Op dit moment zijn we bezig met een nieuwe website. Kom binnenkort terug en bekijk onze nieuwe routes, bestemmingen en excursies!
Kun je niet wachten met het boeken van een rondreis? Rondreizen Riksja Travel →
Jonathan Eijkelboom - 08-04-2014
Cijfer voor deze reis: 9 van 10


We hebben twee fantastische weken gehad waar alle verwachtingen werden overtroffen! 
We geven de reis een 9 en gaan Footprint Travel absoluut aanraden
 
De overnachting op de klotok (lokale boot) was de beste van de week. Highlight was wakker worden om 05:30 op de Sekonye.
Geweldig eten vanaf de eerste minuut.De kapitein was attent, behulpzaam en in voor een leuk feitje terwijl we altijd ‘onze’ tijd hadden. Samen met de boot crew een perfecte combo wat ons betreft. 
De Rimba Lodge was precies wat we nodig hadden op dat moment na de hitte. Romantische en fantastische omgeving, en natuurlijk AC!
Het Mt. Meratus Resort bleek de grootste verassing van de week! Volgens de reisbeschrijving stond ons een homestay te wachten voor 2 nachten.Niets bleek minder waar, een smetteloos nieuw verblijf met ontzettend gave Lodge en stijlvolle Ensuite (openlucht douche!). Dromerige setting naast de river en vriendelijk personeel. 
 

De excursie in Banjarmasin gaf  een wat ongemakkelijk gevoel met de kanaal tour vonden we beiden. Super leuk om het dagelijks leven te kunnen meemaken en alle kids rende gillend en lachend het huis uit om maar een glimps op te kunnen vangen van ons, de toeristen. We voelden ons een beetje als rockstars maar tegelijkertijd ook een beetje op de sokkel gezet. 
Floating market was geweldig, de vroege start maakt het alleen maar specialer. 
Loksado Super verblijf. Lange rit, mijnen waren interessant, markt was ok voor souvenirs.
Trekking dag was spannend! Precies goed voor ons als beginnende ''trekkers’. Prachtige setting bij de rivier en Dayak villages. Breng een poncho!
Bamboo Raft was ook geweldig, jammer dat het weer voorbij is!
 
De organisatie was goed. Helemaal niets op aan te merken! Zeer accurate beschrijving, geen nare verassingen. Gidsen en chauffeurs punctueel. Niets dan lof wat betreft de organisatie.
 
Een dikke pluim voor de dames en heren van Footprint Travel! De organisatie was feilloos van begin tot einde, het draaiboek gedetailleerd en gevarieerd. Gidsen en alle ‘River, Road en Raft captains’ waren zeer professioneel en gastvrij. 
 
Niet te missen:
-Jungle Boot Cruise Sekonye River: Het hoogtepunt van onze reis, zoveel gezien en ontdekt. Wilde Orang’s, ijsvogels en krokodillen, echt een belevenis. Eten aan boord was heerlijk, de gids was zeer attent en kon perfect inspelen op onze verwachtingen.
Banjarmasin: De Floating Market excursie met z’n vele kleuren, gezellige drukte en prachtige zonsopkomst. 
Loksado: Trek van drie uur door Dayak villages en jungle rivieren met adembenemende panorama’s. Nieuwe accomodatie met fantastische lodge. 
River rafting: Lekker relaxed door de jungle op een Bamboo Raft, goed einde van onze reis. 
 
Hoogtepunten waren voor ons::
Langzaam wakker worden om zes uur ’s ochtends op de Klotok door kibbelende Proboscis aapjes tien meter van ons vandaan. Uiteraard het moment dat één van de Orang Utangs gezellig naast ons kwam zitten 
Vroeg in de ochtend als enige op de rivier door Banjarmasin op weg naar de Floating Market.
Lunch bij plaatselijke familie, wat een gastvrijheid!
Loksado omgeving en lodge, ongerepte natuur en pittige trek door de bergen. 
 
Hartelijk dank voor de ervaring, wij gaan zeker terug!


Indonesië reizen - Op een klotok varen over de rivierIndonesië reizen - Zonsopgang vanaf de bootIndonesië reizen - Een tunnel van groenIndonesië reizen - orang oetangs observerenIndonesië reizen - orang oetang met kindIndonesië reizen - Een lodgeIndonesië reizen - De crew van de bootIndonesië reizen - Vredige zonsopgangIndonesië reizen - De drijvende markt van BanjarmasinIndonesië reizen - Ontbijtje?Indonesië reizen - Vriendelijke lokale bevolkingIndonesië reizen - Een weids uitzichtIndonesië reizen - WaterbuffelsIndonesië reizen - Wonen op de rivierIndonesië reizen - Een moskeeIndonesië reizen - Groene vergezichtenIndonesië reizen - Raften op een bamboevlot