Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Marlous - 06-09-2019
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Onvergetelijk. Een echte reis, waarbij we veel onderweg waren, veel indrukken kregen te verwerken, veel leerden en volop genoten.

Aanraders excursies: 
  • Food tour Yogya: mooie ontdekkingstocht door Yogya aan de hand van heerlijk eten 
  • Bandung historical walk: veel leren over het koloniale verleden van Nederland in Indonesië Borobudur en Prambanan: hoort er toch een beetje bij wanneer je op Java bent :-) 
  • Bromo (helaas hadden wij overdag een zandstorm)
  • Jungle wandeling Pangandaran: al is het alleen maar om de lokale bevolking te helpen, die nog steeds worstelen met de gevolgen van de tsunami. Maar het nationaal park is zeer mooi en je komt echt in haast onbegaanbare jungle terecht waardoor je je net een ontdekkingsreiziger voelt.
  • Afraders: Oud-Batavia bezoeken in 1 ochtend, op dezelfde dag dat je doorreist naar Bogor. Gelukkig hadden wij alles al de 1e dag gedaan dus hebben we onze driver gevraagd direct door te rijden naar Bogor zodat we daar rustig wat tijd konden doorbrengen.

Organisatie 
Over het algemeeen zeer tevreden over de organisatie van de reis. Informatievoorziening meer dan uitgebreid (zoveel, dat we niet eens alles hebben kunnen lezen). Contact met chauffeurs en gidsen tijdens de reis ging prima. We hebben tijdens de reis wel het gevoel gehad dat we ongelofelijk veel in de auto hebben gezeten, wat we ons van te voren niet zo hebben gerealiseerd. Op sommige dagen was dit zeer vermoeiend, omdat we vanwege de Onafhankelijkheidsdag vieringen veel in de file terecht kwamen. Achteraf was het voor ons misschien beter geweest om een paar dagen later aan de reis te beginnen.

Accommodatie
Variatie was goed. Het was achteraf wel fijn geweest om vooraf te kunnen kiezen voor een budget optie of een duurdere accommodatie, waar dat mogelijk is en er meerdere accommodaties beschikbaar zijn op een locatie.