Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Margreet Hofstee en Rein Ybema - 24-06-2012
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


Onze reis ging van Sumatra door Java naar Bali. Drie eilanden naast elkaar maar ook weer totaal verschillend. Sumatra is echte jungle, Java heeft de prachtige tempels en de grote steden en Bali met de prachtige stranden en het vele toerisme.
 

In Medan hadden we een extra nachtje geboekt om met enige luxe even bij te komen van de reis, voordat we de jungle ingingen. Achteraf niet nodig geweest aangezien de Ecolodge eenvoudig is maar eigenlijk ook luxe. Waarom heb je een warme douche en zwembad nodig als er een super schone rivier is met lauw water en een buiten temperatuur van 30 graden? Op Sumatra was het qua toerisme erg rustig maar wel echt genieten van de natuur. Het zien van de orang-oetangs midden in de jungle, het wassen van de Olifanten, samen lunchen en zwemmen in een prachtige kleine waterval(dus niet met 100 andere toeristen), tijdens het zwemmen in een spring een groep van  20 spelende aapjes voorbij zien komen en s’ochtends gewekt worden door apen die op het dak van je hutje springen. Dat was voor ons echt het speciale van Sumatra
 
Van Medan zijn we verder gevlogen naar Jakarta op Java. Vanaf daar met de auto doorgereisd via een aantal steden naar Yogyakarta. Achteraf gezien hadden we beter direct door kunnen vliegen want het reizen met de auto gaat langzaam en is vermoeiend. Dit door het drukke verkeer en de matige wegen. Nu zijn wij al geen echte stadsmensen maar de steden zijn daar erg druk en vies. Gezellige shoppen of wandelen is er ook niet bij. Yogyakarta is wel een relaxte stad met natuurlijk de fantastische tempels, maar daarnaast ook gezellige eettentjes en barretjes. In Yogyakarta hebben we ook een culinaire tour gedaan. Met twee dames achterop de scooter door de stad om bij verschillende eettentjes te kijken, koken en natuurlijk proeven. Nu was het proeven niet altijd een succes maar wel erg leuk om kennis te maken met de echte Indonesische keuken.
 
Van Yogyakarta doorgereisd naar de Bromo vulkaan waar we de zonsopgang hebben gezien vanaf de top van de berg. Is even vroeg op staan maar wel absoluut de moeite waard. Ook is het bijzonder te zien dat de Indonesische toeristen met 10 graden dusdanig veel handschoenen mutsen en sjaals om hebben dat je denkt dat je op wintersport bent. De tempels en de Bromo vulkaan op Java zijn echt de moeite waard om te bekijken maar aangezien wij bijna alles met de auto hebben gedaan wel erg veel reizen.
 
De laatste dagen hebben we in Sanur op Bali op het strand gelegen. Een prachtige omgeving om de vakantie af te sluiten. Mooie stranden, luxe hotels en heerlijk eten.
 
De vakantie was perfect geregeld. Gidsen en chauffeurs waren altijd netjes op tijd en was goed mee te overleggen. Hotels waren keurig tot kleine paradijsjes aan toe. Alles met elkaar kunnen we terug zien op een fantastische vakantie.