Diana Iepma - 15-09-2015
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


De mooiste excursies van onze reis vonden we het snorkelen bij Menjangan. Het is als een aquarium zoveel vissen en koraal. Ook de zonsopgang op de Mount Batur vonden we erg mooi. Het was de moeite waard om om 3 uur op te staan en de gids Eddy was geweldig!
 
De villa in Tabanan vinden we de beste en ook het hotel in Pemuteran was een heerlijk vakantie-resort. Greenfield in Ubud viel tegen en vonden we geen aanrader. De kamer was mooi en groot, maar vol met insecten en het terras hebben we niet eens gebruikt. Meerdere salamanders (grote) op de muur en meerdere kakkerlakken. Ik snap dat deze insecten voorkomen in die omgeving, maar niet in mijn kamer en geen kakkerlakken. Het ontbijt vond ik ook matig qua kwaliteit. Het laatste hotel in Sanur was ook niet iets wat ik uitgekozen had. Gelukkig was het maar voor één nacht.

Onze reis was goed georganiseerd. Chauffeurs vriendelijk en altijd op tijd. Ze willen je wel altijd bij de toeristische atracties afzetten en je moet duidelijk zeggen dat je niet wilt gaan. De chauffeur van Ubud naar Pemuteran was iets te vriendelijk en daardoor irritant en de informatie die hij vertelde klopte ook niet. Gids Eddy bij de zonsopgang van de Mount Batur was super en ook de gids bij het fietsen naar Tanah lot was erg aardig en leuk.

Het was een mooie huwelijksreis en wij vinden het zonde om alleen voor een strand-vakantie naar Bali te gaan.