Karin van Tol - 29-06-2015
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Het was een hele bijzondere en spirituele reis met onvergetelijke ervaringen en kennismakingen, perfect  verlopen en georganiseerd op alle fronten.
 
De accommodaties waren heel authentiek en aangenaam en goed verzorgd. Het personeel was heel vriendelijk. Voor mij sprongen de volgende twee eruit: Sagitarius Inn in Ubud en Biro Meno op Gili Meno. Het hotel in Sanur vond ik  het minste in vergelijking met de andere hotels.
 
De herbal walk & jamu workhop in Ubud vond ik heel speciaal. Lieve Balinese meisjes die de workshop verzorgden. Ik had het voordeel, dat het laagseizoen was en ik elke excursie alleen was en dus ook volledig met de Balinese gids tijd kon doorbrengen en zo ook veel meer te weten ben gekomen over de Balinese levenswijze.
 
De fietstocht in Permutaran was bijzonder en heel afwisselend; van het fietsen door de bergen rondom het dorp, het meemaken van een ceremonie in een tempel in het dorp, het bezoeken van de Monkey tempel tot het fietsen langs de grote weg aan de zee.
 
Het dolfijnen spotten in Lovina. Bij zonsopgang op een bootje de zee opvaren en dolfijnen spotten was een mooie ervaring, met een gevoel van totale vrijheid.
 
De hoogtepunten van de reis naar Bali & Gili Meno waren voor mij:
 
Het spirituele Ubud: de wandelingen door de rijstvelden, het bijwonen van een officiële offer-ceremonie, een healing-sessie met een aurahealer, het wandelen door de levendige straatjes met mooie boetiekjes en gezellige bistro’s.
De natuur richting en inPermutaran: de Jattiluwih rijstterrassen, snorkelen bij het eiland Menjangan en de fietstocht door de omgeving
Het paradijselijke Gili Meno: snorkelen met schildpadden, wandeling om het eiland, zonsondergang.
 
Dit was voor mij de perfecte manier om alleen te reizen. Van te voren alles vastgelegd en geboekt via Footprint Travel, dus ik hoefde me nergens zorgen over te maken. Ik werd op de aangegeven tijden opgehaald en heel luxe overal naartoe gebracht. Ik heb me heel veilig en op mijn gemak gevoeld tijdens de gehele reis. Bij aankomst kreeg ik een heel uitgebreid draaiboek met alle mogelijke informatie over de plaatsen waar ik verbleef, tijdstippen  van de activiteiten en veel informatie over de omgeving en bezienswaardigheden. Zo’n perfecte en flexibele organisatie heb ik nog niet eerder meegemaakt. FANTASTISCH!


Indonesië reizen - Rijstterassen van JattiluwihIndonesië reizen - TempelceremonieIndonesië reizen - Hindoeïstisch feestIndonesië reizen - Gili MenoIndonesië reizen - Zonsondergang Gili Meno