Berthina Koning - 14-05-2018
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben van een avontuurlijke vakantie op Java en Bali genoten, waarbij we veel gezien en gedaan hebben.
 
We hebben een rondreis gemaakt door Java en begonnen in Yogyakarta, een tip van Footprint en dat is goed bevallen. Java is groter dan je denkt. Ook de treinreis van Solo naar Malang is erg leuk. In Solo een fietstocht gedaan met gids en dat was echt tof. In Malang zijn vele leuke dingen te bekijken en ook keuze uit restaurants die je gids je kan vertellen. De Bromo vulkaan mag je zeker niet missen, vooral de jeeptocht was het hoogtepunt van onze reis. In Kalibaru naar de plantages wat ook indrukwekkend is met een fabriekje waar alles wordt gemaakt.
 
Na Java zijn we via ferry naar Bali gegaan en dus gestart in het noorden, lekker rustig met mooie betaalbare resorts en het snorkelen en de dolfijnen zijn zeker aanraders. Ook de Secret Garden op weg naar Ubud is leuk voor met name kinderen die van rotsen durven af te springen. Allemaal wel onder begeleiding. Op Bali hebben we een stuk of vier tempels bezocht, dat is genoeg om een goede indruk te krijgen. Ubud is een druk toeristisch stadje, maar wel overzichtelijk ook al lag alles ver uit elkaar. Hier kun je vele uitstapjes doen want Ubud ligt centraal en voor de vrouwen leuk shoppen! Ons strand plaatsje Sanur was een mooi rustpunt met beachhotel aan het strand. Dus dat was lekker genieten.
 
De accommodaties waren stuk voor stuk mooi, degene die er op Java uitsprong was het hotel in Yogyjakarta, maar ook over het hotel in Kalibaru waren we zeer tevreden.
Op Bali was Adi Assri in Pemuteran onze favoriet, maar ook het hotel in Lovina was mooi. Degene die tegenviel was Inata in Ubud, maar wellicht hadden we daarvoor te luxe huisjes gehad

De organisatie van de reis was echt top. Alle chauffeurs kwamen op de tijden die aangegeven stonden in het draaiboek en ze wisten allemaal wel wat  te vertellen over omgeving en waar we konden eten.
Met Hari, de chauffeur op Java, hebben we de meeste tijd doorgebracht en hij was voor ons behalve chauffeur ook een super gids die ons veel vertelde over land en ons overal bracht waar we wouden, echt top.
De achtergrond informatieboeken had ik liever thuis doorgelezen: nu geen tijd voor gehad terwijl je het wel mee sleept. Het draaiboek was de eerste dag even overweldigend na je lange vliegreis, maar er stond dan ook echt van alles in. Dus al met al een goede ervaring.

De 'must sees' in Java zijn natuurlijk de Borobudur en de Prambanan. Maar zeker niet overslaan: de jeeptocht over vulkanisch gebied van de Bromo vulkaan, het absolute hoogtepunt van de reis en onze overnachting in Lava View Lodge en het vroege opstaan om de zonsopgang te zien. 


 
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel