Richard en Rosanne - 28-10-2014
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Het was een fantastische reis en we gaan voor de volgende vakantie zeker weer kijken wat Footprint te bieden heeft. Ik heb Footprint ook al aanbevolen aan meerdere vrienden! De reis krijgt een 8.
 
De meeste accommodaties vonden we gewoon prima! Uitschieters naar beneden vonden we de hotels in Yogyakarta en op Gili Meno en naar boven: Kalibaru en Munduk.
 
De organisatie was goed! Alles en iedereen op tijd, goed ingelicht, zelfs over de allergie van mijn vriendin. Informatie  was meer dan voldoende en alles goed geregeld.
 
Wat deze reis leuk maakt, is de interactie met de lokale gidsen. Ze zijn oprecht geïnteresseerd in ons leven en vice versa.
 
De indrukken die we opgedaan hebben in Java springen er voor ons uit en de cultuurshock is fantastisch! Alle excursies zijn heel leuk opgezet en alle gidsen heel spontaan. Het zijn vaak studenten die Engels studeren om later leraar Engels te worden. Dit zijn vaak jonge mensen die heel geïnteresseerd zijn in de verschillen tussen Indonesië en Nederland. Juist die excursies die van de gebaande paden afwijken zijn speciaal. Je voelt je geen toerist en beweegt mee met de mensen in hun dagelijks leven.
 
Er was geen dag of excursie die tegenviel of niet indrukwekkend was. De zonsopgang bij de Bromo was net iets te massaal en toeristisch maar misschien lag dat aan de periode. Eenmaal op Bali kun je weer overal Engels spreken, cocktails drinken en luieren. De volgende vakantie voor ons nog meer cultuur, natuur en die cultuurshock opzoeken!
 
Je mag op deze reis eigenlijk helemaal niks missen, alles is de moeite waard, maar probeer de grote menigte te ontwijken door iets andere tijden met je gids af te spreken en hem te vragen buiten de standaard route te bewegen. De hoogtepunten van deze vakantie waren:
-Culinaire excursie Yogya
-Jeepsafari naar de Bromo en die eind van de middag beklimmen. Wij waren met slechts 6 mensen en dat maakte alles erg leuk en indrukwekkend!
-Snorkelexcursie Permuteran
-Wandelingen en accommodatie Munduk
 
Bedankt Footprint!