Maurice Schifferling - 25-01-2016
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


In begin waren we met name bezorgd over hoe de reis zou verlopen (bijvoorbeeld organisatie, de chauffeur etc.), maar dit is 100% meegevallen.
Er werd genoeg informatie aangeleverd bij aankomst op vliegveld; het draaiboek is prima met alle info die nodig is.
Met name de reis op Sumatra is prima verlopen, aangezien we constant dezelfde chauffeur hadden, Muktar. Hij heeft ons diverse zaken laten zien en bepaalde gebruiken en tradities uitgelegd. Hij was zelfs zo gastvrij om ons bij hem thuis uit te nodigen voor de lunch.

Alle accommodaties waren prima in orde, met alle voorzieningen die je nodig hebt. Enkel koud water is juist heerlijk met de warme temperatuur. Merendeel van de accommodaties waren zelfs voorzien van een klamboe.
Eén van de opvallendste accommodaties is het hotel aan het Toba meer. Geweldige locatie met prima kamers en goede voorzieningen: zwembad, restaurant en fijne service.

Er zijn twee excursies die we absoluut aan anderen aanraden;
  • De jungle wandeling in Bukit Lawang. Het is ook prima te doen in de vroege ochtend.
  • Het snorkelen bij de US Liberty. De trip was goed verzorgd en het is een geweldige onderwaterwereld
 
Wij vinden dat je zeker Sumatra moet bezoeken als je een reis naar Indonesië maakt; de prachtige natuur bij Bukit Lawang en Tangkahan en de mensen zijn erg gastvrij. Hier ervaar je het echte Indonesië!

 


Indonesië reizen - Orang oetan in Bukit LawangIndonesië reizen - Thomas Leaf Monkey in Gunung Leuser ParkIndonesië reizen - Brug bij TangkahanIndonesië reizen - Eten in de kampong, MedanIndonesië reizen - Op bezoek in de kampong in Medan