Jennifer en John - 06-10-2013
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Wij hebben een superleuke en afwisselende vakantie gehad in Indonesië: een 8! Ja we zullen Footprint Travel zeker aanraden, alles was op en top geregeld. Wij stonden er versteld van dat alle schakels zo goed in elkaar vielen. Geen enkele keer op een chauffeur hoeven te wachten.
 
Hoogtepunt waren de Orang-Oetangs op Sumatra. Pemuteran op Bali is ook zeer goed bevallen. Er is weinig te doen (niet overdreven veel restaurants/shops) maar je kunt echt de sfeer van het land proeven. Toen we naar het vliegveld reden en langs Kuta kwamen waren we ontzettend blij dat we daar niet zaten. Het Tobameer was ook wel lekker om even te relaxen. Je kunt er leuk wandelen en fietsen. Het reistempo op Java was behoorlijk hoog, maar dat komt ook doordat je regelmatig vroeg op moet en er dan maar 1 nacht zit.
 
Van de excursies was de Culinaire excursie was ontzettend leuk. Ook het eten bij de mensen in Medan was grappig. Niet aan te raden is de Bromo op zondag. Teveel locals. Wij hadden gelukkig de dag van te voren al met daglicht de tocht per jeep gemaakt, maar de zonsopgang weinig van kunnen zien.
 
Het informatiepakket was goed verzorgd. We misten alleen landkaartjes, maar die kun je eventueel ook zelf aanschaften of printen. Het wandelen in Sukuh is een aanrader, erg mooi. De chauffeurs waren ook allemaal aardig en behulpzaam. De reiziger staat voorop.
 
Wat betreft de accommodatie viel Tangkahan tegen, maar wel goed om mee te maken. Daarna is alles beter. Borobodur was heerlijk, ook Kalibaru was een goed verblijf (hadden we nog wel een nachtje willen blijven). Sukuh was iets minder, maar de wandelingen aldaar weer geweldig.