Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Margaret Kreukniet - 28-08-2017
Cijfer voor deze reis: 8 van 10


Het was een bijzondere vakantie, wel overweldigend qua verkeersdrukte op Java.

De accommodaties:
Adam's Homestay in Pangandaran uitstekend qua locatie en het heeft een prachtige tuin, de kamer is ruim, sanitair matig. Jammer van het lawaai (techno muziek) van het strand maar daar waren we door jullie op weg er naar toe voor gewaarschuwd.
Ook in Cipanas een prachtige locatie. Het huisje wat we kregen was recht tegenover het zwembad - geen aanrader i.v.m lawaai, maar het toilet was kapot dus we kregen de keus tussen twee andere huisjes. Hygiëne liet wel te wensen over en het was slecht onderhouden. Maar wakker worden met uitzicht op de bergen was echter fantastisch! 
Het hotel in Bandung was uitstekend, mooie uitstraling door de Art Deco stijl. Zeer schoon, ontbijt en bediening zeer hoffelijk. Zwembad niet aan te raden, water ijskoud en niet mooi gelegen. Het hotel in Bogor had ruime kamers, mooi uitzicht vanaf het balkon. Badkamer zeer eenvoudig en niet schoon. Geen keuze bij ontbijt: Nasi goreng. Niet zo erg want je bent per slot van rekening wel in Indonesia!
Tenslotte het hotel in Jakarta: prachtig, zeer verzorgd kleinschalig hotel. Ligt in een welvarende wijk aan de zuidkant van de stad, op loopafstand van zeer luxe winkelcentra. Ondanks de verkeersdrukte een mooi slot van een gedenkwaardige vakantie.
 
De excursies:
Kampung Naga: zeer authentiek en interessant, lange afdaling en klim terug, niet geschikt voor minder validen. 
Historische wandeling Bandung: leuke gids, goed Engels. Ze nam de tijd om alle aspecten van Bandung te laten zien en beleven: architectuur, historie, museum, Chinatown, Wajang poppen atelier, moskee, zeer de moeite waard en heel afwisselend.
Leles: heel rustig, vriendelijke gids, leuke ervaring met vlot. Taman Bunga Nusantara: voorstel van onze chauffeur. Prachtige tuinen, zeer de moeite waard om een paar uur door te brengen. Botanische tuin in Bogor niet bezocht wegens tijdgebrek. Uren lang vastgezeten in het verkeer.

De organisatie:
Organisatie was uitstekend. Prima chauffeur, stipt op tijd en een bron van informatie. Hij bracht ons in Bandung naar een Angklung voorstelling. Zeer de moeite waard om in jullie programma op te nemen. Lokale vertegenwoordiger belde ons tijdens vervoer Banjar naar Pangandaran i.v.m lawaai strandfeesten en bood aan andere accommodatie te regelen. We hebben maar oordoppen gebruikt, we hadden de homestay voor onszelf, zo rustig!
Een aanrader is wat meer gebruik van de trein te maken in verband met de extreme verkeersdrukte die hoe verder je naar het westen gaat steeds erger wordt.