Floor - 14-11-2012
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Onze Indonesië vakantie was helemaal super! Het was natuurlijk hartstikke luxe om zo op reis te gaan met een eigen chauffeur, maar dat is ons echt heel goed bevallen. Heerlijk om zo de vrijheid te hebben. We hadden een hele leuke en goede chauffeur. We hadden ons erop ingesteld dat de chauffeur gebrekkig Engels zou spreken, maar we hadden getroffen en hij kon het best goed. We hadden ook een leuke klik met hem.
 
Yogyakarta vonden we een leuke stad. De rit Yogyakarta-Malang zonder overnachting als tussenstop is wel erg lang, maar dat wisten we van te voren en hier hadden we bewust voor gekozen. Malang is best een leuke stad om rond te kijken. Door de ligging en de hoogte is het weer heel anders dan Yogyakarta. In het dorpje Kalibaru zelf gebeurt niet veel,  je bent dus aangewezen op de accommodatie waar je verblijft voor je eten en dergelijke.
 
Wij bezochten zowel de Bromo vulkaan én de Ijen vulkaan en dat kunnen we iedereen aanraden. Het waren twee heel andere ervaringen. Bromo is prachtig met de enorme zandvlakte en de zonsopgang, echt natuurschoon. Op de Ijen vulkaan zie je de zwavelwerkers sjouwen met hun last, dit heeft een totaal andere sfeer. Juist dat we beide vulkanen hebben gecombineerd, maakte onze reis bijzonder.
 
Het resort bij Ijen is prachtig. Door de rijstvelden wandelden we naar het dorp, waar we in een lokale warung wat aten.  We vinden het altijd leuk om ergens te eten waar veel locals eten, en zijn er nooit ziek van geworden. Al met al hebben we genoten van onze reis over Java.