Sander Bosch en Ryanne van Dormolen - 22-07-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Het is een fantastische reis geweest. We hebben echt genoten van alles wat we hebben gezien. Het was tot in de puntjes geregeld. We waren ook echt verrast door het land. We zijn eigenlijk best wel fan geworden van Indonesië!
 
We waren echt onder de indruk van de mooie natuur van Sumatra. Voor Tangkahan zit je weliswaar 2, 3 uur in een jeep over een hobbelige weg, maar dan bereik je ook het paradijs! Back to basic: wij vinden het hartstikke leuk. Een paar dagen zonder warm water of electra maakt ons echt niet uit. Je zit aan de rivier, apen slingeren links en rechts voorbij, echt geweldig. En de mensen zijn ook nog super aardig! Even een tip voor andere reizigers: op het vliegveld van Medan flink pinnen voor de hele week, want dat kan onderweg niet meer. Daardoor hadden wij niet genoeg geld bij ons voor een ritje op een olifant. We zijn de rivier afgezakt in een ‘tube’, een band, tot aan een waterval en weer terug gelopen. Heel leuk.
 
Bali was weer totaal anders dan Sumatra. Hier hadden we nog een paar heerlijke dagen aan het strand bij Sanur. Ter plekke hebben we een duiktrip naar Manta point bij Nusa Penida geboekt, een aanrader voor duikers. Al met al hebben we een uitmuntende reis gehad en ons laten verrassen door alles wat het land te bieden heeft.
 
 


Indonesië reizen - Duiktrip naar Manta point bij Nusa Penida. Vanaf Sanur, Bali.Indonesië reizen - Orang-oetan Bukit Lawang, Sumatra.