Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Familie Tasseron - 21-08-2017
Cijfer voor deze reis: 10 van 10


Onze reis op Sumatra was onze eerste kennismaking met Indonesië. We hebben een fantastische week gehad die tot in de puntjes geregeld was. De belangrijkste factoren die bijdroegen aan deze onvergetelijke ervaring waren de bevolking, het feit dat hier (nog) niet zoveel toerisme is en onze zeer bevlogen chauffeur Ernov. Hij maakte het een onvergetelijke ervaring met zijn contacten, adviezen en enthousiasme. Hij heeft ons veel verteld over het leven op Sumatra.
 
Het kindertehuis in Bukit Lawang hebben we ook bezocht. Erg indrukwekkend, met name voor onze kinderen. Ik zou dit zeker in jullie programma aan blijven bevelen. Vanuit de Footprint-gedachte. De gids voor onze orang oetan-tocht was erg goed. We hebben er een aantal gezien van heel dichtbij.  De tocht met de becaks in Medan was een hele belevenis, geweldig. En dan onze ontvangst bij de locals, waarbij de hele straat was uitgelopen. Er gezellige andere toeristen ontmoet en heerlijke rendang gegeten. De gids kon prima vertalen als we een vraag hadden aan de familie.
 
De hotels waren prima, eigenlijk minder eenvoudig dan ik me had voorgesteld. De accommodatie in de Bukit Lawang was heel gastvrij en had hoog "jungle gehalte".
 
De bevolking maakt graag contact en je bent hier nog een bijzondere verschijning als toerist. Het eiland is wat betreft infrastructuur en welvaart minder ontwikkeld dan Java en Bali.
 
Ik wil jullie heel erg bedanken voor de goede planning, de flexibiliteit die het programma biedt en de kleinschaligheid die jullie willen bieden. Ik zou Footprint aan iedereen aanbevelen en ga sparen voor een volgende reis via jullie!
 


Indonesië reizen - Batak huis, SumatraIndonesië reizen - Onderweg op SumatraIndonesië reizen - Orang oetan in Gunung Leuser parkIndonesië reizen - Kinderen spelen in de river, Bukit Lawang