Jorien en Martijn - 19-09-2013
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Onze Java reis was heel mooi en indrukwekkend, we zijn erg tevreden. We kijken terug op een perfecte huwelijksreis. We zijn bovendien door meerdere hotels en op de heenvlucht erg verwend. Over het algemeen een dikke 8. Gaan we Footprint Travel aanraden bij familie en vrienden? Jazeker!
 
Onze aanraders voor andere reizigers:
Het hoogtepunt was wel de sunrise op de Borobudur met overnachting op het terrein. Goede tweede was de jeeptocht door het vulkaanlandschap naar de Bromo toe. Tip bij de Bromo: bezoek deze indien mogelijk direct bij aankomst 's middags, dan is het er redelijk rustig en kun je met de jeep dichtbij komen, na de zonsopgang is het er heel druk en moet je een stuk lopen of een paard huren. De stadswandelingen in Bandung was heel erg interessant, goede gids, mooie dingen gezien en lekker gegeten. Ook rondlopen op de Kampong op de tea estate Malabar is een aanrader, veel contact met de locale bevolking.
 
Accommodaties hadden allemaal hadden ze wel iets bijzonder: de ligging, de kamer zelf, de omgeving, het personeel, eten. Sommige hotels waren iets minder luxe, maar dan maakte de bijzondere locatie het weer helemaal goed. We zijn eigenlijk geen slechte locatie tegengekomen. Goede afwisseling, soms groot soms klein, soms heel luxe soms basic. Accommodaties die eruit sprongen: Phoenix Hotel Yogyakarta (upgrade), prettig hotel, fijn personeel, dichtbij de hoofdstraat, zeer luxe en we zijn erg verwend met taart, fruit, rozenblaadjes op ons bed en een mooie waaier cadeau voor ons huwelijk. Happy Valley Bogor, vooral door de mooie omgeving, hotel was basic, eten was er goed. Malang Tea estate en Lava Lodge hadden een mooie ambiance en hun ligging was geweldig.