Yvette van den Heuvel - 30-07-2015
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


De reis was super georganiseerd. Chauffeurs en gidsen waren altijd op tijd en goed herkenbaar. Vanuit Nederland ook goede begeleiding gehad bij de korte overstap. Uiteindelijk de overstap gehaald en na een hele snelle vlucht weer terug in Nederland.

Onze top accommodaties waren die in Jakarta, Bandung, Tobameer en bij de Borobudur. Die van Medan, Bogor en Brastagi vielen wat tegen. Het contrast met toplocaties waren wat groot. Overige accommodaties ruim voldoende.

Op Sumatra ontzettend geboft met Aris, onze chauffeur (al vinden wij hem eerder een gids). Sumatra was daarom eigenlijk één grote excursie met vele hoogtepunten: de jungletocht met een hele fijne gids), de uitbarstende Sinabung op slechts 7km van de vulkaan Sibayak, bijwonen van een bruiloft waar we per ongeluk bij uit kwamen, extra rondleiding op Samosir Island. die was wel wat zwaar, maar hadden wij zeker niet willen missen.
 
Ook op Java bijzondere momenten: In Bandung heeft de chauffeur ons naar het huis van ouders/opa/oma geleid, waar wij zelfs binnen mochten kijken. Dat hadden wij nooit durven dromen. Chauffeur heeft zelfs geprobeerd ons een rondleiding op de militaire kazerne te kunnen aanbieden. Dit was helaas om veiligheidsredenen niet mogelijk. Stadstour in Bandung was mega interessant en heel goede gids. Sunrise Borobudur mag je niet missen, evenals de culinaire trip in Yogjakarta.


 


Indonesië reizen - Apestreken in Bukit LawangIndonesië reizen - Orang oetans in Bukit LawangIndonesië reizen - Met de betor naar de markt in Bukit LawangIndonesië reizen - De kinderen van IndonesiëIndonesië reizen - De Sinabung is aktiefIndonesië reizen - Nog niet alles is gemechaniseerdIndonesië reizen - Indonesië reizen - KoffiebonenIndonesië reizen - Van alles op de marktIndonesië reizen - Defect aan de treinIndonesië reizen - StationnetjeIndonesië reizen - Indonesië reizen - Boeddhabeeld van de BorobudurIndonesië reizen - Een becak-rit is altijd leuk!Indonesië reizen - Koekjes met ananas


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel