Wouter - 12-10-2017
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Het was een afwisselende reis met veel unieke ervaringen en bovendien goed verzorgd.

Alle accommodaties hadden iets leuks of unieks. In sommige gevallen de locatie, in andere gevallen de verzorging of de bediening. Het was zeker gevarieerd. Accommodaties die er uit sprongen waren Kaliklatak en Addi Asri,

Wij vonden de excursies naar de Bromo en Ijen vulkanen erg indrukwekkend. Ook de foodtour in Yogjakarta was zeer leuk. Wij vonden de boottocht naar Komodo en Rinca een heel leuke ervaring, en een absolute aanrader als je de tijd er voor hebt.

Werkelijk alles was zeer goed georganiseerd. De chauffeurs voor de langere afstanden spraken goed Engels en wisten veel over de regio, alhoewel overal wordt verteld dat zij geen gids zijn. Ze denken mee en zetten graag een extra stapje (bijvoorbeeld door de was op te halen of met je naar de lokale apotheek te gaan voor een middeltje tegen keelpijn).
Het informatiepakket met achtergrondinformatie dat je ter plekke krijgt is erg uitgebreid, het zou wellicht handiger zijn dat al eerder te verstrekken.
Aansluitingen op reisdagen en met aparte gidsen verliepen uitstekend, waardoor je in relatief beperkte tijd veel kunt zien. Dat is een groot voordeel van een georganiseerde reis.

Het is lastig te kiezen wat de hoogtepunten van deze reis waren, we hebben zoveel mooie, interessante en indrukwekkende zaken gezien. De tempelcomplexen zijn erg mooi, maar wij hebben ook onze ogen uitgekeken bij Bromo en Ijen. Ook het bezoek met een boot aan de Komodo-eilanden waar we oog in oog met een aantal Komodo-varanen stonden, was erg mooi.
 


Indonesië reizen - Zonsopkomst bij de BorobudurIndonesië reizen - Becaks in YogyakartaIndonesië reizen - De gekleurde wijk in MalangIndonesië reizen - Offertjes bij de BromoIndonesië reizen - De lava-vlakte bij de BromoIndonesië reizen - Zwaveldrager bij de íjenIndonesië reizen - Het kratermeer van de IjenIndonesië reizen - Gaan snorkelen bij Menjangan-eilandIndonesië reizen - Tempel op het Danau BratanIndonesië reizen - De rijstterrassen op BaliIndonesië reizen - Oog in oog met een Komodo-varaan