Sanne en Peter - 04-08-2012
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


De vakantie was goed geregeld. Het was erg prettig dat we de reis konden aanpassen en extra rustdagen in konden lassen. Ook konden we overdag alles op eigen tempo doen en overslaan wat ons niet aansprak. Dat is het voordeel van een individuele reis ten opzichte van een groepsreis. Van te voren was de keuze of we de reis wegens gezondheidsredenen moesten annuleren of aanpassen. We kozen voor het laatste en we zijn absoluut blij dat we toch deze mooie Indonesië reis hebben kunnen maken.
 
In Sumatra heeft de gids in Bukit Lawang ons een orang-oetan familie kunnen laten zien! Heel bijzonder, we zijn erg blij dat we dat hebben gezien. Vanwege het koelere klimaat  hebben we in Berastagi een rustdag genomen en het breekt de reis naar het Tobameer. In het hotel in Berastagi hebben we lekker gerelaxt. We zijn naar een Hot spring geweest, waar heet water van de vulkaan in stroomt. Leuk om een keer mee te maken. Het Tobameer vonden we erg mooi. We hadden hier een vrije dag, maar hier hadden we ons nog wel langer kunnen vermaken. Ook hier was het met 25 graden niet zo warm als verwacht en konden we het prima uithouden. In Medan hebben we het paleis van de Sultan nog gezien.
 
Ook Java vonden we erg mooi, vooral de theeplantage die we onderweg hebben gezien. We zijn wat langer in Yogyakarta gebleven en hebben daar natuurlijk de Borobudur gezien en zijn een dag de stad in gegaan. Op de Bromo is de accommodatie inderdaad eenvoudig, maar je hebt wel een schitterend uitzicht op de vulkaankrater. We zijn om 3 uur opgestaan om met een jeep naar boven te gaan. We waren lekker op tijd, dus konden een mooie plekje vinden. Het was niet bewolkt dus we hebben prachtige foto’s van de zonsopkomst kunnen maken. Daarna een prettig hotelletje in Kalibaru met een mooie tuin, waar we lekker bij het zwembad konden liggen. Dat was extra fijn, omdat we voor dag en dauw waren opgestaan om de Bromo te bekijken!
 
In Sanur hebben we 5 dagen gerelaxt. Achteraf hadden we misschien toch nog wel meer van Bali willen zien. In Sumatra en Java hebben we door de reis meer van het normale leven van de bevolking in Indonesië gezien, en dat vonden we erg leuk. In Bali hebben we nu lekker relaxed gedaan. Vanuit Sanur zijn we bijvoorbeeld een dagje naar het strand van Kuta gegaan. Al met al zou ik de reis zó overdoen. Dus: bedankt voor het organiseren van onze Indonesië reis!