Alice van Gorp (taaldocent en trainer interculturele communicatie) - 04-05-2012
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


De Aletta reis was een fantastische ervaring. Het was een intensief programma, waarbij we veel mensen hebben ontmoet. Het Kartini-lied dat we in het Indonesisch hadden ingestudeerd, was een succes: samen met de lokale mensen een lied zingen overstijgt culturele barrières, ook als je de taal niet spreekt. Dat was fijn bij emotionele momenten zoals de ontmoeting met de hoogbejaarde vrouwen van Panti Jompo die jarenlang zonder proces gevangen hebben gezeten. Als taaldocent vond ik het ook heel leuk om een Nederlandse les te geven aan de Nederlands-Indonesische Vereniging Karta Pustaka. We hebben het lied ‘Vrouwen’ van Jasperina de Jong gezongen en besproken.
 
De gidsen hadden allemaal verschillende kwaliteiten: de gids in West-Java deelde met ons haar grote kennis en interessante politieke ideeën, in Yogyakarta hadden we twee fantastische, enthousiaste jonge meiden, en de gids in Sumatra was zó lief! Bij haar en haar zus thuis eten was echt heel leuk. Ik vond het verrassend hoe open sommige vrouwen waren over seksualiteit, en hoe geëmancipeerd ze waren. Het was echt een reis met als centraal thema vrouwen toen en nu, waarbij Dineke en Mineke onderweg vertelden over Aletta Jacobs en fragmenten voorlazen uit haar werk.
 
De hotels waren heerlijk chique allemaal. In Sumatra waren de orang oetans, de Ecolodge en het bezoek aan het kinderhuis geweldig. Een klein meisje leidde me rond, dat was heel aandoenlijk. Door alle indrukken en emoties was het een overweldigende reis. Over de opzet van de reis en de organisatie niets dan goeds.
Footprint Travel
Voordat je doorgaat...
Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website.
Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!

Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis?
Rondreizen Riksja Travel