Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Anne Florine Vroom - 01-09-2017
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Onze vakantie in een paar woorden: indrukwekkend, interessant, vreselijk vriendelijke mensen, prachtige natuur; graag nog een x.

Hotels die eruit sprongen: op het terrein van de Borobudur en het hotel in Kalibaru met miniplantage. De locatie bij Kaliklatak was een beetje geheimzinnig, erg origineel en ook prachtig; een enorme variatie door de verschillende locaties.

De schildpadden excursie was erg bijzonder, omdat het best spannend is in het donker op een strand wachten of een schildpad haar eieren komt leggen. De fiets- en scooterexcursies in Yogyakarta zijn ook aanraders; het is super spannend om zelf aan het drukke verkeer van deze stad deel te nemen. Het is fijn om de dorpen te kunnen bekijken in fietstempo en te kunnen stoppen om indrukken te krijgen van wonen en werken. De scooterexcursie was geweldig, omdat we zoveel verschillende smaken konden proeven in een avond met bij behorende enthousiaste uitleg van gidsen.

Het informatiepakket zouden wij persoonlijk ook al wel eerder hebben willen lezen; voorbereidingen horen bij de vakantievreugde. Overigens was de informatie erg interessant en doeltreffend. 
De gidsen waren erg enthousiast, vriendelijk en konden ons veel informatie geven ter plekke en meesten spraken goed Engels. Wij waren alleen niet dol op de gids tijdens de Ijen excursie.
Verder hebben wij een maaltijd aangeboden gekregen aangezien onze gids in Malang door een lekke band ons later kwam ophalen. Onze gids vond dit heel vervelend en verontschuldigde zich meerdere malen. wij vonden het echter geen probleem; hij kon er niets aan doen.


 


Indonesië reizen - De altijd rokende Ijen-vulkaanIndonesië reizen - Schilpadjes bij Sukamade moeten hard lopen om de zee te halen.Indonesië reizen - Een vleerhond, met een aaibaar kopje.