Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Amber Sportman - 01-06-2017
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


De accommodaties waren fantastisch! De variatie vonden wij juist erg leuk. Van een ecolodge in de jungle naar een luxe verblijf op Samosir. Deze twee sprongen er voor ons uit en deze zullen wij niet meer vergeten.

Wij hebben de bouwsteen Sumatra gedaan via jullie. De trek door de jungle en daar orang oetans zien was voor ons erg bijzonder en raden wij zeker aan aan andere reizigers. Op het eiland Samosir hebben wij een scooter gehuurd en over het eiland gereden. Ook het avondeten bij lokale mensen thuis in Medan vonden wij erg origineel en bijzonder om mee te maken.

De organisatie is prima verlopen. Er werd ook snel gereageerd op e-mails. Wij kregen op tijd alle informatie die wij nodig hadden (misschien zelfs wel iets te veel informatie). Alle gidsen die ons begeleidden waren zeer vriendelijk en behulpzaam. Ondanks dat ze niet allemaal even goed Engels spraken, kwamen we er altijd samen uit.
Ook ben ik erg blij dat Footprint een groene organisatie is die het land verder wil helpen. Wat ik wel nog even mee wil geven, is dat de autoreis van het vliegveld naar Bukit Lawang erg lang en vermoeiend was (6 uur). Zeker na een lange vliegreis. Ik begrijp echter dat het niet anders kan, maar nadat we aankwamen hebben we echt even bij moeten komen. Gelukkig heeft de reis dit zeker goed gemaakt!

Hoogtepunten: Bukit Lawang, Samosir eiland en eten bij lokale mensen thuis in Medan. Wij hebben een onwijs mooie tijd gehad in Sumatra, een geweldige en unieke ervaring.