Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Geert Van Autenboer - 13-05-2019
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Zuid-Sulawesi is het ontdekken waard. Geen 'Balinese' toestanden, geen overdreven toeristische drukte en een gastvrije diverse bevolking. Genieten van omgeving en natuur. Met als uitschieter (en curiosum) Tana Toraja met zijn interessante historiek en zijn unieke begrafeniscultuur, waarin ook de verhoudingen tussen arm en rijk worden weerspiegeld.

De accomodaties zijn divers. De hotels in Makassar, Sengkang en Bara zijn prima. Het hotel in Soppeng viel wat tegen (curiosum: badkamer met bad maar geen lavabo). Misiliana in Rantepao wat verouderd, beetje boven zijn prijswaarde maar voor de rest oké. Tenslotte is het hotel in Malino prima en zeer verzorgd.
 
De culinaire tocht in Makassar was prima, zeker goed ook als start-excursie. Het verkennen van de omgeving van Tana Toraja was het hoogtepunt van onze reis. We hebben geen begrafenisplechtigheid meegemaakt. De buffelmarkt was zeer interessant, Voor ons was alleen de extra dag daar een beetje overbodig. 
Het bezoek aan het Kajang dorp is zeker de moeite waard om eens mee te beleven (wel niet altijd even authentiek). In Malino hadden we een beetje pech met het weer.

De lokale organisatie was prima: chauffeur en gidsen oké, met de nodige praktische hulpvaardigheid

Al met al ons advies: Ga niet altijd richting Java of Bali. Bezoek ook eens Sulawesi!!