Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Magali en Kristof - 22-10-2014
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Eerst willen we heel het Footprint Travel-team bedanken voor deze fantastische reis. We hebben meer dan genoten van alle indrukken en ervaringen. De reis krijgt een 9 of misschien wel een 10 en we raden Footprint Travel zeker aan; alles was tot in de details geregeld met de nodige vrijheid en mogelijkheid tot eigen inbreng voor de dagindeling. Wij hebben ons nooit ergens zorgen over hoeven te maken en konden ons gewoon rustig laten meevoeren door gans het mooi uitgestippelde traject.
 
De accommodaties waren erg leuk. De ene inderdaad wat luxueuzer dan de andere maar dat maakt het heel charmant. Ik vond het ook hele aangename keuzes, geen über-toeristische resorts, maar leuke boutique hotels, knusse guesthouses en enkele kamers met een adembenemend zicht!
 
Voor ons sprongen volgende plekken er uit: Pemuteran, Borobudur en Kalibaru.
 
We hebben heel wat excursies gedaan en zijn daar ook heel blij om. Eén voor  één prachtervaringen. Footprint heeft enkel leuke uitstapjes geselecteerd!
Superleuk is de culinaire tour door Yogyakarta georganiseerd door studenten. Je leert het echte Yogyakarta immers kennen met super enthousiaste gidsen, maakt zelf een traditioneel gerecht, bezoekt een koekjesfabriek en drinkt heerlijke thee op een gezellige plaats.
 
Ook kan ik de excursies “Wandelen op de bergkam van de Mount Batur vulkaan” en “Bike trip vanaf Mount Batur” ten zeerste aanraden. Na een pittige klim, neem je het mooiste ontbijt op de bergkam van Mount Batur en beleef je een spectaculaire zonsopgang met zicht op zee, Mount Batur, het kratermeer en nog zo veel meer.
De fietstocht laat je hele mooie plekjes in de omgeving van Ubud zien, je leert alles over de rijstvelden, het leven in een hindoe-compound terwijl je met het zonnetje in je gezicht de berg af fietst.
 
Ook de wandeling door de plantages in Sukuh is een winner!
 
We vonden het gewoonweg een buitengewone organisatie. We kregen van Footprint Travel duidelijke informatie met een gedetailleerde vertrekbrief die je van heel wat nuttige geheugensteuntjes voorziet.
 
Aangekomen in Yogyakarta  kregen we een informatiepakket met een heel mooi uitgewerkt draaiboek waar we alle nodige informatie konden terugvinden. Onze chauffeur in Java was een enorme aangename man. Altijd goedgezind, een uiterst bekwame chauffeur en hielp overal waar hij kon. Hij liet ons ook enkele heel leuke plekjes zien in Java als we nog wat tijd overhadden. Top!
 
De gidsen waren één voor één heel goed uitgekozen en namen ons mee in hun enthousiasme. Ook de andere chauffeurs in Bali waren goed en vriendelijk. Daar stak jonge Made eruit in Ubud, die ons heel wat over Ubud en omstreken heeft bijgeleerd.
 
Ook een absolute topper was het snorkelen aan het Menjangan eiland. Super veel kleurrijke visjes en heel veel Nemo’s.
 
De gehele reis was voor ons één groot hoogtepunt. Er is zoveel te zien, zoveel te doen dat zelfs drie weken nog te kort is. We hebben vooral van alles onbezorgd genoten. De gastvrijheid, het eten, de vele adembenemende landschappen en uitzichten. 
 
En voor wie nog wat meer wil lezen, verwijs ik met alle plezier naar ons blog.