en gidsen, excursies onderweg (vb wandelen of zonsopkomsten). Denk bijvoorbeeld ook aan de manier waarop zaken ter plekke door onze lokale vertegenwoordiger, gids of chauffeur werden opgelost wanneer dat nodig was.
De organisatie was uitstekend. Ook in improviseren, omdat wij al eerder op Bali waren geweest. Maar bijoorbeeld op onze reis naar Pemuteran werd moeiteloos een andere nog niet door ons bezochte lokatie onderweg ingelast.

Wat mogen ze volgens jou absoluut niet missen op deze reis? Zou je willen vertellen wat jouw hoogtepunten zijn geweest op deze reis?
Het snorkelen bij Menjangan: mooi koraal. Ook erg leuk: de gids heeft onze SD-kaart in zijn onderwatercamera gedaan en foto's van het snorkelen en het koraal voor ons gemaakt. Het verblijf in Taman di Blayu en het romantische diner op het eiland in de vijver. Het fietsen van Tabanan naar Tanah Lot met een gids die alle tijd voor ons nam en voldoende engels sprak. En absolute top was de Komodo eilanden (neem de lange toer, is maar 5 km, maar je ziet veel meer wild) en de extra dag op Flores. Op Flores zijn we in een druipsteengrot geweest en hebben een echte lokale markt bezocht zonder toeristen.