Arthur ten Have - 13-08-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


 
We hebben een hele leuke tijd gehad in Sulawesi. Het programma zat goed in elkaar. We waren met een groep van 13 mensen met 6 kinderen in de leeftijd van 5 tot 14 en daarom was het programma op maat aangepast. Het was fijn dat we flexibiliteit hadden en met chauffeurs of gidsen konden overleggen hoe lang we ergens bleven.
 
We hebben mooi gesnorkeld bij Bunaken. Bij Tomohon hadden we een fijn hotel. Handig was dat we 2 auto’s en 2 gidsen hadden en de groep konden splitsen in een groep die een paar uur ging wandelen naar de top van de Mahuwu vulkaan en een groep met de kleinsten die met de auto naar boven gingen.
 
Op de Togian eilanden verbleven we op een mooie plek. Daar konden we snorkelen en duiken voor degenen met een brevet. Bij het Posomeer zaten we in een superleuk huisje.
 
 We hadden ons ingesteld op een lange reisdag van Posomeer naar Rantepao, en daardoor viel het waarschijnlijk erg mee. Tana Toraja was heel erg leuk en de gids heel flexibel. We hebben heel veel gezien. Heel leuk vonden we de lunch bij mensen thuis in Tana Toraja.
 
De wandeling bij Maros vonden we echt een topper! Prachtig kalksteengebergte, een grot met tekeningen en koffie drinken bij mensen thuis. Een tochtje in een houten kano werd met al die kids natuurlijk echt een wedstrijdje, veel pret gehad hier. In Makassar ligt het hotel mooi, dicht bij Fort Rotterdam en de boulevard.