Soe, Lenie, Ans en Mar - 04-10-2019
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Het is nu ruim een maand geleden dat we zijn teruggekomen en we hebben het nog steeds over onze geweldige vakantie als we bij elkaar zijn. We vonden alles erg goed geregeld. We geven een dikke 8 aan de reis.

De chauffeurs waren top. Djae sprak goed Nederlands en Agus goed Engels. Beiden hebben ons veel extra dingen laten zien, zoals bv de ruïne van het radiostation waar “Hallo Bandung” werd uitgezonden, een kampong bezocht en waar we bv specifieke wayangpoppen konden kopen en hoe ze gemaakt worden (van leer). Ze hadden vooral veel geduld met ons.

De gidsen waren uitstekend. We wisten niet dat er zoveel extra’s bij zaten. We hebben genoten van de jongelui die ons hebben rondgereden op een scooter in Yogyakarta. De open jeep naar de Bromo was echt een belevenis. Maar we voelden ons heel veilig!

De gids Ajib in Solo willen we ook nog in het zonnetje zetten. Alles kan bij hem. Het verplaatsen van de fietstocht naar de volgende ochtend vroeg omdat het zo warm was. Naar verschillende markten gaan, advies geven over vijzels, zelfs de extra vijzels die wij wilden gehaald en het geld voorgeschoten. De lunch was heeeel erg lekker en we kregen voor onderweg op de fiets ieder een mandje mee met lekkere zelfgemaakte snacks. Ook heeft hij de wandeling aangepast ivm de hartconditie van mijn zus Ans. Geweldig...

De laatste dag hebben de jonge gids en chauffeur enthousiast mee gezocht naar de kerk waar onze ouders zijn getrouwd (1950). Die hebben we gevonden en ook het register kunnen inzien.Het ereveld was indrukwekkend. Wat we ook heel fijn vonden is dat we onderweg Sms’en kregen over hoe het met ons ging. Dus we zijn zeer tevreden!