Herman Swemmelaar en Willeke Hoogland - 14-08-2013
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben enorm genoten van onze Bali en Gili vakantie. Een heel gevarieerd en afwisselend programma. Het was perfect geregeld en de hotels bevielen goed. Onze chauffeur was een schat van een man. Hij heeft ons heel veel laten zien. Wat een ontzettend vriendelijk volk! We hebben helemaal niets vervelends meegemaakt, iedereen was heel belangstellend.
 
In Pemuteran genoten we van het snorkelen, aan het strand van het hotel is dit ook mooi. Er zijn hier bijzondere constructies voor het koraal project te vinden. In Sanur hebben we waanzinnig mooie duiken naar Mantarays gemaakt. We hebben in Sanur ook nog een dagje mountainbikes gehuurd en er op uit getrokken.
 
We waren heel blij dat we op het rustiger Gili Meno zaten en niet op het drukke Gili Trawangan. Gili Meno was heel relaxed, maar wel echt basic accommodatie. Even een knop omzetten, komende van het luxe Bali. We hebben hier heel veel gedoken en Willeke heeft PADI Advanced duikcursus gedaan.
 
Ubud is wel ontwikkeld en druk, zeker ’s middags als de dagjes mensen uit het zuiden komen, maar als je zelf op zoek gaat naar de leuke plekjes, is het waanzinnig leuk. Het hotel is midden in het centrum, maar in de tuin merk je niets van de drukte, handige locatie dus! We hebben een geweldige fietstocht vanaf Mount Batur gemaakt door allemaal kleine dorpjes. Kinderen wilden high five geven, alsof we de Tour de France aan het rijden waren, zo leuk!
 
We zijn heel tevreden en kijken terug op een mooie vakantie. We hebben genoten van Bali. Nu we Indonesië een beetje kennen, zouden we de volgende keer wel naar iets willen wat minder ontwikkeld is. We hebben gehoord dat je ook mooi kunt duiken op Flores en Sulawesi. Dat lijkt ons wel iets voor een volgende keer!


Indonesië reizen - Balinese man.Indonesië reizen - Gili MenoIndonesië reizen - Klauterpaal voor aapjes!Indonesië reizen - Balines meisje klaar voor dansvoorstelling tempel.Indonesië reizen - Mannen onderweg naar de tempel. Bali.Indonesië reizen - Rijst planten.Indonesië reizen - Draken bij tempel.Indonesië reizen - Voor aap!Indonesië reizen - Prachtig uitzicht over het meer. Omgeving Munduk. Bali.Indonesië reizen - Strand Gili Meno. LombokIndonesië reizen - Boeddistisch klooster in Noord Bali.Indonesië reizen - Uitzicht op de bergen van Bali.Indonesië reizen - Uitzicht op rijstvelden