Ruud Storcken en Kirsten Klop - 28-08-2011
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Twee weken hebben wij mogen genieten van het prachtige Indonesie. In vogelvlucht zijn wij door Sumatra, Java en Bali gereisd.
 
In Sumatra begonnen we met een geweldige jungletocht op zoek naar Orang Oetans in Bukit Lawang. Wat een mooie beesten. Kort daarna beleefden we een van onze vele hoogtepunten in onze reis: het wassen van en het rijden op de olifanten in Tangkahan. Onze reis door Sumatra werd vervolgd door een verblijf op het schitterende vulkanische tobameer.
 
Op Java bezochten we uiteraard de indrukwekkende tempelcomplexen Borobudur en Prambanan. In Yogyakarta is naast een bezoek aan de kraton en het waterpaleis een dansvoorstelling echt een aanrader. Als afsluiter op Java bezochten we in alle vroegte de Bromovulkaan. Na het zien van de zonsopgang op een geweldig uitzichtspunt beklommen wij vol goede moed de 150 traptreden richting de kraterrand. Bijna onwerkelijk zo mooi was deze belevenis.
 
Op ons laatste eiland Bali hebben we ontzettend genoten van de mountainbiketocht door de gigantische rijstvelden. Een bezoek aan Ketut Liyer in Ubud (van de film eat, pray and love) kon niet uitblijven. Wat een bijzondere man en gelukkig een mooie toekomstvoorspelling voor ons. Op onze laatste vakantiedag zijn we gaan snorkelen bij het kleine eiland Menjangan, een beter einde kon haast niet.
 
Terugkijkend op de reis kunnen we zeggen dat we heel veel gezien en gedaan hebben en ontzettend genoten hebben van deze prachtige vakantie. Footprint Travel heeft hier een grote bijdrage aan geleverd door alles goed te regelen, waardoor wij ons nergens zorgen over hoefden te maken en optimaal konden genieten.
 
Hartstikke bedankt! Groetjes, Ruud en Kirsten