Sonia en Geert de Quick - 14-06-2016
Cijfer voor deze reis: 7 van 10


De orang oetang wandeling in Bukit Lawang was onvergetelijk. Het wassen van de olifant bracht het kind in me naar boven en zeker een topper voor families met kinderen. Het is een unieke ervaring om deze olifanten te kunnen aanraken. De wandeling naar de vulkaan was een beetje teleurstellend door de troep die de lokale bevolking achterlaat. De natuur was verder wel heel erg mooi! 
 
De reis was goed georganiseerd. De reisagent heeft me twee maal gebeld omdat een binnenlandse vlucht geannuleerd werd. Ze zorgde ervoor dat er nieuwe tickets in het hotel werden afgeleverd. De lokale chauffeur die we verschillende keren hadden, was een uiterst lieve en charmante man.
We waren in Indonesië tijdens de Ramadan. Hier hebben we enige hinder van ondervonden. Personeel was wat laks, er werd geen alcohol verkocht en het Tsunami museum, wat we graag hadden bezocht, was hierdoor gesloten.
Een tip voor de lunch in Parapat: hier zou ik één van de restaurantjes met uitzicht op Samosir uitkiezen (net als je de stad binnen rijdt) in plaats van een restaurant aan de drukke weg.
Het initiatief 'Trees 4 Trees' vond ik leuk!

De accommodaties waren basic maar oké.
Ik had zelf gekozen voor Casa Nemo. De locatie is schitterend maar het restaurant en de schoonmaak vonden we matig. De eigenaar was afwezig en dat merkte je. Bij de buren (Freddie's) was het allemaal wat schoner en beter georganiseerd.